Beépített analóg I/O terület 4-3. Beépített analóg I/O terület Beépített analóg bemeneti bitek: CIO 200 … CIO 203 ( 4 szó ) Beépített analóg kimeneti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IKT az oktatásban március 4. Körmendy Zsolt
Advertisements

Rendszertervezés Hardver ismeretek.
CPU_HU_000_BIN Január. Tartalomjegyzék  1. A funkcióblokk feladata  2. A felhasználás körülményei  3. A FB bemenetei/kimenetei változói  4.
Hardver eszközök elhelyezkedésük szerint
Bevezetés Előadó: Tóth István számítástechnika tanár
PLC alapismeretek.
PIC mikrokontrollerek
WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
Az LCD kijelző programozása
Az igazolás Igazolás (verification) Igazolás (verification) Próbapad (vizsgálati összeállítás) Próbapad (vizsgálati összeállítás) Órajel előállítás Órajel.
Processzoros védelmek HW-SW felépítése
A számítógép alapegységei
Belső memóriák tipusai
Szoftevrismeret Operációs rendszerek.
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,
A verem működése fpga-n
A Neumann-elvű számítógép jellemzői:
Készítette: Zsiga Mónika 9.a
Alapfogalmak Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas. Információ:
Memóriák.
Mikroszámítógépek I 8085 processzor.
Mai Számítógép perifériák
A mikrovezérlők világa
A MacBook bemutatása Itt nagyon sok mindent tudhatsz meg a MacBook-ról. Remélem jól fogsz szórakozni!
GÉPIPARI AUTOMATIZÁLÁS II.
Miben hasonlítanak egymásra a mai és az ötvenes évek számítógépei? Takács Béla Melyek a közös tulajdonságaik ?
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
A Stratégia értékelése, visszacsatolása
A mikroszámítógép felépítése 2. rész. A memória chipen belüli rekeszek címzéséhez szükséges címbitek száma a chip méretétől függ. Az ábrán látható memóriarekesz.
Mikrokontroller (MCU, mikroC)
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
A számítógép fejlődésének áttekintése
Grafikus alaphardver Szirmay-Kalos László. Jelfeldolgozási megközelítés modellezés modell képszintézis Digitális kép megjelenítés Analog Digitál Képinformáció.
A PLC programozási nyelvek bemutatása
A méréshatárok kiterjesztése Méréshatár váltás
A Neumann-elvŰ számítógép
INVHU002_Parameter_Table Január. Tartalomjegyzék  1. A funkcióblokk feladata  2. A felhasználás körülményei  3. A FB bemenetei/kimenetei változói.
Magas szintű Ipari Automatizálás Kérdések és válaszok Funkcióblokkon belüli indirekt címzés (CX-Programmer)
A számítógép felépítése
A számítógép elvi felépítése
Processzor, alaplap, memória
Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?
Funkciós blokkok A funkciós blokkok áttekintése Az alkalmazás előnyei.
A számítógép felépítése
Írási gyakorlat 1. szint Kimeneti jellegű sorrendi utasítások.
Mai számítógép perifériák
Serial PLC Link terület 4-6. Serial PLC Link terület A Serial PLC Link terület 90 szót tartalmaz a CIO 3100 –tól CIO 3189 –ig terjedő területen. ( CIO.
Data Link I/O terület 4-4. Data Link terület A Data Link terület a CIO től CIO ig terjedő szavak tartománya. (CIO CIO ) A.
CPU Bus Unit terület 4-5. CPU Bus Unit terület A CPU Bus Unit terület 400 szót tartalmaz a CIO 1500 –tól CIO 1899 – ig terjedő területen. A CPU Bus Unit.
I/O terület és I/O allokáció Áttekintés A CPU egység beépített, általános felhasználású I/O –inak kiosztása A CP1H Y CPU egység allokációja.
A számítógép.
Informatikai eszközök
HEFOP 3.3.1–P /1.0A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. 1 Számítógép architektúrák dr. Kovács.
ifin811/ea1 C Programozás: Hardver alapok áttekintése
Az információ (vázlat)
Objektum orientált programozás 4. Mutatók, típusok és struktúrák Nagy Szilvia.
A számítógép feladatai és felépítése
Neumann elvű számítógép. Neumann János ► Neumann János december 28-án Budapesten született ► 1930-ban emigrált az USA-ba.
Sz&p prof.
Számítógépek és eszközök
Elágazások a programban – IF utasítás
Nyomógombok szerkesztése
A programozható mikrokontroller
09. GYAKORLAT Beeper.
Szervó motor helyzetének vezérlése potenciométer segítségével
Programozási nyelvek alapfogalmai
A számítógép feladatai és felépítése
Számítógépek és eszközök
A számítógép működésének alapjai
Előadás másolata:

Beépített analóg I/O terület 4-3

Beépített analóg I/O terület Beépített analóg bemeneti bitek: CIO 200 … CIO 203 ( 4 szó ) Beépített analóg kimeneti bitek: CIO 210 … CIO 211 (2 szó ) Az XA CPU beépített analóg bemenetei és analóg kimenetei mindig a CIO 200 és CIO 211 közötti szavakban helyeződnek el.

Beépített analóg I/O terület Az analóg I/O terület a következő esetekben törlődik: Ha a működési mód PROGRAM és RUN / MONITOR mód között megváltozik. Ha a tápfeszültség visszatér. Ha a CX-Programmer az analóg I/O memóriát letörli. Ha a működés során a FALS(007) utasítás által létrehozottól különböző végzetes hiba jön létre. ( A memória tartalom megőrződik, ha a működési hibát a FALS(007) utasítás hozta létre).

Beépített analóg I/O terület A beépített analóg kimenetek a következők szerint működnek, ha a működési mód RUN vagy MONITOR és PROGRAM mód között változik: A I/O Memória Hold Bit OFF Az analóg kimeneti értéknek megfelelő memória letörlődik, és 0000Hex értékkel frissül a kimenet. A I/O Memória Hold Bit ON Az analóg kimeneti értéknek megfelelő memória megőrződik azzal az értékkel amely a módváltás előtt volt, és a korábbi értékkel frissül a kimenet.