MODERN BŰNMEGELŐZŐ KAMERÁK Készítette: Pressing Dániel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Advertisements

GRAFFITI Brassai Orsolya június 2. …így is lehet!?
okostelefon a vezeték nélküli Hálózatok zártságának vizsgálatában
Statisztikák. Foursquare • 2014 Januári adatok forrás: foursquare.com/about • Több mint 45 millió felhasználó • Több mint 5 milliárd check-in • Több mint.
KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, március 31. Sárközi Szilárd
Tanárok kis világa Lehetőségek a tanári hálózatok kutatásában.
Buczkó Erika r. alezredes
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Egyre többen válunk lopás, rablás, nemi erőszak és gyilkosság áldozatává.
Közösségi média és a könyvtár Trendek Közösségi média és a könyvtárak Trendek
Nemzetközi energiahatékonysági kezdeményezések
Kardos Sándor István r. alezredes ORFK Humánigazgatási Szolgálat
TÉNYEK, TÉVHITEK A KOMPAKT FÉNYCSÖVEKRŐL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Nagy János MEE VTT Bittera Miklós OSRAM kft.
Kultúra mint kapcsolat Birher Nándor. „A tudás a világ alkotóelemeiről szerzett ismeret, a bölcsesség az elemek kapcsolódásának ismerete.” -szemléletmódváltozás-
Modellkorrekció a gyógyszerellátásban
A globális netgeneráció – aktuális helyzetkép itthon és külföldön Fehér Péter PhD.
A boldogság mint mellékhatás
A keringés szervrendszere
Összeállította: Sallai András
A globális felmelegedéssel, klímaváltozással kapcsolatos dilemmák, szkeptikus vélemények Kovács Tamás november 7.
Alkoholizmus.
Campus lét konferencia 2012 A KÖZ ÉS A MAGÁN KÖZÖTTI HATÁR ÉS AZ ÁLLAMPOLGÁRI ELKÖTELEZETTSÉG.
Készítette: Mészáros Linda (R9K78V) Informatikus könyvtáros BA
Forrás:
Etikai vétségek elemzése
Közösségi portálok használata
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
A MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
TÁMOP /A/ számú pályázat Projektzáró előadás
Az iskolai erőszak kriminalizálása Gyurkó Szilvia december 1.
Túl magas e Magyarországon a munkanélküliség?(nemek alapján) Készítette:Both Csaba.
Szikora Bence. Sebesség  A világegyetemben Einstein relativitáselmélete jól meghatároz egy sebességhatárt, a fénynél gyorsabban semmi sem haladhat. c.
Szoftverminőség biztosítása
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Változások a szabálysértési jogban
„A kultúra azért különlegesen szép terméke az emberi viselkedésnek, mert egyedi és megismételhetetlen. Minden igaz közösség egyszeri jelenség. A kultúra.
Közösségi oldalak használata
A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága A rendőrségi szervezetváltozások szerepe, a nyomozás hatékonysága dr. Dinók Henriett.
Ki is az elemző közgazdász?
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Gellért hegyi séta természetvédelmi terület
Európai Adatvédelmi Biztos Adatvédelmi nap Kamerás megfigyelés Magyarországon, 2010 január 28, Budapest Az Európai Adatvédelmi Biztos kamerás megfigyelésre.
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
A pszichológia tárgya mentális folyamatok viselkedés.
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
Az arcfelismerés és arc detektálás alapjai Matusinka Roland OE-NIK
Mindennapos testnevelés a somogyjádi integrációban
TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK BUDAPEST VÉDETT TERÜLETEIN avagy nyitott szemmel és szívvel a természetben, a fővárosban. Zene: Fonográf. Menjünk gyerekek /részlet/
A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósul meg
Készítette: Ónodi Bettina 11.c
Okoskamera és megfigyelőrendszer
KAM - Regionális és Antropológiai Kutatások Központja Sapientia - Erdély Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda.
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Árvizek gyakorisága, erőssége, okozott kár – európai vonatkozások
A tehetetlenség törvénye. A tömeg
A pilóta nélküli légijármű rendszerek hatósági tanúsítása
Készítette:Koska Anna
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Ez az én művem: Papercraft
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
iPhone Készítette: Egri Dóra
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék R „Big Data” elemzési módszerek Kocsis Imre
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
Készítette: Topp István Dániel
ASIMO Fejlesztésének története Felépítése, specifikációi
1/19 Hogyan tájékozódnak a robotok? Koczka Levente Eötvös Collegium.
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
Előadás másolata:

MODERN BŰNMEGELŐZŐ KAMERÁK Készítette: Pressing Dániel

ALAPELVEK Biztonság (maga a kamerák jelenléte) Visszakereshetőség, és felismerhetőség (tehát fontos a jó képminőség, és tárolni is kell az adatokat) Előre jelezhetőség (ettől modern) Arcfelismerő rendszer, a tárolt adatokból (Barabási Albert-László: Villanások, Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2010, 235. o.)

ARCFELISMERŐ RENDSZER A KAMERÁKBAN Előzmények: A Facebook arcfelismerő rendszere. (a Deepface, ami be is van tiltva) Massachusetts környékén egyes rendőrök iPhone-t használtak az ismeretlen áldozatok/tettesek azonosítására. ( iphone-for-facial-recognition/) iphone-for-facial-recognition/ Mi lenne, ha használnánk az FB arcfelismerő technikáját térfigyelő kamerákban?

ARCFELISMERŐ RENDSZER A KAMERÁKBAN Problémák: 1.A kameraképek minőségét jelentősen befolyásolja a napszak, és az időjárás is. (pl. mi van ha ködös az idő?) 2.Nem mindig sikerül az illető arcát rögzíteni. 3.Különböző megvilágítások nagyban torzíthatják az arcunk vonásait. Megoldások: 1.Külön meg kell vizsgálni az egyes helyeket, ahova elhelyezzük a kamerákat, és ahhoz igazítani azokat. (külön adatok a nappali átlagokra, estire, stb.) 2.A mozgás jellegzetessége, és a ruházat alapján is lehet azonosítani valakit. 3.NIR megvilágítás használata. (Near Infrared Light – A látható fényhez legközelebbi infravörös tartomány)

NIR KAMERÁK

VISELKEDÉS ÉSZLELÉS Hogyan működik? Fizikai és viselkedésünkből adódó jeleket vizsgál, mint például A test és a szemek mozgása A pislogás, és pupillatágulás gyakorisága A testhőmérséklet változása Levegővételeink gyakorisága Változások a hangszínünkben, vagy a beszédritmusunkban Szívverés gyakorisága

VISELKEDÉS ÉSZLELÉS

FAST FUTURE ATTRIBUTE SCREENING TECHNOLOGY Viselkedést észlelő rendszer. Eddig 80%-os hatékonysággal működik. Repterekre tervezték (nagyon nagy tömeg szkennelésére tehát nem igazán alkalmas) A beleölt kutatási pénz több, mint 4 millió USD.

A GYAKORLATBAN San Franciscóban 12 közlekedési csomópontban 288 kamerát szereltek fel (kisebb az esélye az olyan szögeknek, hogy nem lehet rendesen rögzíteni az elkövető arcát) A kamerák saját memóriával rendelkeznek, 2012-es forrás szerint akkor 150 gyanúsítottat tárolhatott egyszerre, ez addigra nyílván bővült. Az arcfelismerés mellett vizsgálja a viselkedést is. Kínában Kínai járőrök kapták a kamerákat (tehát nem a városban rögzítették, hanem azzal mászkálnak). Továbbfejlesztették az eddigi rendszert, ami volt, hogy tévesen riasztott (egyes emberek képesek uralkodni a szívverésükön, lélegzetvételükön, de a vérük oxigén szintjén nem, ugyanis minél nagyobb a mentális stressz, annál nagyobb a vér oxigén szintje).

MI A JÖVŐ? MIT LEHET MÉG FEJLESZTENI? Pilóta nélküli drónokba is belehetne építeni az arcfelismerő rendszereket. Agyszkenner, amely képes leolvasni a megfigyelt emberek szándékait.

MI A HELYZET A JOGAINKKAL? „Csak mert lehet, szabad is?” Csak azért tűrjük meg, mert biztonságot sugall. Különvélemény c. film (A jövő békésebb lesz, ahol egy különleges rendőri egység három telepatikus képességekkel rendelkező lény segítségével minden gyilkosságot még elkövetése előtt leleplez, és még az elkövetés előtt tartóztatják le a bűnöst.)

FORRÁSOK kulonvelemeny-mintajara/ kulonvelemeny-mintajara/ kinai-jaroroknek-veszelyes-elemek-kiszuresere/ kinai-jaroroknek-veszelyes-elemek-kiszuresere/ viewer/File:Dhs-fast.png viewer/File:Dhs-fast.png veszelyes-elemek-kiszuresere/ veszelyes-elemek-kiszuresere/