A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A mai tízen- és huszonévesek értékeiről A közügyek fogyasztói konferencia február 17. Ságvári Bence.
Advertisements

Országos könyvtári fejlesztések a tanulás támogatására
The My Life - Az élet iskolája Önfejlesztő klub. Önfejlesztő klub képzései.
Többet ésszel, mint erővel
Elektromos töltések, térerősség, potenciál a vezetőn
Elektromos töltések, térerősség, potenciál a vezetőn
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Demokratikus iskola mozgalom International Democratic Education Conference (IDEC) 1993 European Democratic Education Community EUDEC 2008
A brit Konzervatív Párt megújulási kísérlete: A progresszív konzervativizmus.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
„Gyakoroljuk a demokráciát!” Közösségi tervezés helyi projektekben Kuna Gábor, Cromo Közhasznú Alapítvány.
Közösségi munka. 1. A közösségi munka előnyei az egyéni és családi esetkezeléssel szemben A szociális munkások rendelkezésére álló eszközök rendszerint.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
Államszervezet és közigazgatás
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A konfliktusok és elhárításuk
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Egyéni döntések a szervezetben
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
UMVP MB KAP albizottság, KAP-reform Papp Gergely Agrárgazdasági Kutató Intézet
A stratégiai tervezés eszközei: STAKEHOLDER-elemzés
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Ki is az elemző közgazdász?
Tudásmegosztás az üzleti döntések új korszakában
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
Gyakorló feladatok Mikroökonómia.
Fogd A Kezem Alapítvány
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?. A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Túl a szakzsargonon Szemléletformálás - kinek az inge? Klímacsúcs II. Budapest, február 19. Czippán Katalin.
Pénzügyi-gazdasági ismereteket oktató iskolák hálózatának kialakítása.
Változások a közoktatásban és szakképzésben Setényi János 2011 Naszály-Galga TISZK, Vác.
Minőség menedzsment 6.előadás
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Projektzárás MARCALI Miért van szükség a magyar közoktatásban változásokra ? Összeállította: dr. Bertók Sándor Közoktatási szakért ő.
Portálrendszerek és biztonság Bártházi András Első Magyarországi PHP Konferencia március 29. Copyright PHP Konferencia, 2003,
Információ, adat, jel, kód
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
A vezető a legjobb HR-es.
„Szárnyakat adni a Malacnak”. „Szárnyakat adni a malacnak” A projekt bemutatása TÁMOP /
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 TAGSZERVEZÉS – TAGLÉTSZÁM CSÖKKENÉS HATÁSAI.
A demokrácia problémája a településfejlesztésben Rövid és hosszú távú gondolkodás Miskolc Szegénységellenes Világnap 2014, okt. 17.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Ugrás az első oldalra 1 Skaliczki Judit A teljes körű minőségirányítási rendszer bevezetésének lépései Debrecen, 2004.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Az Élet Igéje szeptember.
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Vitaindító – 2007-re tervezett tevékenységek.
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
Szövetkezetekről. Miről lesz szó? Definíció Fejlődés, szerepük, csoportosítás Elvek.
Let’s coach it!
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
Asztrológiai továbbképzés
A Színező Munkacsoport az Aktív Európai Fiatalokért Egyesület szervezésében valósul meg.
Regionális identitás és öntudat: létező jelenség Magyarországon?
Előadás másolata:

A közösség ereje

Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről adunk ma információt?

A közösség ereje Mi az e-demokrácia gép? Az e-demokrácia gép egyfajta online asztal, egy mindenki által látható felület. Hogyan működik a gép? Minden ötletet, felvetést, elképzelést, jövőképet, társadalmi kérdést vagy fontos információt az asztalra teszünk, és azt a közösség megismeri (tanul belőle). Mire szeretnénk használni a gépet? A e-demokrácia gép felületén található „Indítványok” – kezdeményezések tartalmáról vitatkozunk, majd szavazunk arról, hogy mely ötletek azok, amelyek szimpatikusak számunkra. A gép felületén kialakul egy szavazáson alapuló jövőkép. TERV egy olyan Magyarországról, amilyet a KÖZÖSSÉG akar! Mi az e-demokrácia gép?

A közösség ereje A 42 az a közösség, aki az e-demokrácia gép felületére feltölt indítványokat, és/vagy a feltöltött indítványokat tanulmányozza, vizsgálja, vitatja, majd szavaz azokról. A 42 közösség nem egy párt, nem egy szervezet, csak emberek sokasága, akik értik és látják, hogy a jelenlegi rendszer nem képes üzemelni, ezért szükségesnek látják egy új rendszer létrehozását. A közösség célja a rendszerváltás úgy, hogy pontosan tudja, MIT akar! Azaz VALAMI MELLETT AKAR KIÁLLNI, nem pedig VALAMI ELLEN! A KÖZÖSSÉG ÁLTAL ELDÖNTÖTT CÉLOK MEGVALÓSÍTÁSÁT MEGENGEDJÜK A KORMÁNYNAK. HA NEM TESZI, AKKOR A 42 DEMONSTRÁL A TERV MELLETT! Mi a 42?

A közösség ereje Az e-demokrácia gép nem politizál! Élettelen és funkcionális. A 42 - mint közösség – politizál, azaz részt vesz a közügyekben. A 42 - mint közösség - elítéli a pártpolitika rendszerét. A 42 közössége úgy akar rendszert váltani, hogy ne sérüljön a demokrácia elve, hanem kiteljesedjen. A 42 a rendszerváltáshoz azt az eszmei mondanivalót teremti meg, melynek mentén egy olyan jövő alakulhasson ki, amelyet a közösség konszenzusa hozott létre. A 42 nem tervezi, hogy párttá alakuljon, mert ez ellentmondana a közösségbe és a részvételi demokráciába vetett hitének. A 42 közösségének nincs pártpolitikai arculata, de tagságának lehet! Azaz maga a közösség csak abban azonos, hogy mit akar. Vagyis azt a jövőt, amit az e-demokrácia gép felületén megszavaz, de az oda vezető útról jelenleg is vitázik! A 42 arculata

A közösség ereje Érvek ütköztetése az e-demokrácia gép felületén közzétett indítványokról (tervekről). Érvek ütköztetése arról, hogy az e-demokrácia gép felületén megszavazott indítványokat, mint terveket ki hajtja végre, ezeket a személyeket miként ellenőrizzük vagy számoltatjuk el. Érvek… Érvek… Érvek… Olyan kérdésekben, amelyek felmerülnek a 42 közösségében. Ez a tudás alapú társadalom kialakulása felé vezető egyik út, ahol az egyén megszerzi azokat az ismereteket, melyek mentén képes objektív döntéseket hozni, mert birtokában van a döntéshez szükséges ismeretanyagnak. Mi a vita?

A közösség ereje A 42 olyan közösség, amely elhatározta, hogy megtervezi, és dönt arról, milyen jövőben akar élni! A 42 közössége az e-demokrácia gépet használja, hogy megtervezze a jövőt. A 42 közössége az e-demokrácia gép segítségével tanulja meg, mi a részvételi demokrácia lényege. A 42 közössége egy tanuló/tanító közösség. Konklúzió

A közösség ereje A tervezés akkor hatékony, ha sokan teszik közzé az elképzeléseiket indítvány formájában. Az érdekérvényesítés akkor hatékony, ha sokan ismerik meg az indítványokat, és szavaznak arról, hogy milyen legyen a jövő! Az első szavazásokat akkor indítja el az e- demokrácia gép, ha legkevesebb ember szeretne új rendszert. Tömegbázis

A közösség ereje Van egy közösség: 42. Épül egy GÉP: E-demokrácia gép. Van mintegy 80 aktivista a közösségben. Van egy tucat belsős munkatárs (aktivisták ők is), akik dolgoznak a háttérben (bárki bejuthat). Végrehajtottunk egy karitatív gyűjtést – gyereknek Mikulás! Elindult a kapcsolatépítési rendszerünk – (a mai a harmadik esemény). Szervezés alatt van egy országos karitatív eseményünk! Már Androidon is elérhető a negyvenketto.org an csatlakoztak az FB csoporthoz. Az e-demokrácia gép felületére felkerültek az első indítványok. Kapcsolatot kezdeményeztünk más csoportokkal. Van egy eszme, egy elképzelés a jövőről, ez a részvételi demokrácia. Eredmények

A közösség ereje A szünet után TI döntitek el! Folytatás?