Az AOCDTF bemutatása www.compagnons-du-devoir.com Rejoignez-nous ! 7 avril 2014 Bemutató Szakmai oktatás* * Présentation de la formation professionnelle.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Advertisements

legszimpatikusabb maileknek,
Remélem, hogy vissza küldöd nekem!!!!
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS MOTTÓ: „ Mindenki láthatatlan drágakövet rejt magában, akármilyennek született, s ezt csiszolni, formálni kell. „ “Tanulj.
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
A Kormány intézkedései és tervei
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A FELNŐTTKÉPZÉS ÉS A SZAKKÉPZÉSI PROGRAMOK SZEREPE AZ ALKALMAZKODÓKÉPESSÉG ÉS A FOGLALKOZTATÁS FEJLESZTÉSÉBEN központi program – zárókonferencia.
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
6 juli 2014 Göteborg Svédország  Partnerség Szeged, Barnstaple és Göteborg között.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Europass dokumentumok cégeknek We mean business, október 18.
Ez egyike a legszimpatikusabb és legszebb maileknek,
Mesterképzés az EKF-en
A MŰSZAKI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE ÉS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI április 24.
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
A VÁLLAKOZÁSINDÍTÁS FELTÉTELRENDSZERE Megoldást kínálunk.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Mit tud? Mire képes? Kompetencia alapú szakképzés
Fiatalok foglalkoztatásának javítása: mit jelent ez a gyakorlatban? BORBÉLY-PECZE, Tibor Bors, Ph.D. MOM Kulturális Központ Budapest, november 28.
Határon túli tanulmányutak diákoknak Csete Örs az Apáczai Közalapítvány igazgatója.
Munkaerő-piaci szereplők kapcsolata év a munkaerő-piacon.
Tanulási eredmények – papír vagy valóság? Bánki Horváth Mihály
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Iskolai könyvtárak külföldön. Kezdetben közös fejlődés  USA és Európa – sz. közös fejlődés a közművelődési könyvtárakkal Németország, Dánia, Franciaország,
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
A Grundfos Vállalatcsoport
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
Munkaerő mobilitás Magyarországon
Hallássérült fiatalok képzési, elhelyezkedési lehetőségei
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
VIII. Közművelődési Nyári Egyetem Művelődés – műveltség Szeged A felnőttnevelés a művelődés rendszerében.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Primer tapasztalatok, Cardiff országos, állami ösztönzések (The Learning Country, Flying Start, stb.) önkormányzati feladat és erőforrás – többszektorú.
KÖZSZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSE, SZERVEZÉSE Általános Vállalkozási Főiskola III. évfolyam 2008/2009. tanév 3. Az Európai Unió politikái.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Kinek hogyan segíthet? Motivációs üzenetek a társadalom különböző szegmensei számára.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Tanári mesterképzés Tájékoztató Dr. Szabó Antal
Életed folyamán sok emberrel találkozol,
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Az ÉMGK tagvállalatainak szakképzési igényei Miskolc, június. 09. Dr. Barkóczi István – ÉMGK elnök.
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
EVS – Európai Önkéntes Szolgálat Szepesi Judit. Téma Mi az az EVS ? Hogyan lehetsz EVS önkéntes? Tájékozódj! Találj egy küldő szervezetet! Találj egy.
Social Europe Ifjúsági Foglalkoztatás október 31. Szeged Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért.
SZAKMAI GYAKORLAT Levelező tagozatos hallgatóknak SZEDMÁKNÉ DR. LAJTAI VIRÁG.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
Egyenlőbb esélyek – nők a munkaerőpiacon Fórum Szentgotthárd, február 15. OFA/2007/SZFK/7242/195 számú projekt „A program megvalósulását az Országos.
Szakmai és személyes portfólió elkészítése
SZAKEMBERKÉRDÉS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZETI SZAKKÉPZÉSBEN
ATALANTA Oktatási Kft. Nyelvi képzések.
Munkaerőpiaci reintegrálás
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
Készítette: Werb Józsefné Regionális konferencia: KECSKEMÉT Külföldi tanulmányút: Mérés-értékelés fejlesztési terület NORVÉGIA OSLO október 14 -
Előadás másolata:

Az AOCDTF bemutatása Rejoignez-nous ! 7 avril 2014 Bemutató Szakmai oktatás* * Présentation de la formation professionnelle

A franciaországi szakképzés lehetőségek Mindenki képes arra, hogy különböző tanfolyamok segítségével növelje szakmai tudását Egy munkanélküli annak érdekében, hogy munkahelyet kapjon Egy munkavállaló pedig annak érdekében, hogy jól teljesítsen a munkahelyén, vagy azért, hogy másik munkahelyet találjon A fiatalok pedig, hogy munkát kaphassanak

Hogyan növelheted a szaktudásodat Egyrészt Tanulhatsz és vizsgázhatsz a hagyományos iskolai rendszerben vagy Tanulhatsz és dolgozhatsz egyidejűleg is a « munka + tanulás » rendszernek köszönhetően.

THE ALERNATION Az elsődleges cél a tanulmányi idő 60%-ben munka egy vállalkozásnál valamint a fennmaradó idő 40%-ban egy tanfolyam elvégzése + A tanfolyamot egyrészt az állam vagy egy országos alapítvány finanszírozza. 60% 40%

AOCDTF Annak érdekében, hogy Companion lehessél, Különböző komponenseket kell összeegyeztetned: Valóban akarj dolgozni! El kell fogadnod a mobilitás szabályait.

6 Kezdő szintLehetőségek Szakképzettség és foglalkoztatottság A Compagnon képzés Bármilyen szintű is a szaktudásod, azt a legfelső szintig tudod tovább- fejleszteni

Bemeneti szintLehetőségek Szakképzettség és foglalkoztatottság

… Emlékezz a tegnapra, Tanulj ma, Add tovább a holnapnak.