Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munkaerőpiaci reintegrálás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munkaerőpiaci reintegrálás"— Előadás másolata:

1 Munkaerőpiaci reintegrálás
Huszár Géza

2 I. EMBEREK, akik segítségre szorulnak:
Segítettek, gondozottak, kliensek, páciensek Aki munkanélküli lett. Akinek nincs honnan menni dolgozni. Akinek hiányzik a szorgalma. Akinek nincs elég igyekezete.

3 II. A munkaerőpiacról való kiszorultság okai:
Nincs munkahely Tele van az újság jó hirdetésekkel. Nincs meg a megfelelő szakképzettség. B. Problémás emberi kapcsolatok Túlzó elvárások a munkaadóval szemben. Túlzó elvárások a munkavállalóval szemben. Problémás munkahelyi viselkedés Szaktudás problémái

4 II. A munkaerőpiacról való kiszorultság okai:
C. Problémás személyiség Munkahelyétől várja az egyéni problémái megoldását. Nem megy dolgozni, mert nem érezte magát jól. Elmennék a munka temetésére. D. Pénzügyi (kevés jövedelem) „Ennyi pénzért nem teszem tönkre magam.” Jobb munkahelyet addig kell keresni, amíg jól érzem magam.

5 III. A Menedék Alapítvány tapasztalatai
A. Reintegrációs program pályázata Sok alapvető kérdések tisztázásra kerülhet. Munkavégzés – igyekezet termi meg a gyümölcsét. Jó munkabér – elégedett munkaadó. B. Az eddigi sikerek és kudarcok Lassú folyamat: Megtudni mit végez szívesen, lelkesedéssel. Feltárni a sikeres munka eredményeit.

6 IV. Kérdések a témában Áldás vagy átok a munka
Az örömmel végzett munka áldása. A bosszúsan, kelletlenül végzett munka átok. Formálható-e a hozzáállás Igen. Ha megtaláljuk az ember személyéhez szabott munkát, amit örömmel végez. Pénz kérdése-e a munka öröme? Ha valaki csak pénzért akar dolgozni nagy keserveknek néz elébe. A jól végzett munka következménye a jó PÉNZ is. Mi adja a munka örömét, kell-e hozzá külön szorgalom? Kitartás, visszatekintés és igyekezet kell hozzá.

7 V. Különbözőségeink Bíztatás szerepe Személyes ismeret – gondoskodás.
Az elképzelhetetlen jó dolgok felelevenítése, bemutatása. Tapasztalatok átadása segítséget nyújt. Személyes ismeret – gondoskodás. Kapcsolatok: Barátság, megbecsülés, szót értés, példa. Az együtt végzett munka segítsége Megbecsülést Példaadást munkál. Kitartást


Letölteni ppt "Munkaerőpiaci reintegrálás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések