Az energiakaland oktatási program Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése Előadó: Füredi Zoltán AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓS ALAP KEDVEZMÉNYEZETTJEINEK.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
Energiakaland - új eszközök a hazai energiatudatosság pedagógiában-
Tehetségpont létrehozása
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
ÚJ KIHÍVÁSOK, ALTERNATÍVÁK A FENNTARTHATÓSÁG ÚTJÁN „LEGYEN SZÍVÜGYÜNK A FÖLD!” Nukleáris energiatermelés a fenntarthatóság jegyében Bátor Gergő.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Régiók együttműködése a bioenergetikai tudástranszfer és az energiahatékonyság területén „REBE” Ausztria-Magyarország Határon átnyúló Együttműködési Program.
Magyar Pedagógiai Társaság Somogy Megyei Tagozata november 21. Kis Jenőné dr. Kenesei Éva megyei elnök.
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Budapest, február 17. Ritkák, de nem kevesek - avagy sok ritka sokra megy,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ XIV. Országos.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Iskolahálózatok itthon és külföldön Pénziránytű műhelymunka MNB, november 10.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
LLP program - Comenius Tempus Közalapítvány LLP Nemzeti iroda Kiss Tímea, Comenius asszisztens november 24.
I.Nemzetközi példák II.Magyar helyzet III.Klímatörvénnyel kapcsolatos elképzelések.
E – kereskedelem - e? jótékony online árusítás Cseh Henriett
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
A projekt az Europai Unio támogatásával, az Europai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
Példa egy ppt prezentációhoz
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
Az energiakaland oktatási program
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Köszöntjük kedves vendégeinket!. A projekt az Európai Unió támogatásával, A z Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY Társadalmi.
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Az energiakaland oktatási program Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és ezen.
Szolnoki Tagintézmény
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
2018/2019 tanév.
Előadás másolata:

Az energiakaland oktatási program

Az E.ON számára a társadalmi felelősségvállalás a következő generáció, a gyermekek és a fiatalok támogatása, és ezen keresztül a jövő építése talán a legfontosabb befektetés.

A pedagógiai programot az E A pedagógiai programot az E.ON UK, Nagy-Britannia legnagyobb integrált áram- és gázipari vállalata hozta létre Magyarországon 2008-ban szakértők ellenőrzésével, a hazai pedagógiai hagyományokhoz igazítva, a NAT-tal összhangban került bevezetésre

A program összhangban van az EU új oktatási irányelveivel Öntevékenység Csapatmunka Összefüggő látásmód Gondolkodni Mérlegelni tanítás

Elsődleges cél, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg az energia izgalmas világával, az energiatermeléssel, a felhasználással, az energiatakarékosság fontosságával, és a biztonsággal!

A program segíti a pedagógusokat az energiatudatosság, az energiával kapcsolatos tudás és az ezekkel kapcsolatos kompetenciák kialakításában, mélyítésében

ÓRAVÁZLAT

Az EnergiaKaland program és a kapcsolódó internetes oktatási portál, a www.energiakaland.hu 6-tól 18 éves korig kínál diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot

EnergiaOtthon 6-10 éves tanulók számára Mi az energia? Energia a háztartásban Honnan jön az energia? Megújuló és nem megújuló energiaforrások Biztonsági jótanácsok – Biztonsági Bajnok

EnergiaVáros 9-12 éves tanulók számára Villamos energia Energia és környezet Energiatakarékosság Biztonság!

EnergiaOrszág 11-15 éveseknek - A tanulók az alábbi döntéshozók szerepében megvizsgálhatják, vajon át tud-e állni az ország a megújuló energiaforrások használatára: A kibocsátás-felügyelet Az áramtermelő A kormány A környezetvédelmi szakember A háztulajdonos

EnergiaVilág 14-18 éves, szakmát tanuló és/vagy érettségire készülő tanulók számára - A résztől az egészig Éghajlatváltozás Energiafelhasználás Nukleáris jövő? Energiaátalakítás Energiaelosztás Az EnergiaVilág tevékenységeinek segítségével a tanuló részt vehet bolygónk jövőjének formálásában. A globális kihívásokkal ismerkedve mérlegelheti személyes felelősségét és szembenézhet mindennapi szokásai globális hatásaival.

EnergiaOvi…készül

Az elmúlt 2 évről: 411 iskola rendelte meg a modulokat a honlapon határon innen és túlról is 251 észrevételt írtak eddig az EnergiaKalanddal kapcsolatban. Eddig kb. 11000 gyermek ismerte meg a programot

„Több játékosságot. Pl.: társasjáték...” Tanári észrevételek… „Az EnergiaKaland egy nagyon jól összeállított csomag, a gyerekek élvezték minden egyes percét az órának végre láttam őket kreatívan részt venni az órán , sok sok ötletet adtak és minden feladatot végigcsináltunk - egyszerűen jól éreztük magunkat.” „Nagyban segíti a pazarlás megjelenítésével a tudatos odafigyelést a környezetre. A szünetben is már eszükbe jut lekapcsolni a villanyt.” „Több játékosságot. Pl.: társasjáték...”

Pedagógus pályázatot Hogyan használom         17 pedagógus nyújott be pályázatot.

   Gyerek pályázatok: I. A Kreatív pályázatnak 2009 január 31. volt a beadási határideje. 74 pályamű érkezett be. A díjátadón 950 gyermeket láttunk vendégünk a Millenálison   II. - „Energiatakarékosság” pályázat beadási határideje 2010 április. 30. volt. 131 db pályamű érkezett be. III. „Hová tűnt az energia” pályázat beadási határideje 2010 április. 30. volt. 21 db pályamű érkezett be.

IV. GyerekArc pályázat 2011 Ötletkaland EnergiaOrszágban Legyén te is feltaláló! (10-14 éves korosztály) Illusztráld a mesét! (6-9 éves korosztály)

Díjaink: Nyári táborozások Könyvutalványok Üdülési csekkek Üzemlátogatások Utazásfinanszirozás Ajándéktárgyak Megjelenési lehetőségek Energy Direct rendszer

Eddig 8 továbbképzés volt pedagógusoknak és E.On önkénteseknek (200 főt érintve): Kardosfa Velence Hajdúszoboszló Dunakiliti Budapest      

Ma 35 E.On önkéntesünk van - Akik az ország különböző részén tartottak órát különböző oktatási intézményekben. Összesen 95 önkéntes energiakaland órát A 20 fős osztálytól a 270 fős nagyelőadásig

Kiállítások, vásárok a teljesség igénye nélkül Babamama Expo és Gyerekvilág Kiállítás Greenexpo 2010 100 csoda Innovációs Kiállítás. Gyermekirodalmi Fesztivált Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete és a Csodaceruza folyóirat 6. alkalommal szervezte meg a Vásárt a Művészetek Palotájában, melyen az EnergiaKaland oktatási programmal a rendezvény fő támogatói voltunk. TudományNap középiskolai rendezvénysorozat 25 iskolában. Energia Napok HunDidac Taneszköz Kiállítás CSR Hungary 2010 konferencián

Kiállítások, vásárok a teljesség igénye nélkül Bátor Tábor Alkotóház Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Önkéntes Turné vállalati önkéntes programok EnergiaKaland előadás Cecén, az egész általános iskola számára Corvinus Egyetem, HAKÖSZ (Hallgatók a Közösség Szolgálatában) által szervezett program Föld Napja rendezvények országosan Pedagógus továbbképzések az Újbudai Pedagógiai Intézetben. 2011. június 4-én az Ökoiskola címek átadóünnepsége

Elérhetőségeink: www.energiakaland.hu E.ON Hungária és E.ON Földgáz Kommunikációs osztálya Cím: 1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8. Tel.: +36 1 472 2328 Tel.: +36 1 354-7129

A jövő lehetőségei… Önökkel együtt………….

Köszönöm figyelmüket Venczel Éva Zsazsa 2011. Június 04.