Példa egy ppt prezentációhoz

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Esélyteremtés lehetőségei a közoktatásban Mayer József Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Salgótarján, május 27.
Lehetséges-e ma átfogó közoktatási reform a finanszírozás reformja nélkül? Hermann Zoltán MTA Közgazdaságtudományi Intézet Oktatási.
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Gyermekvédelmi munka áttekintése
2003. január Tanulói munkaterhek. A kutatás módszere  Válaszadók: 2700 tanuló és szüleik (elsősorban az édesanya)  Kérdezés módja: személyes interjúk.
V. Kollégiumi Konferencia március 26. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium rendezvénye.
Értékek az értékelésben Mik a fontos kérdések?
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
Értékelés a pedagógiában
Az integrált oktatás modellje Nahalka István Egyetemi docens
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
Az ökoiskola kritériumrendszer megújítása Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója Budapest 2009 OKM OFI Szontagh Pál.
MÚZEUMI KÖNYVTÁRAK A STATISZTIKA TÜKRÉBEN - FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK, IRÁNYOK Tóth Máté OSZK - Könyvtári Intézet.
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Együttműködés a szakmai gyakorlatban Salát Magdolna osztályvezető ELTE PK OTF Tanárképzési Osztály Az ELTE TAMOP /2/B/KMR :Pedagógusképzés.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Környei László elnök HunDidac Szövetség EGER október 11.
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
Az óvodapedagógusok hazai társadalmi elfogadottsága, az óvodai munka szakmai felügyelete és minőségbiztosítása Villányi Györgyné Jutka tudományos munkatárs.
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Hozzászólás Hermann Zoltán: Az iskolatípus hatása a tanulói teljesítményekre Lovász Anna Szirák november 9.
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Poszt-szocialista országok eredményei PISA 2003 Cs L M Szl x olvasás matematika.
Az esélyegyenlőséget szolgáló törekvések a törvényalkotásban, különös tekintettel az SNI témakörére.
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Felkészítés az Integrált /inkluzív nevelésre a pedagógusképzésben
ÚJ ISKOLA, ÚJ TUDÁS ÚJ MAGYARORSZÁG KORMÁNYZATI KONFERENCIA március 4.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Ahány gyermek, annyi út „A bolondság és a zsenialitás közötti távolság csak sikerben mérhető” Gönczi Károly.
Városközponti Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola Tájékoztató az „Önkéntes segítő gyakorlat” tárgyhoz augusztus 23.
Kémia szakmódszertani kutatások a Debreceni Egyetemen Tóth Zoltán.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Adalékok a magyar tizenévesek vallásosságáról a rendszerváltás után Csákó Mihály CSc egyetemi docens WJLF Pedagógiai Tanszék.
A Hallgatói Mentorprogram célkitűzései Fejes József Balázs tanársegéd, SZTE BTK Neveléstudományi Intézet fejlesztési vezető, EDUCOOP-projekt.
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Differenciált tanulásszervezés TKM1016L
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
ROMA GYEREKEK AZ ISKOLÁBAN, ROMA FELNŐTTEK A MUNKAERŐPIACON
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
M ILYENEK A ROMA GYEREKEK ?. C SECSEMŐKOR - „A BSZOLÚT KISZOLGÁLÁS ” KORSZAKA  A gyerekek minden szükségletét azonnal kielégítik, nem naptár és időbeosztás.
DIAKONIA KERESZTYÉN ALAPÍTVÁNY Koordinációs iroda KOLOZSVÁRI FIÓK MAROS- VÁSÁRHELYI FIÓK SZENT- GYÖRGYI FIÓK SZÁSZ- RÉGENI FIÓK 100 alkalmazott BRASSÓI.
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Dr. Schiffer Csilla: Kooperáció és koordináció
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Iskolai tehetséggondozó tevékenység az online kérdőíves felmérés tükrében Sági Matild.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
A szakiskolások továbbtanulási esélyei Kecskemét, Dr Liskó Ilona OFI
A GDP-n túl:a gazdasági teljesítmény és a társadalmi jól-lét mérése …
A szakiskola jelene és jövője
Barcsák Marianna KPSZTI
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
A szakiskolai képzés és az érettségi követelmények
Norvégiai szakmai út október
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Differenciált tanulásszervezés TKM1016L
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Példa egy ppt prezentációhoz a prezentáció tartalmilag nem teljes csak a formai szemléltetést szolgálja Javítsa ki a formai hibákat a szerkesztőablak jegyzeteiben található megjegyzések segítségével!

A hátrányos helyzet aktuális kérdései Prezentáló Piroska ELTE PPK prezentalo.piroska@ppk.elte.hu Országos Tudományos Diákköri Konferencia , Szeged 2009. március 12. Ha az animációkat szeretnéd szerkeszteni (hozzáadni, módosítani, törölni), akkor azt a Tervezés / Egyéni animáció menüben/fülön tudod megtenni.

Áttekintés hátrányos helyzet fogalma iskolafokok általános iskola középiskola pedagógia lehetőségek a megelőzésre

Oktatás minőségének megbecsülése a környezet értékelése népszerűség (jelentkezők száma) statisztikai adatok (túljelentkezés oktatási eredmények), önértékelés (nem elég megbízható)

A hátrányos helyzetű gyerekeknek az átlagosnál rosszabb minőségű iskolai szolgáltatás jut, ugyanis a magyar közoktatási rendszeren belül két olyan iskolatípusban jelentkeznek súlyos minőségi problémák, ahova a hátrányos helyzetű tanulók a legnagyobb arányba jelentkeznek: bizonyos általános iskolák és a szakmunkásképzők. Túl sok folyamatos szöveg indokolatlanul. Ez csak szó szerinti idézeteknél, szövegelemezéseknél lehet indokolt.

Egy közvéleménykutatásról A képekhez is meg kell adni a forrást. A kép innen származik: http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=3I-Sipos

Általános iskolák 1999-ben az itt tanulók 11%-a hátrányos helyzetű A hátrányos helyzetű gyerekek általában a legalacsonyabb presztízsű iskolákba járnak Nem csak etnikai, hanem társadalmi szegregáció is Ha például roma gyerekekről beszélünk, akkor az a nem roma hátrányos helyzetűekre is vonatkozik Ez így mennyire esztétikus? Mennyire zavarja vagy segíti a figyelmet? Hacsak nincs funkciója, nem használunk többféle animációt egy dián, de egy prezentáción belül sem.

1. Táblázat: A számítógépek és az Internetkapcsolattal rendelkező iskolák aránya Roma tanulók aránya Számítógépek száma (átlag) Internetkapcsolat-tal rendelkezők (%) 30% alatt 10,1 50 31-50% 8,7 60 51-75% 8,1 48,6 75% fölött 7,2 40,6 összesen 8,4 51,2 cím? Táblázat forrása: Liskó Ilona: A hátrányos helyzetű tanulók oktatásának minősége Ezt meg kell adni a dián Láthatóság?

Hiányos magyar szókincs Hiányos tárgyi kultúra Nem megfelelő higiéniás körülmények Alacsonyabb tanulási motiváltság Iskola és szülő együttműködésének hiánya Iskolai szabályok el nem fogadása Család már felnőttnek tekinti a 14 éves gyereket Korai szexuális érettség Kamaszodó gyerekek védekező, agresszív magatartása cím? A felsorolásjel összhangban áll a tartalommal?

Végül… Rengetek az olyan oktatási intézmény, ahol az oktatás minőségének biztosítása érdekében sürgős beavatkozásra lenne szükség, ahova a minőségbiztosítási pénzt költeni kellene A kormányok hiába költöttek milliárdokat az elmúlt években minőségbiztosítás címen, ahol javítani kellett volna, ott nem történt túl sok minden Az esélyegyenlőtlenség ahelyett, hogy csökkent volna, inkább nőt ezen a területen. Ez sem elég vázlatos

Bibliográfia Hermann Zoltán – Horn Dániel (2004): A hátrányos helyzetű tanulók oktatásának finanszírozási módszerei. In: Új Pedagógiai Szemle, Liskó Ilona (2002): A hátrányos helyzetű tanulók oktatásának minősége. In: Új Pedagógiai Szemle, 2. sz. 56–69. Liskó Ilona (2002): Cigány tanulók a középfokú iskolákban. In: Új Pedagógiai Szemle, 11. sz. 17-39. Liskó Ilona (1997): Hátrányos helyzetű gyerekek a szakképző iskolákban. In: Educatio, 1. sz. 8–23. Nagy Mária (2002): A cigány tanulókkal kapcsolatos pedagógiai problémák a pedagógusképzésben és a fiatal pedagógusok munkájában. In: Új pedagógiai szemle, 11. sz. 40-58. A hivatkozások nem pontosak a sorrend nem megfelelő helyesírás

Köszönöm a figyelmet! érdemes a végén is megadni az elérhetőségeket