Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Miért éri meg családbarátnak lenni?
Advertisements

Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
LEAN management és a szakszervezetek Budapest, VP/2011/003/0133 Information & Consultation – LEAN Principles in Manufacturing.
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
A Kerékpáros Közlekedés Előnyei. Magyar Kerékpárosklub Adatok Európából  Naponta 100 millió kerékpáros utazás  Több mint 300 millió kerékpár  Városokban.
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
2005. Operációkutatás Ferenczi Zoltán. Széchenyi István Egyetem Operációkutatás eredete •második világháború alatt alakult ki •különböző szakmájú emberekből.
Elbocsátás.
Minőségmenedzsment alapelvek
Acorn Cafe A sajátos nevelési igényű tanulók integrációjának jó gyakorlata az angliai Devonban: Acorn Cafe 1.
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Social label – társadalmilag felelős munkáltató minősítés Garadnay Tea
10. Tétel.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
1 Az „ÁROP A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése pályázat” háttere „Helyi igényekre épülő szervezetfejlesztés a Zalakarosi Polgármesteri Hivatalban”
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
12. hét: A TQM és a Minőségdíj Modellek (EFQM)
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Családi vállalkozás.
MINŐSÉGMENEDZSMENT 7. előadás
Készítette : Szente Szilvia Felkészítő tanár : Mgr. Spek Krisztina Iskola : Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta.
Készítette: Néveri Mercédesz Felkészítő tanár: PaedDr. Spek Krisztina Iskola: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta, Szlovákia.
Az SPSS technológiával háromszorosára nőtt az online eladásokból származó bevétel.
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
R. S. Kaplan, R. Cooper Költség és hatás Készítette: Kele Katalin Május 15.
Vállalati piaci orientációk (koncepciók)
Operációkutatás eredete
Érzelmi Intelligencia, Kreativitás, Tudásmenedzsment
A Grundfos Vállalatcsoport
Minőségdíjak.
Hogyan valósíthatja meg a vállalat fő céljait a TPM segítségével? A.A. Stádium Kft. Péczely Csaba.
A TAMOP projektek az világhálón. Miről lesz szó ? A kommunikációs terv és arculat A meglévő honlapok vizsgálata domain használat arculat tartalom.
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Az EEM helye a menedzsmentben
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
 Római szerződés: 1957március 25.  Európai Ipar fejlődése  1973 olajválság  es évek legnagyobb problémája  80 – s években Amerika és Japán.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Vinçotte Korszerű termelékenység- fejlesztési rendszerek
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
Motiváció.
Az agrárgazdaság finanszírozási lehetőségei Takács Zoltán Vállalati Értékesítési Vezető
Készítette: Trajer Péter
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
A MUNKAKÖRI LEÍRÁS.
Kaizen Japánul: 改善 Készítette: Kovácsics Krisztián.
Készítette: Májer Dávid
MINŐSÉGMENEDZSMENT 6/2. előadás
PTE PMMIK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 5. ELŐADÁS.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
Készítette: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Szervezési és Vezetési Tanszék Elérhetőség:
Kereskedelmi Eszközök Specialista
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK
8. tétel.
A japán projektek sikertényezői – Kutatási beszámoló
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Készítette: Farkasné Veres Edina
Megokosodott a munkavállaló? Használjon „Employer Branding-et”!
A civil szervezetek hatásméréséről
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

Készítette Kaponya Gergely 2014/2015 I félév Msc

5S módszer és alkalmazása

Fogalma egy szisztematikus, lépésről-lépésre meghatározott folyamat, melynek célja tiszta és jól szervezett munkaterület megteremtése egy lean eszköz, módszer, amelyet elsősorban a vállalati munkahelyek rendezett kialakításának érdekében alkalmaznak egyik legfiatalabb, legelterjedtebb termelékenység fejlesztési (Lean) módszer. 1991-ben mutatta be OSADA

De mi is az az „5S”? elnevezés az öt japán szó első betűjéből ered, melyek mindegyike "s"

Módszer dolgozói szinten egy olyan kultúrát (viselkedésmódot) és rendszert alakít ki, ami javítja a folyamatok áttekinthetőségét segíti a rend fenntartását és a folyamatokkal kapcsolatos problémák feltárását és megoldását a veszteségek csökkentésének első lépése, amely a fegyelmezettségen alapul

Cél minőségi munkakörnyezet kialakításának módszere hatékony, biztonságos és minőségi munkavégzésre alkalmas munkakörnyezetet kialakítása és fenntartása folyamatos fejlesztés(Kaizen) állapotának a megteremtése vállalat arculatának és hírnevének javítása, a hatékonyság növelése

Előnyei kiküszöböljük a veszteségeket és csökkentjük a költségeket javítja a biztonságos és a környezettudatos gondolkodást növeli a munkavállalói elégedettséget, átláthatóságot, eredményességet ingadozásokat csökkenti

Nehézségei kell némi anyagi ráfordítás (új tárolók kialakítása, vizualizálás) kell szándék, rászánt idő és energia kiválóan bevonhatóak a kollégák nem konfliktusmentes sok mindent kidobunk nagy kihívás az elért eredmények fenntartása

Tudnivalók egyik legnehezebb része a 0. S, a folyamat elkezdése, bevezetése egy szervezetben a vezetői példamutatás legegyszerűbb lehetősége, ha a vezető saját irodáját az 5S elvei alapján alakítja ki, és fenn is tartja az 5S nem cél, hanem egy eszköz, hogy (üzleti) céljainkat könnyebben, hatékonyabban tudjuk elérni

egy az 5S segítségével jól kialakított munkahely növeli a munkatársak elégedettségét az 5S tulajdonképpen a standard munka megjelenése az ember közvetlen környezetében néhány vállalat további S-eket alakított ki, ilyen például a Safety (biztonság)

Köszönöm a figyelmet!

Források http://www.kvalikon.hu/cikkek/5s-modszer-scm.php http://5s.vision-lean.hu/ http://www.sixsigma.hu/lean/mi-is-az-5s-modell http://www.leanforum.hu/index.php?option=com_content&view=art icle&id=136:5s-modszer-es-alkalmazasa&catid=35:lean- articles&Itemid=62 http://www.scmonitor.hu/archivum/2009/2009-szeptember-5s-a- raktarban