A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A globális felmelegedés és az üvegházhatás
Advertisements

GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Időjárás, éghajlat.
Az időjárás.
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
Készítette: Góth Roland
A légnyomás és a szél.
Üvegházhatás, klímaváltozás
Dr. Gács Iván, BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék 1 Környezetvédelem Üvegházhatás.
A változó éghajlattal összefüggő változások, problémák bemutatása
A globális klímaváltozás globális gazdasági következményei.
Hideg övezet és a függőleges övezetesség
Az általános légkörzés
Légnyomás, szél, időjárási frontok, ciklonok, anticiklonok
Időszakosan változó és helyi szelek
Levegő védelme.
Elképesztő csíkos jéghegyek.
Elképesztő csíkos jéghegyek.
A hőmérséklet mérése.
Sarkvidéki öv.
Sarkköri öv.
Why are ecologists and environmentalists so feared and hated? This is because in part what they have to say is new to the general public, and the new.
Antropogén eredetű éghajlatváltozás A globális átlaghőmérséklet eltérése az átlagtólÉvi középhőmérséklet Pécsett 1901 és 2001 között.
A hőmérséklet mérése. A hőmérő
METEOROLÓGIA Földtudomány BSC I. évfolyam I. félév Tematika
Globális problémák, diák szemmel
Az Éghajlatváltozás.
Globális felmelegedés és a különböző ciklusok
Globális fölmelegedés hatásai
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
Az augusztusi hónap és ennek hőmérsékleti adatai Következtetéseim.
A Föld napja.
A GLOBALIIS FOLMELEGEDIIS
Hőméréskelt változás Okt.23-.nov.6. A hőmérséklet méréseink alapján diagrammokat készitettünk, melyeken feltüntettük az átlag, a minimum és a maximum.
A földrajzi övezetesség
A hőmérsékletváltozás és globális felmelegedésről szóló esszé készitésének folyamatai.
Tanár: Kaszás Botos Zsófia
A mediterránium éghajlata a következő évtizedben
A tudományos eredmények meggyőzőek EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
Bevezetés Éghajlat: „a légkör fizikai tulajdonságainak és folyamatainak egy adott helyen hosszabb időszak során a környezettel és egymással is állandó.
Kutatói pályára felkészítő akadémiai ismeretek modul Környezetgazdálkodás Modellezés, mint módszer bemutatása KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖK MSC.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Okt.23-Nov.6. Pontos hőmérsékletet mértünk a nap minden fontosabb időszakában, melyből egy táblázatot, majd diagrammokat készitettünk a minimum, maximum.
Levegőtisztaság-védelem 2.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS KÉRDÉSEI ÉS VÁRHATÓ REGIONÁLIS HATÁSAI
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS KÉRDÉSEI ÉS VÁRHATÓ REGIONÁLIS HATÁSAI
A globális éghajlatváltozás hatásai a bioszférára, állatokra
Nagykároly. A következő adatokat a maximum hőmérséklettel úgy kaptam,hogy az Accuweather nevezetű honlapról a szükséges információkat,kiírtam az Microsoft.
A globális klímaváltozás mérséklésére, az üvegház hatású gázok emissziójának csökkentésére szerveződő nemzetközi megállapodások sikerei, kudarcai Liebl.
Mi az éghajlat? A Föld fontos éghajlatai. Klíma… Az éghajlat vagy klíma (ógörög κλίμα, klima) valamely hely vagy földrajzi táj hosszú távra jellemző.
Globális klímaváltozás hatása Európában Készítette: Juhász Boglárka.
Ajánlott kommunikálható érvek. Környezettudatos elkötelezettséghez új kommunikációs stratégiák szükségesek Heurisztikus segítségre van szükség, fel kell.
A klímaváltozásról röviden
Üvegházhatás, klímaváltozás
Ökoiskola- vetélkedő március
Készítette: Pacsmag Regina Környezettan BSc
Elképesztő csíkos jéghegyek.
A Globalis Felmelegedes
A 2007-es és a 2013-as IPCC jelentés üzenete, új elemei
Hőmérséklet Időjárás.
A termőföldek másik nagy ellensége az erózió mellett az elsivatagosodás, amely folyamat során a termőföld mezőgazdasági művelésre túlságosan szárazzá válik,
Készítette: Gebei László
Elképesztő csíkos jéghegyek.
Hömérséklet változások
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
A GLOBÁLIS KLÍMAVÁLTOZÁS ÉS ÖKOLÓGIAI KÖVETKEZMÉNYEI
24. AZ IDŐJÁRÁS.
Amerika éghajlata.
Előadás másolata:

A novemberi időjárás és a hirtelen hőmérsékletváltozás A készítés folyamatának bemutatása

A kezdet Kezdetben az Excelben egy táblázatot szerkesztettem, melyben a novemberi hónap időjárási adatait tüntettem fel. Ahogy a mellékelt táblázatban látható mind a 30 napnak úgy a reggeli, déli illetve esti hőmérséklete is fel van tüntetve. Ezeknek aztán kiszámoltam a minimum, maximum értékét, valamint az átlagát. Ezekből egy következtetést vontam le, így meleg és hideg napokra osztva a napokat. Végkövetkeztetésként megállapítottam, hogy 25 meleg, illetve 5 hideg nap volt ebben a novemberi hónapban úgy, hogy a 0 fokot vettem visszonyítási alapnak.

Diagramok Minimum Maximum

Word  A Word-ban következtetéseket vontam le az Excel-ből beszúrt diagramokból illetve táblázatból. Majd a hirtelen hőmérséklet változás következményeiről tartottam beszámolót.

Globális felmelegedés Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsék letének emelkedését nevezzük, amelynek során emelkedik az óceánokés a felszínközeli levegő hőmérséklete. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás kifejezést azember által okozott klímaváltozásra használja.

Tengerszint-emelkedés A jégtakaró olvadásának következtében egyesek tengerszint- emelkedést jósolnak. Ennek egyrészt az az oka, hogy a melegebb tengervíznek nagyobb a térfogata, másrészt a nem úszó típusú jég (szárazföldi jégtakaró) elolvad. A vízszintemelkedés elsősorban a kicsi szigetországokat és az alacsonyan fekvő tengerparti területeket (például Hollandia, Florida) érinti. Az éghajlat-modellezés egyik vezető intézménye, a Hadley Központ (Brit Meteorológiai Intézet) előrejelzései szerint 2080-ig 40 cm-rel fog emelkedni a tengerszint, abban az esetben, ha nem sikerül korlátozni az üvegházgázok emisszióját.tengerszint- emelkedéstHollandiaFlorida

Glecserek olvadása A globális felmelegedés következtében nem csak a sarki jég olvad, hanem a gleccserek is visszahúzódnak, sőt eltűnnek szerte a világon, mivel nyáron több jég olvad el, mint amennyi télen újra megfagygleccserek

A VÉG Munkálataim végeztével boldog vagyok, hogy végre befejeztem.