Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Globalis Felmelegedes

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Globalis Felmelegedes"— Előadás másolata:

1 A Globalis Felmelegedes
Okai es Kovetkezmenyei

2 Az okok Napjainkban anyira nagy a gyarok, gepkocsik, es egyeb ipari kellekek altal kibocsatot karos anyagok menyisege, hogy a levego oszetetele nagy mertekben meg valtozott es ezert a nap altal kibocsalytott UV sugarak konyebben athatolnak. Ezert a sarkokon talalhato jegsapkak egyre nagyobb mertekben olvadnak el. Erre pedig az uveghazhatas is rasegit, mivel az atmoszfera egy olyan kozeget kepez ami hatasara a levego fel melegszik. A megnovekedett CO2, bar jo a novenyvilagnak de tulzott mertekben halalos barmilyen elolenyre.

3 A kovetkezmenyek Az uveghazhatas az elovilag kihalasahoz vezet a drasztikus homerseklet valtozas es a nagy CO2 menyiseg miatt. A Fold felszine lakhatatlanna valik mert az atmoszfera felepitese gyokeresen megvaltozik es nem lesz anyira hatekony az UV sugarak ellen. Az idojarasi csapasok is elkepeszto mereteket olthetnek. Az elektronikai keszulekeket tonkre teszi gyengitettlen napkorona kivetodes, ez pedig az emberiseget 1 masodperc alatt a sotet kozepkorba ropitene visza. Es a megszokot elet nelkul a legtobb ember hamar meghalna a nehez korulmenyek kozott.

4 Word Documetum A globalis felmelegedes akar csak az excel dokumentumba is szemleltettuk diagrammokal igen hamar be kovetkezhet. Az erosen valtozatos idojarasis erre utal az orszag teruletein fel lepo szelsoseges ertekek egyre jobban sulyosbothatnak.Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését nevezzük, amelynek során emelkedik azóceánok és a felszínközeli levegő hőmérséklete. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozáskifejezést az ember által okozott klímaváltozásra használja. A 20. században és különösen az utóbbi évtizedekben ez a klímaváltozás gyorsabb volt, mint a megelőző néhány évszázadban. A folyamat várhatóan folytatódik. A kérdés, hogy a hőmérséklet változása milyen mértékben az emberi tevékenység következménye. Alig 10 000 éve kezdődött meg a Kainozoikumi eljegesedés Würm-glaciálisa utáni interglaciális szakasza. A megelőző öt interglaciális szakasz 50–400 ezer évig tartott, ami arra utal, hogy még melegedési időszakban vagyunk természetes módon is. Kérdés azonban, hogy az emberi tevékenység ezt mennyivel gyorsítja és így mennyivel nehezíti a felmelegedéshez való alkalmazkodást. A témával foglalkozó tudósok több mint 90%-a szerint a legutóbbi évtizedekben zajló felmelegedés mértéke zömmel emberi tevékenység eredménye. A tudományos konszenzus mértékét jelzi az is, hogy a klímaváltozás elméletét az összes fejlett ipari ország tudományos akadémiája elfogadja.

5 Excel Progamban

6 Egyszeruen ki szamolhatoak…

7 Valtozas

8 Kellekek es Forrasok Microsoft Office Excel 2007
Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office PowerPoint 2007 Wikipedia Google

9 Keszitette: Cris CCS.


Letölteni ppt "A Globalis Felmelegedes"

Hasonló előadás


Google Hirdetések