Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A.5-2013-2013-0033 „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

Szervezetfejlesztési Program
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Szakmai monitorozás.
Információbiztonság a Magyar Köztársaság közigazgatásában dr
TÁMOP /A
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
DOKUMENTUMKEZELÉS.
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Állam munkavédelmi feladatai
AIIR projekt Autósiskolai Integrált Információs Rendszer.
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
Felkészülés a „Könyvtári minőségfejlesztés 21.” bevezetésére Skaliczki Judit 2002.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.

KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
Projekt eredményeinek disszeminációja – Általános projektbemutató ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése című pályázatban vállalt és megvalósított intézkedések felülvizsgálata ( ÁROP-1.A
Hajdúnánás, december 19. Az önkormányzatra és az intézményrendszerre vonatkozó intézményi modell Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses.
ÁROP-1. A „Kerekegyháza Város önkormányzati szervezetfejlesztése” C
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása Szerződésrendszer Csatlakozási segédletek BM információs nap Dr.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
A hajdúnánási szociális rendszer és modellprogramok továbbfejlesztésének és összehangolásának lehetősége (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Tanfelügyelet és intézményi önértékelés – a megújuló külső és belső értékelési rendszer (TÁMOP-3.1.8)
Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése 4Sales Systems Államreform Operatív Program (ÁROP) 1.2.A.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
Az intézményi felkészülés módszertana 14. előadás.
1 XIV. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés MER ellenőrzések módszertana Siófok, Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
A kritikus infrastruktúra védelmi és információbiztonsági hatósági feladatokról Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes főosztályvezető SEVESO III. regionális.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Önértékelési projektterv
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
Az informatikai biztonság irányításának követelményrendszere (IBIK)
Fenntarthatóság – eredmények hasznosulása 6.2. előadás
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 2. Önértékelési fázis 9. előadás
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL ÖNÉRTÉKELÉSI SZINTEK
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A.5-2013-2013-0033 „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatalban”) Hajdúnánás, 2014. november 13.

A pályázat két legfőbb célja az önkormányzat megváltozott feladatköréhez igazodóan a szükséges szervezeti változások felmérésének, megtervezésének, megvalósításának és az eredmények visszacsatolásának támogatása, valamint az önkormányzat költségcsökkentésének, hatékonyságnövelésének módszertani és gyakorlati támogatása annak érdekében, hogy a megváltozott feladat-ellátási rendben és finanszírozási környezetben is ésszerűen és fenntarthatóan szervezett szolgáltatáskínálattal, kötelező és önként vállalt feladatokkal vegyenek részt.

Felmérés terjedelme Az informatikai támogató infrastruktúra vizsgált elemei: az informatikai jellegű feladatok szabályozottságát és gyakorlati érvényesülését, az informatikai eszköz- és szoftverállományt, illetve hálózatot, a jelenleg használt informatikai alkalmazásokat, rendszereket, az informatikai beszerzések szabályozottságát és megvalósulását, az informatikai képzések szerepét, az elektronikus ügyintézés aktuális helyzetét és lehetőségeit, a belső információáramlás informatikai támogatottságát. Az alkalmazott módszerek: az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott dokumentumok áttekintése, személyes interjúk lefolytatása

Az informatikai szakterület létszámhelyzetével kapcsolatos javaslatok Létszámhelyzet erősítése: egy megfelelő ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező új munkatárs felvétele. Informatikus munkaköri leírásának felülvizsgálata: valamennyi SZMSZ-ben rögzített informatikai feladat szerepletetése a munkaköri leírásban.   Az informatikai hibaelhárítással kapcsolatos javaslatok Az informatikai hibaelhárítás folyamatához kapcsolódó legfontosabb alapelvek és rendelkezésék szabályzat formájában történő megjelenítése.

Az informatikai terület szabályozottságával kapcsolatos főbb javaslatok Szabályzatok felülvizsgálata az alábbi szempontokra tekintettel : jogszabályi hivatkozások aktualizálása; kapcsolódó rendelkezések tartalmi felülvizsgálata és a hatályos joganyag alapján történő átdolgozása; az Informatikai Stratégia tekintetében új időszakra történő tervezés és a kitűzött célok teljesülésének értékelése, az Informatika Katasztrófa Elhárítási Terv felülvizsgálata és átdolgozása, a veszélyforrások bekövetkezési valószínűségének azonosításával és rangsorolásával; a pénzügyi-számviteli feladatok ellátása során alkalmazott informatikai rendszerek működését leíró dokumentum tartalmának bedolgozása az informatikai infrastruktúráról vezetett nyilvántartásba és az Informatikai Biztonsági Szabályzatba; az elektronikus információbiztonság új szabályozási környezetének implementálása az Informatikai Biztonsági Szabályzatba; Az elektronikus információs rendszerek biztonsági osztályba és Hivatal biztonsági szintbe sorolása önértékelés útján. Az Ibtv. szerinti elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személy kijelölése.

Informatikai infrastruktúrával kapcsolatos javaslatok Informatikai eszköznyilvántartás aktualizálása   Szerver-virtualizáció lehetőségeinek vizsgálata. Légkondicionáló berendezés üzembe állítása a szerverteremben. Részletes szoftvernyilvántartás kialakítása Minőségbiztosítási tevékenység bevezetésének lehetősége az informatikai folyamatok tekintetében.

Elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos javaslatok Érintett célcsoportok körében felmérés lefolytatása a valós igények megismerése érdekében. A felméréstől függően elektronikus szolgáltatások bővítése újabb ügytípusokkal. Belső ügytípusok elektronikus úton történő intézése bevezetésének lehetőségeinek vizsgálata. Hivatalon belüli elektronikus aláírás (jóváhagyás) bevezetése lehetőségeinek felmérése. Intranet kialakítása.

Önkormányzati ASP projekttel kapcsolatos javaslatok Önkormányzati ASP projekt megvalósulásának és konkrét eredményeinek figyelése.   Megvalósíthatónak tűnő ASP alkalmazások kiválasztása.   Kiválasztott ASP alkalmazás bevezetéséhez szükséges intézkedések felmérése

Szerződések nyilvántartásával kapcsolatos javaslatok: Szerződés-nyilvántartás naprakész vezetése, egységes adattartalom biztosítása (pl.: szerződés típusa, száma, időszak, díjazás, stb.) Szolgáltatói szinten egységes SLA szerződés megkötéséi lehetőségének vizsgálata. Informatikai beszerzésekkel kapcsolatos javaslatok: Szoftverbeszerzésekre vonatkozó előírások szabályzat szintjén történő megjelenítése. Eszközbeszerzésekre vonatokozó szabályok kidolgozása.

Informatikai képzésekkel kapcsolatos javaslatok Dolgozók informatikai tudásszintjének felmérése. Informatikai oktatási (képzési) terv kidolgozása. Informatikai képzési program kidolgozása az újonnan belépő kollégák számára. Informatikus munkatárs rendszeres szakmai továbbképzésének biztosítása.