Szembesít a drámatréning. A csapat 2-nél több fő A csapat nem fogja a jótékony hatásait magától, automatikusan kifejteni. Kellenek struktúrák, normák,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A kolerikus vérmérséklet
Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: ) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
Játéktár-tréning A kreatív gyakorlatok, szituációs játékok tréningje vezetők, trénertársak, moderátorok, animátorok, belső oktatók, pedagógusok részére.
Vérmérsékletem képekben
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV):
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
“13 tanács egy életre".
Alkalmazható-e a mediáció az interneten elszenvedett jogsérelmek orvoslásában? Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő,
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Hogyan segítik a tanításkísérő szemináriumok az összefüggő egyéni szakmai gyakorlatot? ELTE PPK N. Kollár Katalin
Önismeret Horváth Renáta.
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
Stresszkezelés.
ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)
Csapatépítés Egyénekből álló csoportok egységes ereje építette fel Egyiptom piramisait!
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
A TANÁRI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE MATEMATIKAI MODELLEK SEGÍTSÉGÉVEL
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. Kezdőrúgás A játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. Mikor lehet kezdőrúgás? A mérkőzés elején.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A szolgáltatói jelleg erősítése a postai szakképzésben Rosta Péter.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
A szomatikus marker feltevés
Olvasd lassan és csendben!.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Az érzelmeink késleltetése,
Vérmérsékletem képekben
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
8. szabály – A játék kezdete és újraindítása. A kezdőrúgás meghatározása A kezdőrúgás a játék kezdetének vagy újraindításának egy módja. a mérkőzés elején.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Szociális regiszter publikus felület használata
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
A projekt szervezeti formái
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Fehérvári Katalin gyógypedagógus Ferencvárosi Nevelési Tanácsadó
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
Olvasd lassan és csendben!
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Módszertan A pedagógus feladatai. Útkereső tanulók Az erkölcstan a tanulókra nem közlések befogadóiként, hanem a tanulási folyamat aktív – gondolkodó,
JÓLÉT ÉS IDEOLÓGIÁK: FEJLETTSÉG ÉS BÉREK
 Egy uniós kutatásban nyolc európai ország munkavállalóit kérdezték meg,hogy milyennek tartják munkájuk és magánéletük min ő ségét  Egy kiskereskedelmi.
AZ MNKSZ RÉSZVÉTELE A „TRAME” PROJEKTBEN AZ EU / GRUNDTVIG FELNŐTTOKTATÁSI PROGRAM KERETÉBEN ( ) TAPASZTALATOK ÉS EREDMÉNYEK KONFERENCIA A self-narration.
Kimagasló teljesítményt nyújtani…. Az összetettség és az alkotás művészete……………és a megvalósulás…..
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
KOMMUNIKÁCIÓ. A kommunikáció tartalma: – KÖZLÉS Latin szó – tájékoztatás, közlés, hírközlés,információk közlése vagy cseréje – BESZÉLGETÉS Tágabb értelemben.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Pedagógiai kísérés és reflexió az iskolai közösségi szolgálatban Szontagh Katalin Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom.
Konfliktus fogalma: az értékek vagy érdekek összeütközése.
A család ahonnan jövök.
Fejlesztő mérnök A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Cégünk piacvezető a vízmérés.
“13 tanács egy életre".
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Szembesít a drámatréning

A csapat 2-nél több fő A csapat nem fogja a jótékony hatásait magától, automatikusan kifejteni. Kellenek struktúrák, normák, szabályok, szerepek, és célok. Ezen elemek fogják mederbe terelni, és ott tartani a csapattagok energiáját –Nélkülük a csapat ténylegesen „szétfolyik”.

A csapat Vállalatoknál,mint működési forma a termelékenység legerősebb bástyája lehet a szervezetben – ideális esetben. Ez azonban nem mindig van így! Sokan a csapatot a felelősség-elkenés eszközének, az értekezleteken töltött időt pedig pocsékolásnak tartják – nem ritkán joggal.

A csapat kovácsa: a tréning Lehetőséget teremti meg ahhoz, hogy a munkatársak összehangolódjanak, feloldódjanak. Hibája: - Nem az adott helyzetre keres megoldást- Hátrahagyjuk a munkahelyi, otthoni problémát - Kezd lecsengeni, főleg a 3. alakalom után

Drámatréning Konkrétabb céllal küldi el az alkalmazottakat továbbképzésre, Nemcsak az együttműködés, hanem az adott munkavégzés hatékonyságát is növeli.

Drámatréning Személyiségtréning, ahol a tréner a résztvevők érzelmeire, kommunikációs stílusára próbál hatni. Egy történet keretében vezeti végig az embert mások és saját maga reakcióin Valódi színészekkel átélhetőbb atmoszféra

Drámatréning Szituációk: - Diszkrimináció (romák, fogyatékkal élők, nemi, generációk közti...) - Kiégés megelőzése - Korrupció kezelése - Szabálytudat erősítése - Egyszerű hétköznapi problémák...

Drámatréning A résztvevők beleszólhatnak a végkifejletbe és beszállhatnak szerepelni Játék, ugyanakkor komoly és maradandó lelki hatása lehet

Példa1 A fogyatékosokkal addig vagyunk toleránsak, amíg nem találkozunk velük (Egyből mondjuk, hogy elfogadjuk, de ezt magunkban is kell tudatosítani)

Példa2 A vaknak mondjuk: „Látod, ez tényleg jó ötlet!” Majd zavarba jövünk és elnézést kérünk Az eshet rosszul, ha bocsánatot kérünk!

Példa3 Nem csak kellemetlen helyzetek: Egy szomorú/fáradt kollega munkájának megkönnyítése is lehet szituáció Ha ismerjük, tudjuk, hogy minek örül! Lehet akár egy beszélgetés, egy gesztus,amit tehetünk érte. Érezni kell, meddig mehetünk el és mikor hagyjuk békén!

Tapasztalat Rövid időn belül hatalmas változást idézhet elő (1*8, vagy 2*4 óra) Nemcsak belső, hanem külső szemlélőként rádöbbenhetünk dolgokra Átélhetjük mások helyzetét-(rosszul esik, jól esik...)

Tapasztalat Az élmények befogadása érzelmi síkon történik: Megtapasztaljuk - Garantáltan tartós! A jövőben konfliktusok fellépésekor is figyelembe veszik mások meglátását.

Tapasztalat Toleránsabbak a drámatréningen résztvevők egymással Saját magukat is képesek lesznek kívülről figyelni – Saját hibák észrevétele, belátása

Tapasztalat Az eljátszott szituációk átültetése a gyakorlatba segít Átélője a társaság előtt később is könnyebben szerepel, nem feszeng ha elő kell állni ötletével

Jövő Már az iskolákban kellene kezdeni Megkönnyíti az ismeretanyag rendszerezését,hozzásegít ahhoz, hogy a játszók minél gazdagabb személyiséggé váljanak, anélkül, hogy eltűnne életükből a további vizsgálódáshoz szükséges derű.

Jövő Remélhetőleg az alkalmazása minél több vállalkozás, szervezet munkáját elősegíti, a csoportok szerkezetét, dinamikáját átalakítja!

Köszönöm a figyelmet!

Készítette: Barzsó Rita Forrás: - Paraszt Imre, HR Portal Gabnai Katalin: Drámajátékok c. könyv