KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban.
Advertisements

Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
A pedagógusok munkaidő beosztása
- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Közösségi pedagógiai gyakorlat
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA
A Szily TISZK közösségfejlesztési szolgáltatása /2009/ Bemutatkozás a tagiskoláknak Fejlesztő pedagógusi szakszolgáltatás Iskolapszichológusi szakszolgáltatás.
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN
A pedagógus szerepe a közösségi szolgálatban
Gondozási Központ Zalaegerszeg
Az iskolai szociálismunka
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Milyen tanulsággal szolgálhat a szabadidő-elmélet a pedagógus számára?
Demecser Oktatási Centrum
Közoktatási projektelemek Készítette: Deli Mária Közoktatási koordinátor.
TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül” hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása c. pályázat
Alsó-ausztriai alapfokú oktatási intézmények Kiegészítő pedagógiai szolgáltatások.
Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben
10. Tétel.
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Az iskolai közösségi szolgálat
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
A Magyar Vöröskereszt ben jött létre – 132 éve működik! -Kiterjedt vöröskeresztes nemzetközi kapcsolatok: 186 országban van jelen -Kiemelten közhasznú.
Befogadó iskolák, befogadó pedagógus-közösségek
Az Iskolai Közösségi Szolgálat jogszabályi háttere
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
Tájékoztató gimnazista gyerekek szüleinek az 50 órás közösségi szolgálatról Károlyi István Gimnázium január Hirmann László.
50 órás közösségi szolgálat
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Munkaszervezési ismeretek
Az iskolai közösségi szolgálat a koordinátor szemével
Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)
Iskolai közösségi szolgálat
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Közösségi szolgálat Összeállította:
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Általános tájékoztatás Körzetünk Feál1-2. évfolyam Darus3-8. évfolyam „Gurulós módszer” Általános osztály (a) - projektoktatás Emelt óraszámú matematika.
(Hatályos: I. 1-től) 4.§ (15) A közösségi szolgálat: - szociális, - környezetvédelmi, - a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, - szervezett.
Az iskolai közösségi szolgálat “Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
Hegyvidéki Kulturális Szalon
Iskolai közösségi szolgálat
Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
DARUS a gyermekekért.
Az IKSZ alapelvei, céljai
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Szécsényi Gyerekesély Program gyerekeket érintő szolgáltatásai
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
Pedagógiai kísérés és reflexió az iskolai közösségi szolgálatban Szontagh Katalin Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom.
főosztályvezető-helyettes
Iskolai közösségi szolgálat a Borosban
Intézményi önkéntes programok támogatása a szabályozás eszközével
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
DARUS a gyermekekért.
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Család – és Gyermekjóléti Központ
Közösségi szolgálat a közgázban
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban eltöltött időt tudjanak igazolni.

MIT NEVEZÜNK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATNAK? „ A közösségi szolgálat szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása”.

FONTOSABB FEJLESZTÉSI CÉLOK felelősségvállalás önbizalom növelése felelős döntéshozatal szociális érzékenység együttműködés empátia konfliktuskezelés problémamegoldás

FONTOSABB SZABÁLYOK A tizenhatodik életévét be nem töltött tanuló által a közérdekű tevékenységre fordítható idő nem haladhatja meg a) tanítási szünetben a napi három órát és a heti tizenkét órát b) tanítási időben a heti hat órát és ba) tanítási napon a napi két órát bb) tanítási napon kívül a napi három órát

FONTOSABB SZABÁLYOK A közösségi szolgálatot teljesítő köteles megtagadni az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása más személy életét, testi épségét vagy egészségét közvetlenül veszélyeztetné.

FONTOSABB SZABÁLYOK A közösségi szolgálatot teljesítő köteles a) a közérdekű önkéntes tevékenységet a vonatkozó jogszabályok, szakmai és etikai előírások, valamint a fogadó szervezet utasításai szerint személyesen végezni

FONTOSABB SZABÁLYOK A közösségi szolgálatot teljesítő köteles b) a tevékenység során tudomására jutott személyes adatot, üzleti és egyéb titkot megőrizni.

FONTOSABB SZABÁLYOK A közösségi szolgálat teljesítése körében egy órán hatvan perc közösségi szolgálati idő értendő azzal, hogy a helyszínre utazás és a helyszínről hazautazás ideje nem számítható be a teljesítésbe.

FONTOSABB SZABÁLYOK A közösségi szolgálat során a tanuló naplót köteles vezetni, amelyben rögzíti, hogy mikor, hol, milyen időkeretben és milyen tevékenységet folytatott.

A közösségi szolgálat folyamatábrája

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Idősek napközi otthona –feladatok a napközi otthonban –feladatok az otthoni ellátásban –egyedül élők segítése

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Idősek napközi otthona Idősekkel való foglalkozás: rendezvények szervezésében, lebonyolításában való segédkezés (farsang, juniális, Idősek világnapja – büfé vitele, műsor szervezés, szereplés) egyéni és kiscsoportos foglalkozás (beszélgetés, felolvasás, társasjátékozás, kézműves foglalkozás szervezése és lebonyolítása, rejtvényfejtés, séta stb.)

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Idősek napközi otthona a környezet szépítése kerti munkák (kerítés festés, fűnyírás, locsolás, lombgereblyézés, kisebb kertészeti munkák – pl. a „mediterrán kert” építgetése, hólapátolás stb.) az otthon szépítése (a folyosók, lépcsőházak falainak díszítése képekkel, falfestményekkel; nagytakarításban való segédkezés)

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Idősek napközi otthona Az „Idősek éve” alkalmából meghirdetett pályázatokra való benevezés: portrékészítés: rajz, festmény egy-egy idős emberről kisfilm, portréfilm az idősekről az otthon szépítésére képek, festmények felajánlása

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Házi segítségnyújtásban idősekkel való foglalkozás: beszélgetés, felolvasás, bevásárlás, játék (sakkozás, kártyajáték); környezetük gondozása: fűnyírás, locsolás, lombgereblyézés, hólapátolás

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Általános iskolák –bekapcsolódás a kulturális munkába, iskolanapok programjaiba műsorok szervezése, hangosításban való közreműködés iskolai honlap szerkesztésében való közreműködés iskolai újság és kiadványok szerkesztése –drog-prevenciós kortárs segítő program –részvétel az IDÖ munkájában, közösségi programokon, öntevékenységi körökben

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Általános iskolák –iskolai sportprogramok, osztályok közötti bajnokság szervezése, stb. –szabadidős programok támogatása –bekapcsolódás az iskola jótékonysági programjaiba, iskolai bálok, gyűjtési akciók, stb.

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Általános iskolák –tanulószobai munka (házi feladatban való segítségnyújtás) –nyári napközis táborokban játékok szervezése, vezetése, kíséret, stb. –környezetvédelmi programok, szakértelmet nem igénylő felújítási munkák.

Lehetséges feladatok a közösségi szolgálathoz Óvodák óvodaudvar rendezése egyszerűbb felújítási munkák ünnepségek programjának segítése gyerekek kíséretének segítése játékos programok szervezése, segítése