21 a 100-ból: egészségügy Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Hova jutunk 100 lépéssel? GKI Rt. Ützleti konferencia 2005. Június 24.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Zöld válságkezelés és gazdaságélénkítés Környezetgazdászok javaslatai (Szeged, Vándorgyűlés, 2010 okt.1.)
Advertisements

1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
8. Nemzetközi Egészségügyi Rendszertudományi Konferencia Genf, szeptember 1-3. International Society on System Science in Health Care.
„Konvergens forradalom” Kórházvezetés 2007
Aktuális pályázati lehetőségek
A TÁMOP projekt intézményi hatásai a Somogyi TISZK-ben Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes Kispéter Sándor Főigazgató-helyettes.
Költségcsökkentés és centralizáció a fővárosi kórházakban GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Skultéty László 1/14 GKI-EKI Egészségügykutató Intézet.
Kornai János: VITAINDÍTÓ ELŐADÁS Egészségbiztosítási reform konferencia január
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
1 GKI-EKI Egészségügykutató Intézet A cselekvés igénye és (talán) lehetősége politikai konszenzus helyett Skultéty László ügyvezető igazgató GKI-EKI Egészségügykutató.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
A TELJESÍTMÉNYVOLUMEN-KORLÁT ELTÖRLÉSÉNEK KÖVETKEZMÉNYEI AZ INTÉZMÉNYEKBEN DR. RÁCZ JENŐ NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 10.
IX. Adójogi Konferencia, Tapolca, ápr Mihályi Péter A magyar járulékrendszer problémái.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Az egészségügyi rendszer Az egészségügy "piac" sajátosságai
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
A terápiák költséghatékonysági értékelése
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
Egészségpolitika.
Az egészségügy ma és a távlatok
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Prevenció, kuráció, rehabilitáció
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Egészségügy átalakítás előtt Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szerkesztő Világgazdaság Konszenzus az egészségügyért II. konferencia szeptember.
1 Az egészségipar az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek tükrében Prof. Dr. Báger Gusztáv Az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója.
Díszkivilágítás árnyékában ( Budapest finanszírozási helyzete) Kardos Péter Közgazdász Vándorgyűlés 2009 Zalakaros.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
A válság és a szakképzés Észak-alföldi Régió Szakképzési Konferencia június 17-e Hajdúnánás.
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Egészség-gazdaságtan felértékelődése gazdasági válság idején
1 A rendelkezésre álló mindenkori források hatékonyabb, szükségletalapú elosztási rendszere SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK JÖVŐKÉPE június 21. Czibere.
Államháztartási reform Egerekről és emberekről Draskovics Tibor
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
A tőzsde idén megduplázta tavalyi profitját!. „Kölcsönvett” lendület Mennyibe kerül a magyar társadalomnak a Gyurcsány-kormány első 100 napja.
EEgészség program Egészségügyi közgazdasági adatbázis Projektértékelő konferencia március Skultéty László.
Foglalkoztatáspolitika és makrogazdasági stabilitás Herczeg Attila Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium szeptember 8.
HOGYAN KÉSZÜLNEK A MAGYAROK NYUGDÍJAS ÉVEIKRE?. A magyarok fele nem, vagy alig törődik a nyugdíjjal.
A médiaelemzések lehetőségei és buktatói GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Skultéty László 1/21.
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
turizmusért felelős helyettes államtitkár
www.reformazdravotnictva.sk Az Szlovák egészségügyi reform első lépései Peter Pažitný.
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
Nem a forrás hiányzik, hanem a döntés… Csató András MKSZ Kongresszus – április 23. WWW. ETOSZ. ORG.
Új egyensúly Tervezettnél jobban csökken az államháztartás hiánya.
BYTE Projekt FP 7 Gergely László MBA NIIF Intézet Big Data 2016 Európában és a világban – nem csak a szakma, esettanulmányok is.
Szükségletek és igények lehetséges értelmezése … Nemzeti Drogmegelőzési Intézet és az Országos Addiktológiai Intézet „Határ – Helyzetek” Konferencia Budapest,
„Út a munkához” program tapasztalatai
Éhhalál vagy csőd-bűntett?
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Magyar Útügyi Társaság
A jólét mérésének elméleti alapjai és problémái
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Előadás másolata:

21 a 100-ból: egészségügy Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Hova jutunk 100 lépéssel? GKI Rt. Ützleti konferencia Június 24.

Elméleti keret: hogyan értékeljük? EGÉSZSÉGPOLITIKAI PROGRAM ELEMZÉSÉNEK SZEMPONTJAI Átfogó egészségpolitikai célkitűzések –Hatásosság –Hatékonyság –Méltányosság Egyéb célkitűzések –Minőség –Helyénvalóság –Finanszírozhatóság –Fenntarthatóság –Megvalósíthatóság

Hatásosság Hatékonyság Méltányosság Hatásos Hatékony Méltányos Minőség általában és a daganatos ellátásban, sürgősségi hiányok felszámolása Csak a méltányosságot növeli Járulék ügyek Csomagok Hatékonyabb költés Kassza-összenyitás, olcsóbb gyógyszer, co-payment az egyéni betegútra Nem hatékony, de hatásos Mentőautók, helikopterek

Mikor, kinek, mennyibe kerül ? SZÁMOLTUNK!

Hová jutunk 21 lépéssel? MÉRLEG: Beruházás: mrd Ft Működtetési kiadási többlet: 7-10 mrd Ft Többlet bevétel: mrd Ft Megtakarított kiadás: 2-5 mrd Ft Megmentett életek: 2-3 ezer Egyenlőbb hozzáférés

Hová nem jutunk 21 lépéssel? Az alapvető finanszírozási válságra nem ad megoldást, a hiány újratermelődik Az alapvető érdekeltségeket nem érinti, lemond az átfogó átalakításról Nem fordít jelentős pénzt fejlesztésre Nem kezdi ki a túlzott decentralizációt Vállaltan nem reform, de kormánycikluson ível át A rendszert ugyanazok, ugyanannyiért nem fogják hatékonyabban működtetni

Nesze semmi fogd meg jól? Ennél több, mert életeket ment és néhány milliárdnyi célirányos fejlesztést tartalmaz. Végülis hogyan értékeljük? Valami van, de nem az igazi. Nagyobb lendületet ígértek! Ésszerű lépések többnyire jó irányba, csak kicsik és közbejön egy kormányváltás.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. tel: