Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 Faktoring, a forrásteremtés speciális eszköze előadó : Szilveszter Enikő, a Next-Faktor Zrt. ügyfélkapcsolati igazgatója.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Magyar Export-Import Bank Rt.. Alapítás: évi XLII. Tv. u 100 % állami tulajdon u Az Eximbank alapításának célja:  a magyar külkereskedelmi kapcsolatok.
A kockázat el van vetve…
Roncz Gábor vezérigazgató
Definíció Faktoring és követeléskezelés
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
OTP Kereskedelmi Faktoring Több, mint finanszírozás május 09. dr
Aktív bankműveletek. Hitelezés, a hitelek fajtái.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
JVSZ KKV konferencia Ha eljön a változás szele, van aki falat épít, van, aki szélmalmot. (Kínai közmondás) Székely András.
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
Faktoring 1950 USA – a kezdet
Forfaiting (forfetírozás)
Pénzügyi munkakör a tanirodai gyakorlatban
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
A Sberbank Magyarország Zrt. a magyar bankpiacon 2 TÉNYEKÉRTÉKEKCÉLOK SBERBANK Csoport tagja 2012.Q1 óta Tőkeemelés 2013Q óta Volksbankként a magyar.
Számítástechnikai rendszerek bérleti konstrukciója.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. WEBKONFERENCIA
PÉNZPIACI SZABÁLYOZÁS 1.
Ingyenes oktatás a tőzsdéről – a Tőzsdén
Előadó: Simon Csaba Volksbank, Trade Finance osztályvezető
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
0 0 GRENKEFACTORING GF FAKTOR ZRT. Faktoring egyszerűen
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
Mennyire gátolja a vevőkockázat magyarországi mértéke a gazdasági növekedést? 300 Mrd Ft a tét évente Előadó: Felfalusi Péter ügyvezető.
Követelésvásárlás az eladó és vevő szemszögéből A múltkor sokkal kedvezőbb árat kaptam…
Pénz 1. szakasz 2. szakasz 3. szakasz 4. szakasz 5. szakasz
Faktoring a forrásteremtés speciális eszköze. előadó: Rédei Gabriella
? ? ? ? ? ? Faktoring piacrészek 2008-ban
Zárda Olivér igazgatósági tag december 3. Lesz még hitelbiztosítás a piacon?
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSI, ÖSZTÖNZÉSI
FAKTORÁLÁS FOGALMA Magyarországon – a köztudatban tévesen elterjedttel ellentétben – a faktoring fogalma magába foglalja a folyó faktoringot (le nem járt.
Lehetséges együttműködési területek az internetes bankkártya elfogadás területén.
Az aktív jellegű bankügyletek: lízing, faktoring, forfeting, váltó!
Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban
Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban
A faktorálás előnyei a beszállítók számára Budapest, 2014
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit november 13, Veszprém.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok
HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL
1 Budapest, október Siemens Zrt. Beszállítói finanszírozási programja.
A lejárt faktor nem jár le! Követelések engedményezése, a faktoring tevékenysége lényegi elemei szeptember 9. Előadó: Dr. Pongrác László Sigma Faktoring.
Az e-Bank az e-Számla és az e-Elszámolóház, mint komplex megoldás Budapest, február 23.
Visszavett eszközök kezelése a finanszírozóknál - portfoliókezelési dilemmák, másodlagos piac, értékesítési csatornák Báti Balázs CIB Bank Budapest, 2011.
LEASING HSF közgyűlés Nemes Krisztián HATÉKONYABB FINANSZÍROZÁS KOMBINÁLJA A BIZTONSÁGOS TERVEZÉST A RUGALMASSÁGGAL.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt. HSF április 07.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. Megoldás a lánc és körbetartozás problémáira, forrásnyújtása vállalkozásoknak, üzleti kockázataik csökkentésére!
A regionális kereskedelemhez kötődő biztosítási lehetőségek.
Faktoring a gyakorlatban
copyright © P2P Money Europe Inc.
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Átlátható folyamatok ügyviteli rendszerekkel
Előadás másolata:

Faktoring egyszerűen Dr. Baltay Zsombor – Vezérigazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit 2014. december 11, Budapest

Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a vevőik azonnal kifizetnék az árut/szolgáltatást? Amennyiben a vevőkövetelések jelentős része folyamatosan a bankszámlájukon lenne tudnák jövedelmezően használni?

FAKTORÁLÁS FOGALMA Workout faktoring: lejárt követelés vásárlás. Ennek keretében a már lejárt esedékességű számlák, tartozások kerülnek megvételre, majd behajtásra. Folyó faktoring: folyamatos megállapodás a faktorcég és az árut, szolgáltatást nyitva szállító eladó között a következőkről: A faktor megvásárolja az eladó/ügyfél vevőköveteléseit azonnali fizetés mellett Kezeli a vevőköveteléseket Beszedi a számlaköveteléseket (fizetési emlékeztető, felszólítás)

FAKTORING BEMUTATÁSA Faktorálás folyamata teljesítés (áru) pénzforgalom számlaforgalom GF Faktor Zrt. Ön cége Ön vevője

FAKTORING BEMUTATÁSA Mire ad megoldást a faktoring a vállalkozásoknak? A piac által kikényszerített hosszú fizetési határidők áthidalására A rapszodikus, sokszor kiszámíthatatlan fizetések tervezhetővé tételére Növekedés finanszírozására Vevőkockázatok csökkentésére Piacon maradásra

GRENKE CSOPORT 1978-ban alapítva 2000 óta a Frankfurti értéktőzsdén jegyzett cég. Lízing, Faktoring és Bank 28 országban van jelen 2006 óta van jelen Magyarországon 1,2 milliárd EUR (~ 370 milliárd HUF) tőzsdei érték S&P BBB+ minősítéssel.

GF FAKTOR ZRT- GRENKE CSOPORT Miben más a GRENKE, mint a többi piaci szereplő? Portfolió szemlélet Gyors vevőminősítés és vevőmonitoring Kis értékű számlákat nagy mennyiségben is befogadunk On-line ügyfélportál Ügyfélreszabott felszólítási eljárásrend, teljes rálátással Bank-függetlenek és bank-semlegesek vagyunk Stabil refinanszírozási háttér Gyors és rugalmas működés

GF FAKTOR ZRT - GRENKE CSOPORT Faktoring főbb jellemzői A GF Faktor Zrt. keretmegállapodás alapján folyamatosan megvásárolja vevőköveteléseit, ezáltal folyamatos finanszírozást és likviditást nyújt Önnek. Önnel egyeztetve kezeli a követeléseket (minősítés, adminisztráció, monitoring). Beszedi a kintlévőségeket (fizetési emlékeztetők, felszólítások). Nem igényli a szokásos bankári fedezeteket (ingó-ingatlan fedezet, jelzálog, hitelgarancia)! A fedezet maga a követelés!

GF FAKTOR ZRT – GRENKE CSOPORT Köszönöm figyelmüket! Elérhetőségeim GF Faktor Zrt. 1139 Budapest, Váci út 91 Dr. Baltay Zsombor zsbaltay@grenke.hu 1/236-5081 30/525-5202 www.grenkefactoring.hu