Dr. Tótsimon Péter területfejlesztési tanácsadó

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kerékpáros Magyarország Program” és a kerékpáros infrastruktúra fejlesztési lehetőségei Bodor Ádám a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter.
Advertisements

Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Záhony térsége gazdaságfejlesztési „zászlós program” Kálnoki Kis Sándor miniszterelnöki megbízott.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A térségi vasutak, az élhető vidék október 27. A térségi vasutak, az élhető vidék – október 27. Közlekedési szövetségek alakítása, lehet ő.
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Gyulai Tamás elnöki tanácsadó elnöki tanácsadó Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Kormányzati vasútpolitikai célok és törekvések
műszaki osztályvezető
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A VASÚTI KÖZLEKEDÉS JÖVŐJE EURÓPÁBAN NEMZETKÖZI KONFERENCIA
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Innovatív üzleti parkok fejlesztése az innováció és a vállalkozó szellem előmozdítása érdekében a Dél- Kelet Európai térségben FIDIBE.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Nyugat-dunántúli Régió
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Kővári János országgyűlési képviselő,
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
S OUTH E AST T RANSPORT A XIS D ÉL - KELETI K ÖZLEKEDÉSI T ENGELY SETA Közlekedési Fórum Szombathely november 15.
Közlekedés-szervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat
Közlekedéspolitikai és -gazdasági Tagozat
Az intermodális logisztikai szolgáltatások fejlesztési programja Szűcs Lajos főosztályvezető Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Közlekedési Stratégiai.
Integrált közösségi szolgáltató terek
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
„Kistérségi integrált projekttervek ” Szombathely,
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
TÉRSÉGI KÖZLEKEDÉS, A VIDÉK ÉLHETŐSÉGE KONFERENCIA
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
Döntéselőkészítő tanulmányok Mihálffy Krisztina – KKK,Kerékpáros Infrastruktúra Fejlesztési Osztály.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
„Kontra-fék” Kerékpáros konferencia Győr, szeptember 21.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
A Kistérségi Koordinációs Hálózat szerepe a roma integráció elősegítésében Székely Andrea főosztályvezető NFÜ Központi Fejlesztési Programiroda.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
főosztályvezető-helyettes „A Balaton-régió közlekedési helyzete” fórum
Az önkormányzatok településfejlesztési
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
FENNTARTHATÓ TELEPÜLÉSI KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS TOP Nyíregyháza, január 08. Dr. Frankó Melinda.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Úthálózat fejlesztés, úthierarchia, úttípusok
2017. július 5..
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke
A személyszállítási közszolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utas-tájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (HKIR.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

Dr. Tótsimon Péter területfejlesztési tanácsadó A Baranya Megyei Önkormányzat szerepe és lehetőségei a közlekedésfejlesztésben Dr. Tótsimon Péter területfejlesztési tanácsadó

A megyei önkormányzat Intézményfenntartó szervezet De mindig is több akart lenni ennél: a megye egészét kívánta szolgálni

Területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény és a megyei önkormányzat Lágy feladatokat határoz meg a törvény Területrendezési terv készítése Összehangolja a kötelezően ellátandó feladatait, illetve közszolgáltatási feladatait, biztosítja azok konzisztenciáját a megyei gazdaságfejlesztési és foglalkoztatáspolitikai koncepciókkal Koordinálja a megye települési önkormányzatai felkérése alapján a települések fejlesztési tevékenységét Együttműködik a megye gazdasági szereplőivel

Területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény és a megyei önkormányzat Együttműködik a megyei jogú város önkormányzatával és az érintett települések önkormányzataival a területrendezési tervek városkörnyéki összehangolása érdekében Részt vesz a területi információs rendszer kialakításában és működtetésében A települési önkormányzatok felkérése alapján elősegíti a helyi önkormányzatok területfejlesztési társulásainak szerveződését Gondoskodik a településrendezési terveknek a megyei területrendezési tervekkel való összhangjáról

Baranya Megye Területrendezési Terve Az Országos Területrendezési Tervet 2003. áprilisában törvény formájában fogadták el és július 1-én lépett hatályba Ezzel megteremtődött a megyei területrendezési tervek végső formában való kidolgozásának és elfogadásának jogi feltétele is A megyei területrendezési terv tartalmazza Baranya térségi szerkezeti tervét térségi szabályozási tervét

Baranya megye közlekedési hálózatai és építményei Közúti közlekedés Gyorsforgalmi utak Főutak Új főúti kapcsolatok Hálózati szerepű mellékutak Kiépítendő egyéb mellékutak Országos és térségi jelentőségű közúti hidak

Baranya megye közlekedési hálózatai és építményei Vasúti közlekedés Nemzetközi törzshálózati fővonalak Hazai fővonalak Mellékvonalak Keskenynyomtávú vasút Vízi közlekedés Közforgalmú nemzetközi határkikötő Sporthajó kikötők Komp-kapcsolatok

Baranya megye közlekedési hálózatai és építményei Légi közlekedés Kereskedelmi (nemzetközi) repülőtérré fejleszthető repülőtér Pécs-Pogány Kerékpáros közlekedés Országos kerékpárút törzshálózat Regionális jelentőségű kerékpárutak

Baranya megye közlekedési hálózatai és építményei Határátkelőhelyek Közúti határátkelők Vasúti határátkelő Vízi határátkelő További – Magyarország és Horvátország közötti – határátkelőhelyek Logisztikai központok Országos jelentőségű logisztikai rész-központ Megyei jelentőségű logisztikai központ

Regionális Közlekedési Szövetség 16 partner nyilvánította ki együttműködési szándékát a Dél-dunántúli regionális közösségi közlekedési rendszer előkészítésében Munkacsoport létrehozása A munkacsoport megvalósíthatósági tanulmányt, javaslatokat készít elő a közlekedési szövetségre vonatkozóan: A közlekedési szövetség szolgáltatási területe A szereplők azonosítása Szolgáltatáskínálat meghatározása

Regionális Közlekedési Szövetség A szolgáltatáskínálat finanszírozási modelljének, finanszírozási szükségletének meghatározása A szövetség szervezeti és működési modelljének (feladatok, hatáskör) kidolgozása Évenkénti ütemterv készítése (egyesített bérlet, tarifaközösség, integrált menetrend, integrált hálózat stb.) Helyi, térségi és regionális közlekedési fejlesztési elképzelések összehangolása, közös fejlesztések előkészítése Projektek előkészítése (NFT II.), fejlesztési források bevonása, közös fejlesztési pályázatok készítése

Regionális Közlekedési Szövetség Külön szerződnek: Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése A megvalósítás részét képező konkrét projektek kivitelezése

Pécs-Pogányi Repülőtér fejlesztése Önként vállalt feladat A fejlesztés célja: a Dél-Dunántúli Régióban megvalósítani egy olyan polgári közforgalmú, nemzetközi repülőteret, amely regionális szerepkörrel bír, és amely légi-közlekedési kapcsolatot teremt a közeli osztrák, dél-német, dél-szláv és román régiókkal

Finanszírozások/Pénzügyi támogatás az adatok nettó értékben Fejlesztés ütemezése Műszaki tartalom Beruházási költség Finanszírozások/Pénzügyi támogatás PMJV BMÖ DDRFT BMTT I/A1 Egyesített tervek (+ BMTT 10 millió Ft) 13.500 7.280   6.220 I/A2 1000x30 m leszállópálya, közműépítés, csapadékelvezető-rendszer, környezetvédelem 982.004 585.694 10.000 386.310 I/B1 Futópálya hosszabbítás 500x30 m csapadékvíz elvezető rendszer előtér építés 322.563 33.186 27.000 262.377 I/B2 Elektromos energiaellátás, fénytechnika, navigáció eszközbeszerzés (tűzoltó, többcélú járművek) 580.000 431.080 58.920 90.000

Finanszírozások/Pénzügyi támogatás az adatok nettó értékben Fejlesztés ütemezése Műszaki tartalom Beruházási költség Finanszírozások/Pénzügyi támogatás PMJV BMÖ DDRFT BMTT I/C1 Forgalmi épület és irányítótorony kialakítása, üzemanyagtöltő állomás 600.000 381.920 8080 80.000 I/C2 Közúti kapcsolat 58-as úti csomópont, bekötő, szerviz út 274.300 268.300 6.000 I/C2+ Kerítés építés repülősport számára terület vásárlás (2,64 Ha) 75.650 További fejlesztések 525.163 Összesen 3.373.180 2.308.273 110.000 648.687 176.220

A megyei közgyűlés további lehetőségei Kerékpárút fejlesztési programok támogatása Jogszabály módosítások kezdeményezése Lobbi (országgyűlési, városi, eu-s képviselők lobbi-ereje)

Köszönöm a figyelmüket!