Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánunk ! A nyitótáncot a KÖDMÖN Társastánc Sportegyesület előadásában láthatják. A tánczenét.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
CSÁNGÓ Projekt D-1911 Gulyás István RC Miskolc-Tapolca
Advertisements

Önsegítő Angol Nyelvi Tanulókör
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
VIRTUS KULTURÁLIS EGYESÜLET Általános tájékoztató.
Az előminősített referenciaintézményi szerepből adódó gyakorlati feladatok december.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Az iskolai szociálismunka
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
Kis csoport szeptember
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület Székhely: 5600 Békéscsaba, Berzsenyi u. 41/1. Klub: Elefánt Söröző, 5600 Békéscsaba, Illésházi u. 1.   A.
Tehetségpont létrehozása
LC SOPRON ELSŐ ÜLÉS ÜNNEPÉLYESSÉGE  Lions himnusz  Főhajtás az elhunyt tagokért  Külön tisztelet az aktív alapítóknak.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Gábor Dénes Tehetségpont
SEK, május 9. Forrás: Baritz Sarolta Laura AZ ÜZLET MINT HIVATÁS – UTÓPIA VAGY REALITÁS? In Távlatok.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Pécsi Tudományegyetem Szociológia Tanszék Bölcsészettudományi Kar.
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
Önkéntes munka az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárban
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Ápolóeszköz kölcsönzés Négy hónap tapasztalatai Dr Pusztai Erzsébet.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
Az Inklúziós Index hazai adaptációja
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Biztos Kezdet gyerekházak hálózata
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
A külhoni tehetséggondozás szervezete az EDUTUS Főiskolán a Bethlen Gábor Alap támogatásával.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
BEMUTATKOZÓ. A SZAKKOLLÉGIUMRÓL A KommON 2012-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, elődszervezetei, a Mesterhallgatók Tanszéki.
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
Biztos Kezdet Gyerekházak
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Rotary Története, eszméi, tevékenysége. Rotary – A sztori Paul P.Harris alapította az első Rotary klubot 1905 február 23-án Chicagoban. Több mint egy.
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
B a r á t s á g g a l a k ö z ö s s é g é r t! Rotary Akadémia A Rotary klubok szervezeti kérdései, klubélet Összeállította: Dervarics Attila.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
Ifjúsági szolgálat Rotary Akadémia 2016 Tari Annamária.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Alapítás: augusztus „Többre megyünk együtt, mint külön- külön…”
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Mi a cserkészet? Szülőknek 1.
A DANONE és az MLSZ együttműködésében
KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Óvodai és iskolai szociális segítés
Család – és Gyermekjóléti Központ
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Előadás másolata:

Minden kedves vendégünknek kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánunk ! A nyitótáncot a KÖDMÖN Társastánc Sportegyesület előadásában láthatják. A tánczenét a VIDIA Együttes szolgáltatja. Az előtérben az ESSZENCIA GITÁR TRIÓ játszik.

Bálunk céljai 1. A koraszülött csecsemők ellátását szeretnénk egy, a Koraszülött Osztály részére adományozandó őrző monitorral segíteni. Ez a berendezés lehetővé teszi a csecsemők legfontosabb életfunkcióinak monitorozását (vérnyomás, pulzus, véroxigén szint stb.).

Bálunk céljai 2. Múlt év őszén jött létre a Mosolygó Kórház Alapítvány Magyarországon azzal, hogy segítsen a kórházakban fekvő, súlyosan beteg gyermekeken. Az alapítvány fontosnak tartja az eszközellátottság megteremtése mellett a beteg csöppségek lelki egyensúlyának helyreállítását zenei, művészeti produkciók betegágyhoz vitelével. Ez jelentősen segítheti a kis betegek gyorsabb felépülését és a kórházi viszonyok könnyebb elviselését. Másik célunk a GYEK épületében működő játszó szoba felszereltségének támogatása.

Bálunk céljai 3. A Miskolctapolcai új református templom építése - a komoly anyagi nehézségek ellenére - befejezéséhez közeledik. Mivel minden forint számít, a magunk szerény eszközeivel is szeretnénk hozzájárulni a templom mielőbbi használatba vételéhez. Az istentiszteletek mellett a templom teret adhat a városrész kulturális eseményeinek, pl. jótékonysági hangversenyek megrendezésére is mód nyílik majd.

Mi is az a ROTARY ? A Rotary ez év februárjában ünnepelte centenáriumát, azaz éppen 100 éve jött létre a Rotary Club of Chicago megalakulásával. Ma világszerte olyan üzletemberek, szakemberek szervezete, akik hisznek az emberbaráti segítség fontosságában, akik minden szakmában magas etikai normákat állítanak, támogatják világszerte a békére való törekvést és a nemzetek közötti jó viszonyt. A Rotary célja: segítőkészség a mindennapi életben „Service Above Self ”.

Mi is az a ROTARY ? 2. A világ legelső, szolgáltató klubokat magában foglaló szervezetét, a Rotaryt Paul Percy Harris ügyvéd alapította. Ma a világ 168 országában, 39 földrajzi körzetben, 32.403 Rotary Club 1.221.920 taggal működik. Különböző nemzetiségű, hitvallású és politikai meggyőződésű embereket egyesít az együttműködés baráti légkörében. Magyarországon ebben a hónapban alakul meg a 40. Rotary Club.

ROTARY CLUB Miskolc-Tapolca Klubunk 2004. május 15-én alakult 20 taggal a Rotary Club Miskolc szponzorálásával. Legfontosabb célkitűzéseink: A társadalom önhibán kívül hátrányos helyzetbe került személyeinek életkörülményeit javító segítségnyújtás  (elsősorban a vakok, árvák, beteg gyermekek részére). Hajléktalanok segítése. Hatékony részvétel a drogmegelőzésben, elsősorban a középiskolás ( 12-18 éves ) korosztály köreiben. A középiskolások és a felsőoktatási intézmények hallgatói részére külföldi tanulmányutak támogatása, szervezése, ajánlás és felkészítés útján. A határon túli magyarság segítése. A barátság ápolása, amely alkalmat ad mások megsegítésére. A nemzetközi megértés, a jó szándék és a béke ápolása. Aktív részvétel Miskolc-Tapolca városrész közösségi életében.

Eddigi tevékenységünk 1. Klubunk az elmúlt másfél év alatt – hasonlóan a mai bálhoz - jótékonysági rendezvényekkel gyűjtött pénzt céljai megvalósítására. A klub egyéni célokat nem támogat, csak nagyobb közösségeket segít. A klubtagok nem elsősorban pénzükkel, hanem szervezőmunkájukkal járulnak hozzá a célok megvalósításához.

Eddigi tevékenységünk 2. Ruhagyűjtés Erdélyi rászorultak részére. Szélessávú internet folyamatos előfizetése a vakok BAZ megyei szervezetének tagjai részére (196 eFt + 193 eFt). Számítástechnikai eszköz beszerzés támogatása a vakok részére (100 eFt). Adomány a Tsunami következtében árván maradt gyerekek megsegítésére (100 eFt).

Eddigi tevékenységünk 3. A Miskolci GYEK Hematológiai és Transzplantációs Osztályán betegfigyelő kamerarendszer kialakítása a frissen csontvelő átültetésen átesett gyermekek steril kórtermeibe. A 4 kamerából álló rendszer kiépítésének költsége mintegy 700 eFt volt.

Eddigi tevékenységünk 4. Nemzetközi rövid (2 hetes) és hosszú utas (10 hónapos) diákcserék szervezése, gyerekek kiküldése és fogadása. Például: Filep Anikó 10 hónapot töltött Amerikában Larissa Cabral Brazíliából 11 hónapot töltött Miskolcon Barabás Dávid 2 hetet töltött Dániában

Eddigi tevékenységünk 5. A Magyarországon tartózkodó külföldi cserediákok részére magyar nyelvi verseny megrendezése, eddig két alkalommal 30-40 fő részére. A 3 napos rendezvény nemcsak a írásbeli és szóbeli tudásukat méri fel, fontos a jókedv és a bulizás is. Jó érzés hallani amint amerikai, ausztrál, kanadai, japán, brazil, argentin gyerekek magyarul kommunikálnak egymással.

Eddigi tevékenységünk 6. Három moldvai csángó gyerek magyar oktatásának finanszírozása, meglátogatása és megajándékozása a „Keresztapa” program keretében.

Eddigi tevékenységünk 7. Az erdélyi árvízkárosultak pénzügyi támogatása a Debreceni és Székelyudvarhelyi Rotary Club közreműködésével. Nemzetközi kapcsolatok építése, előadások szervezése (pl. Norbert Thom professzor Berni Egyetem)

Eddigi tevékenységünk 8. 33 vak-mozgássérült gyerek 8 napos miskolci nyári táborozásának megszervezése, támogatása és segítség a programok lebonyolításában.

Eddigi tevékenységünk 8. 33 vak-mozgássérült gyerek 8 napos miskolci nyári táborozásának megszervezése, támogatása és segítség a programok lebonyolításában.

Eddigi tevékenységünk 8. 33 vak-mozgássérült gyerek 8 napos miskolci nyári táborozásának megszervezése, támogatása és segítség a programok lebonyolításában.

Eddigi tevékenységünk 8. 33 vak-mozgássérült gyerek 8 napos miskolci nyári táborozásának megszervezése, támogatása és segítség a programok lebonyolításában.

Eddigi tevékenységünk 8. 33 vak-mozgássérült gyerek 8 napos miskolci nyári táborozásának megszervezése, támogatása és segítség a programok lebonyolításában.

Eddigi tevékenységünk 8. 33 vak-mozgássérült gyerek 8 napos miskolci nyári táborozásának megszervezése, támogatása és segítség a programok lebonyolításában.

Eddigi tevékenységünk 9. Részvétel Miskolctapolca városrész közösségi életében (pl. református templom befejező munkáinak támogatása, pályázatának elkészítésében való részvétel)

Klubélet Klubunk összejöveteleit szerdánként 18 órától tartja a Bástya Wellness Hotelben.