ACODOMUS EGYESÜLET ROMÁNIA -Deményháza. ACODOMUS EGYESÜLET Székhelye: Deményháza, 79. szám, Maros megye, Románia Székhelye: Deményháza, 79. szám, Maros.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
A projekt szakmai előzményei Tóth Mónika TÁMOP / Tóth Mónika.
A Hallgatói Mentorprogram működése
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
1.A gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatottság növelése 1.1 Mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenység fejlesztése •Biotermékek.
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
A támogató szolgálat célja a fogyatékossággal élő személy társadalmi kirekesztésének csökkentése, az önrendelkezésen alapuló önálló életvitel megkönnyítése,
Utcai és lakótelepi szociális munka
Az iskolai szociálismunka
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Kis csoport szeptember
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Filep Éva, a "Kárpátalja Völgyeiben és Hegyein" 
Falukép-védelmi program a Pogány-havas kistérségben Csíkszereda, november
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Munkaerőpiac, gyerekszegénység Darvas Ágnes ELTE TáTK, GYERE Gyerekesély Egyesület.
„Közösen a bűnmegelőzésért” szakmai nap Pécs, Hotel Laterum december 13. Az önkéntesség, mint közösségi erőforrás Önkéntesség Baranya megyében.
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
Megváltozott feladatok a középiskolai kollégiumi nevelésben Egy svédországi tanulmányút tapasztalatai fényében.
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
A rendszeres szociális ellátás hatása a gazdasági aktivitásra és a segélyezett romák életmódjára Kiss Eszter OTDK 2011.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Észak-magyarországi Operatív Program ( ) Foglalkoztatás Oktatás - nevelés.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Caritas Alba Iulia Gyulafehérvári Caritas Az „önműködő” önkéntességtől a Civil Kalákáig ÖNKÉNTESSÉG.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Szupervíziós Egyesület Kék Vonal Szakember vonal Táncterápia
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Projektértékelés- képekben
Az 50 év fölöttiek andragógiai és gerontagógiai nevelési, képzési problémái az embernevelés tudományának rendszerében.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Dr. Tóth Péter (PhD), egyetemi adjunktus Széchenyi István Egyetem Regionális-tudományi és Közpolitikai Tanszék A magyar társadalom kiemelt csoportjai között.
Magyarország demográfiai jellemzőinek és szociális ellátórendszerének bemutatása különös tekintettel az időskorú népességre.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
SZOCIÁLIS HELYZET ÉRMIHÁLYFALVA TELEPÜLÉSEN. MUNKANÉLÜLISÉGI RÁTA -10% SZOCIÁLIS TÉMOGATÁSBAN RÉSZESÜL: -99 CSALÁD, 214- SZEMÉLY FOGYATÉKKAL ÉLŐ SZEMÉLYEK.
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
LEHETŐSÉGEK AZ ISKOLAI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSBEN
Előadás másolata:

ACODOMUS EGYESÜLET ROMÁNIA -Deményháza

ACODOMUS EGYESÜLET Székhelye: Deményháza, 79. szám, Maros megye, Románia Székhelye: Deményháza, 79. szám, Maros megye, Románia Hivatalos bejegyzése: Hivatalos bejegyzése: Pénzügyi kamara száma (C.I.F): Pénzügyi kamara száma (C.I.F): Számlaszám: RO10RNVB ROL Számlaszám: RO10RNVB ROL Elérhetőség: Elérhetőség: Tel.: Tel.: Mobil: , Mobil: ,

ACODOMUS EGYESÜLET Az egyesület tevékenységeivel a nyárádmenti falvak (elsősorban Deményháza, Ehed, Búzaháza) lakosságát célozza meg Az egyesület tevékenységeivel a nyárádmenti falvak (elsősorban Deményháza, Ehed, Búzaháza) lakosságát célozza meg Az egyesület célja: agroturizmus fejlesztése, környezetvédelem, a fiatalok nevelése, a szegények és öregek megsegítése, a romák társadalmi integrálása, hagyományőrzés, felnőttképzés Az egyesület célja: agroturizmus fejlesztése, környezetvédelem, a fiatalok nevelése, a szegények és öregek megsegítése, a romák társadalmi integrálása, hagyományőrzés, felnőttképzés

ACODOMUS EGYESÜLET Eddigi tevékenységeink: Eddigi tevékenységeink: Szegény gyerekek táboroztatása Szegény gyerekek táboroztatása Délutáni oktatási hálózat kiépítése Délutáni oktatási hálózat kiépítése Délutáni oktatás, étkeztetés és nevelés Deményházán és Ehedben az iskoláskorú gyerekek számára Délutáni oktatás, étkeztetés és nevelés Deményházán és Ehedben az iskoláskorú gyerekek számára

ACODOMUS EGYESÜLET CÉLJAI 1. Rendszeres szociális segélyhálózat kiépítése: azon személyek megsegítése, akiknek a havi nyugdíja nem haladja meg az 50 eurót, hozzátartozóik nincsenek a faluban és nem tudják magukat önállóan ellátni Deményháza: 25 személy Deményháza: 25 személy Búzaháza: 10 személy Búzaháza: 10 személy Ehed: 10 személy Ehed: 10 személy

ACODOMUS EGYESÜLET CÉLJAI 2. Szenvedélybetegségek kezelése: 2. Szenvedélybetegségek kezelése: a három faluban több mint 10 alkoholizmussal küszködő személy él. Ezen betegek számára: a három faluban több mint 10 alkoholizmussal küszködő személy él. Ezen betegek számára: Segítő csoporttevékenységek szervezése Segítő csoporttevékenységek szervezése Gyógyító tábor szervezése Gyógyító tábor szervezése Családterápiás foglalkozások Családterápiás foglalkozások A betegek reintegrálása a társadalomba A betegek reintegrálása a társadalomba

ACODOMUS EGYESÜLET CÉLJAI 3. Tartós munkanélküliek gyerekeinek a felkarolása: 3. Tartós munkanélküliek gyerekeinek a felkarolása: Ezen (sok esetben alultáplált) gyerekek számára hoztuk létre a délutáni oktatási központot, ahol minden nap ebédet és uzsonnát is biztosítunk a tanulás és nevelés mellett a résztvevő gyerekeknek. Ezen kívül alkalmanként ruhákat is aduk a gyermekeknek.

ACODOMUS EGYESÜLET CÉLJAI 4. Felnőttoktatás megszervezése: Fontosnak tartjuk a helyi lakosok továbbképzését a jelenlevő magas munkanélküliség csökkentése céljából. Tervezett felnőttképzések: 4. Felnőttoktatás megszervezése: Fontosnak tartjuk a helyi lakosok továbbképzését a jelenlevő magas munkanélküliség csökkentése céljából. Tervezett felnőttképzések: Beteggondozás Beteggondozás Vendéglátóipar (pincér, szakács) Vendéglátóipar (pincér, szakács) Számítógépkezelési ismeretek Számítógépkezelési ismeretek

Köszönjük a figyelmet!