Ő k ketten - Én vagyok a test, a változó anyag. Én formálom őket, s táplálom, míg élteti őket a lélek. - Én vagyok a test, a változó anyag! Én formálom.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben elöforduló anyag a Világegyetemben. (Thomas Alva Edison)
Advertisements

A SZERETET - HIMNUSZA IDÉZET PÁL APOSTOLNAK A KORINTUSIAKHOZ ÍRT 1.LEVELÉBŐL.
Szent Pál Korintusiaknak írt 1.levele 13.
Manipuláció helyett szolgálat a társkapcsolatban
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
8 Klikkelj az egérrel!.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
A Barátság.
A tudatos élet alapelvei
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Gondolatok a barátságról
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Albert Einstein idézetek.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
 Klikkelj az egérrel! :20:48
"Keresd az életben mindig a szépet
Feltétel nélküli szeretet
Albert Einstein idézetek.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Amint fent, úgy lent. Amint belül, úgy kívül.
Versek
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Mi a Szeretet… Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Napra Valentin.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellett szeretnénk tudni.
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Olvasd lassan és csendben!.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
MESÉLJ APU (Muhi János) Zene: Fiam (Komár László).
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
BÖJT 2014.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Az én szüleim és a te szüleid
Fodor Dávid.  Nem egy érzelg ő s alkat  Érzelmei nagyon lassan alakulnak ki, és nem is igazán mélyek  Ritkán esik kétségbe, de lelkesnek sem.
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Kedves Fiam ....
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Zene: Je pense à toi Elôadja: Richard Abel Kattints Mi a Szerete t…
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
All we love, we left behind
Pozitív gondolatok.
Barát Müller Péter.
Olvasd lassan és csendben!
Az Élet Igéje október.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
mint ami mások szerint szükséges!
Bölcsességek, aforizmák
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat esztendő Reformáció nagyhetében.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
SZERETET, ÉS MEGBOCSÁTÁS nem gyűlölet, és harag!
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
GONDOLATOK VIRÁGOK KÖZÖTT
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Előadás másolata:

Ő k ketten

- Én vagyok a test, a változó anyag. Én formálom őket, s táplálom, míg élteti őket a lélek. - Én vagyok a test, a változó anyag! Én formálom ő ket, s táplálom, míg élteti ő ket a lélek!

- Én vagyok a lélek, az id ő t ő l és tért ő l független szellem és érzelem! Én adom nekik a tudást és az érzéseket, míg benne lakoznak a testben!

-Ne áltassuk magunkat! Gyermekeink általunk léteznek és bennünket formálnak újra, meg újra. De id ő nként mintha elfeledkeznének rólunk. Öntörvény ű vé válnak, függetlenségre törekszenek, mintha létezhetnének nélkülünk!

- Bennünket formálnak, s id ő nként köt ő dnek hozzánk, máskor meg lázadnak ellenünk. Id ő r ő l id ő re születnek szelíd gyermekeink, kik igyekeznek fölnyitni testvéreik szemét. De nincs könny ű dolguk. A gyarlóság vakságában szenved a legtöbb és még a jót is letiporják, aki nekik jót akar.

-Persze, mert a jó szelíd, nem er ő szakos. A jó kedves, és nem akaratos. A jó megadó, türelmes és alkalmazkodó. Ahhoz, hogy fölülkerekedjen a rossz hamisságain, neki is hamissá kellene válnia. De éppen ez az, amiben ő különbözik a többit ő l.

-Akkor nincs semmi megoldás? A mi jó gyermekeinket mindig kivetik maguk közül a többiek? És még azt gondolják a balgák, hogy én veszem magamhoz jó gyermekeim lelkét. Pedig ő k azok, akik nem tudják elviselni ő ket. Hát hogyne ölelném én magamhoz, s vígasztalnám, amikor kivetik maguk közül?

- Mintha elfajzott lelkekkel lenne tele a világ. De ne gondold, hogy téged vádollak mindezért! A testük sem a régi már. Én tápláltam ő ket testemb ő l, mindenb ő l a legjobbat adva, de ő k nem voltak megelégedve. Már nem jó nekik, amit én szívem legjavából adok. Keblemr ő l elválasztva építgetik, formálják a testüket és nem érdekli ő ket az sem, ha elpusztítják így egymást és saját magukat is. Merthogy egyre betegebbek, egyre elesettebbek.

-Akkor most rajtunk a sor, hogy változtassunk ezen! Szeretjük ő ket. Mi ő k vagyunk, és ő k mi. Nem hagyhatjuk, hogy saját vesztükbe rohanjanak akármilyen makacsok is!

- De olyan sokfélék. Hogy találhatják meg egymáshoz a közös utat? Hogyan tudunk mi segíteni nekik? Vajon nem kés ő már?

-Sokféleképpen próbálkoztunk már az id ő k folyamán és úgy látszik mi sem a legjobb úton haladtunk eddig. Rájuk hagytuk, hogy különböz ő képpen ítéljék meg a számukra legfontosabb dolgokat. Ezzel nemhogy közel kerültek volna egymáshoz, de még sokan t ő lünk is eltávolodtak.

-Igen, valóban hagytuk, hogy túlságosan önállóak legyenek. Most még t ő lünk is függetleníteni igyekszenek magukat, s nem gondolnak bele, hogy ez lehetetlen. Akik pedig h ű ek hozzánk, azok egymás ellen használnak eszközül bennünket.

- Mi testileg és lelkileg egyedire formáltuk ő ket, de tudniuk kell, hogy ennek ellenére ő k együvé tartoznak mind, mégpedig hozzánk. Tolerálniuk kell egymás különböz ő ségét, s nem szabad egymás ellen fordulniuk. Ha tisztelnek bennünket, akkor ezt el kell fogadniuk.

- Az a baj, hogy ő k már a különböz ő séget, a másságot is másképpen magyarázzák, mint mi. Mi a test és a lélek különböz ő megnyilvánulásain nem azt értjük, hogy a jónak és a rossznak kell elfogadnia egymást.

-Szerinted még azt is tisztáznunk kell el ő ttük, hogy mi a jó és mi a rossz? Hát nem érezték még elégszer a saját b ő rükön?

- Ezt már sokszor elmondtuk nekik, és ő k meg is értették. Le is írták. Leírták többen, több helyen, csak az a baj, hogy mind azt gondolja, hogy csak a saját megfogalmazása a helyes. Ebben kell ő ket közös nevez ő re hoznunk, hogy a jó és a rossz meglátói ne egymás ellen legyenek, hanem elinduljanak végre egymás felé.

- Igen, igazad van. És ezt az egészet most azzal kell kezdenünk, hogy kivívjuk magunknak a tiszteletet. Hogy lássák végre, mi vagyunk az egység, mely összefogja ő ket. Bennünk nincs különböz ő ség, mert mi vagyunk az egész, melyet mindüknek egyformán kell látnia, nem pedig különböz ő képpen.

- Mostanában sokat vádolnak bennünket a természeti katasztrófák és a betegségek miatt. Nem lesz könny ű kivívni épp most a tiszteletüket.

- Attól, hogy az apjuktól kapnak egy jól irányzott nyaklevest, még tisztelik, mégpedig azért, mert id ő vel rájönnek, hogy a pofon jogos volt. Majd egyszer rájönnek meglátod, hogy mit, miért kaptak. Ezen én nem aggódom.

- És a sok újkelet ű magyarázó, akik rólunk igyekeznek mindenféle tévhitet széthinteni? Már nem csupán az évszázados dogmákkal kell megküzkenünk, hanem ezekkel a sarlatánokkal is.

- Ha rájönnek, hogy nem egymást, hanem minket kell szem el ő tt tartaniuk, mert mi fogjuk ő ket egymáshoz is elvezetni a helyes úton, akkor ezek a sarlatánok, mint minden más fölösleges téveszme is, egy csapásra a semmibe fognak veszni.

- De milyen módon érjük el, hogy csak ránk figyeljenek?

- Sajnálom ő ket, de ott kell fölhívnunk magunkra a figyelmet, ahol a legjobban észrevesznek bennünket. A természeti csapások és a betegségek által. Muszáj rájönniük, hogy nem ő k a mindenhatók, hanem Mi.

- Akkor sok ártatlan lelket is magadhoz kell ölelned, és nekem sok testet betakarni, mire a megmaradók végre föleszmélnek. Ez nagyon szomorú.

-Igen, az, de nincs más lehet ő ségünk. Viszont akik ránk találnak végre, azoknak ajándékba adjuk a Paradicsomot. Olyan lesz az a nap, mint a legszebb ünnep, mert végre együtt leszünk mind. Ő k velünk, és Mi ő velük.

Vége Készítette: Kormányos Ildikó Csilla Fényképezte: Kormányos Ildikó Csilla és Szántó Tibor Zene: Vangelis-Alpha, and Conquest of Paradise „szepnapot” Kilépés: esc