A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal 2008. november 12.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Advertisements

A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Esély és lehetőség: Távmunka Magyarországon 2002.november.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
általános főig. helyettes
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Büntetés-végrehajtási
Az évi XCII. törvény (az évi XXI. törvény módosítása)
Ugrás az első oldalra ÚJ TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA október Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Nyugat-dunántúli Régió
Lux Judit CSc Neokorporatív gyakorlat és mediáció Magyarországon(2) november 28.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
1 GÁZIPARI SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG Budapest,
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Szempontok az ÜT munkájának megtervezéséhez. ÜT munkájának területei 1.Az üzemi tanács belső tevékenységének megszervezése 2.üzemi tanács kapcsolata a.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Tagszervezeti munka erősítése
Emberi erőforrások közös használata és fejlesztése Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program Emberi erőforrások közös használata.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Európai Vegyipari Szociális Párbeszéd Bizottság Balatonszemes.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Civilek a területfejlesztésben Dr.G.Fekete Éva MTA RKK, Miskolc.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A foglalkoztatáspolitikai érdekegyeztetés formái Dr. Bényei Andrásné február 28.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
A középszintű érdekegyeztetés és szociális párbeszéd Magyarországon.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
2008. június 12. MÁV Baross Gábor Oktatási Központ.
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében Tagtoborzás az EVDSZ – nél, ágazati.
Üzemi Tanács Általános ismertető
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
EVDSZ Budapest, A vizsgálat célja annak feltérképezése, hogy a magyar gyakorlatban hogyan érkeznek el a hazai ágazati vállalati dolgozókhoz.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
Új képzési eszköz. Teknikcollege - Munkához kötött emelt szintű műszaki képzés Teknikcollege új fajta regionális kompetencia központ az ipari/műszaki.
Európai Uniós ismeretek
Út a munkához program Pécs
„Út a munkához”program
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács tevékenysége
Tagszervezeti munka erősítése
Előadás másolata:

A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkaadói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkaadói oldal november 12

2. A munkaadói elvárások megjelenítése, érdekeinek képviselete.A munkaadói elvárások megjelenítése, érdekeinek képviselete. A munkaerőpiaci igények megfogalmazása.A munkaerőpiaci igények megfogalmazása. Magyarország legnehezebb sorsú régiójának gazdasági fejlődésének elősegítése.Magyarország legnehezebb sorsú régiójának gazdasági fejlődésének elősegítése. A munkaadói oldal célja az ÉMRMT-ben való részvétellel kapcsolatban

3. Az RMT a rendelkezésére álló forrásokat maximális mértékben, a régió számára elérhető lehető legnagyobb hatékonysággal használja fel.Az RMT a rendelkezésére álló forrásokat maximális mértékben, a régió számára elérhető lehető legnagyobb hatékonysággal használja fel. Legyen érdemi beleszólása a befizetett források felosztásába, felhasználásába.Legyen érdemi beleszólása a befizetett források felosztásába, felhasználásába. Legyen eredményindikátor a felhasznált forrás.Legyen eredményindikátor a felhasznált forrás. Szorosan működjön együtt a regionális fejlődést elősegítő társszervezetekkel.Szorosan működjön együtt a regionális fejlődést elősegítő társszervezetekkel. A munkaadói oldal „elvárásai” az RMT működésével kapcsolatban

4. Minden partner egyenlő súlyúnak tekintse a többi oldalt.Minden partner egyenlő súlyúnak tekintse a többi oldalt. Kompromisszumra és konszenzusra törekvő hozzáállás.Kompromisszumra és konszenzusra törekvő hozzáállás. A partnerek az RMT-ben folytatott munkájukon túl is képviseljék az ott elfogadott elveket.A partnerek az RMT-ben folytatott munkájukon túl is képviseljék az ott elfogadott elveket. A munkaadói oldal „elvárása” a partnerekkel kapcsolatban

5. A regionális működés tapasztalatai az Észak-magyarországi Régióban Előny Régió Megye Hátrány Hatáskör? Nincs döntési hatáskör!!! Források Több forrás, nagyobb EU-s forrásszerzési lehetőség Földrajzi Eltűnnek a megyék határterületein fennálló problémák Nagyobb távolságok miatt a problémák „kisebbnek látszanak” Működtetés Azonos elvek alkalmazása Nagy különbségek a települések között a hátrányos helyzet tekintetében …

6. Minden partner betartja a megalakuláskor rögzített „játékszabályokat”.Minden partner betartja a megalakuláskor rögzített „játékszabályokat”. A Munkaügyi központ elfogadja a Tanács ajánlásait, javaslatait.A Munkaügyi központ elfogadja a Tanács ajánlásait, javaslatait. A régió hátrányos helyzete összekovácsolta a testületet, és viták mellett megoldások születnek.A régió hátrányos helyzete összekovácsolta a testületet, és viták mellett megoldások születnek. (A valós döntési hatáskör hiánya csökkenti az éles konfliktushelyzeteket.)(A valós döntési hatáskör hiánya csökkenti az éles konfliktushelyzeteket.) A regionális működés tapasztalatai az Észak-magyarországi Régióban

7. KONSZENZUSON ALAPULÓ DÖNTÉSI HATÁSKÖR A REGIONÁLIS MUNKAÜGYI TANÁCSOK RÉSZÉRE Amit a munkaadói oldal hiányol:

8. A Regionális Munkaügyi Tanáccsal szembeni elvárások a munkavállalói oldal szemével nézve Készítette: ÉMRMT munkavállalói oldal november november 12.

9. A Tanács összetétele a munkaadók képviseletét ellátó tagok OÉT-ben képviselettel rendelkező országos munkáltatói szövetségek egy-egy tagot jelölnek 9 fő a munkavállalók képviseletét ellátó tagok OÉT-ben képviselettel rendelkező országos munkavállalói szövetségek egy-egy tagot jelölnek 6 fő Az önkormányzatok képviseletét ellátó tagok Megyei kistérségi fórumok tagot jelölnek Megyei jogú városok jelölnek Regionális Fejlesztési Tanács 1 főt választ 7 fő

10. Munkavállalói oldal összetétele Autonóm Szakszervezetek Szövetsége Csongrádi Sándorné Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés Hajdúné Dr. Molnár Katalin Liga SzakszervezetekKovács Ferenc Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Mogyorósi Gyula Munkástanácsok Országos Szövetsége Szabó Lajos Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Kovácsné Tóth Klára

11. Működési gyakorlata induláskor öten borsod megyei MT. tagjai megyei helyett regionális képviselet en való kapcsolattartás tanácsülés előtti oldalegyeztetés soros ügyvivői gyakorlat egyéb rendezvényeken való részvétel

12. Munkavállalói oldal alapvetései munkavállalói érdekek megjelenítése, munkahelyek védelme, új munkahelyek létrehozásának támogatása, munkavállalási képességek növelése, biztosítása

13. A Tanács hatásköre, illetékessége  Döntügyrendjének elfogadásáról, módosításáról, éves működési költségvetésének felhasználásáról  Véleményezi a MPA foglalkoztatási alaprész felhasználásának elveit és a támogatási arányokat  Figyelemmel kíséri MPA pénzeszközeinek felhasználását  Kezdeményezi és véleményezi a rövid és hosszúlejáratú programokat, és azok végrehajtást  Véleményezi a munkaügyi központ működését  Tájékoztatást kér a főigazgatótól  Előzetes véleményezi a főigazgatói kinevezést és annak visszavonását

14. AZ ÉMRMT MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI ÖNKOPRMÁNYZATI OLDALRÓL NÉZVE Indulást befolyásoló tényezők: - a jogszabályváltozásból adódó bizonytalanság - az egymás iránti kezdeti bizalmatlanság Feloldása: - az ügyvivői és szóvivői szerepkör tisztázása - a munkamódszerben történő megállapodás; folyamatos „oldal-egyeztetés”

15. Eredmény: Az önkormányzati tapasztalatokból adódóan azonos probléma és célmeghatározás; - A munkanélküliek számának csökkentése, - ehhez az eszközök – anyagi források jó tervezése, építve az ÉMRMK és Kirendeltségei tapasztalataira, és a Munkaadói és Munkavállalói Oldal véleményére.

16.