Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hulladékok újrahasznosítási célja
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat október 2. TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Tanulók fejlődésének nyomon követése
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Öko-tudatosság és fogyasztóvédelem ÖKOLOGIKA „Szemléletformálás és tudásközvetítés a Dél-alföldi régióban” KEOP-6.1.1/B/ A projekt célja.
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
A közoktatás általános és területi folyamatai a különböző hierarchiaszintű térségekben PTE TTK FÖLDTUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA BLAHÓ JÁNOS.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
 Pedagógiai program  MIP  IMIP  Helyi tantervek minden tantárgy esetében  Munkaközösségek munkatervek  Ökoiskola munkatervek.
Életút Alapítvány TÁMOP /1
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
Könyvtárhasználati verseny
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
Életút Alapítvány TÁMOP /1 Váci Ifjúsági Információs és Tanácsadó Szolgálat életre hívása közösség és értékteremtő szolgáltatások nyújtásával című.
Napocska Napköziotthon
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
Észak-Alföldi TIOK Kisújszállás
Belvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
NAGYPELESKEI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2009 / 2010 –es tanév VIII. OSZTÁLY.
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
NyitórendezvényBudapest*
Kovács Eszter tudományos segédmunkatárs,
Diákparlament 2010 Kistérségi fórum. A kistérségi fórum előkészítése 1.meghívók eljuttatása a kerület illetve a kistérség közoktatási intézményeibe (
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
VII. NEMZETKÖZI MÉDIAKONFERENCIA „A MÉDIA HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” SZEPTEMBER , BALATONALMÁDI A középfokú médiaoktatás legújabb.
Ökoiskolák szakmai tanácskozása, Miskolc, A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium ökoiskolai programja Készítette: dr.Velkey László.
ÖKOISKOLA A HERNÁD ÉS A BÁRSONYOS ÖLELÉSÉBEN Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
Kapcsoldától az Én Belső Szín Házam tematikus projektig és szakmai konferenciáig.
„ … Hazajött, azt mondta: bocs, de a lejtőn le …” (30Y)
Az EasyWay „Alkalmazási Útmutatók” tagállami egyeztetésének és végső elfogadásának folyamata március 8. KKK – ITS Hungary Egyesület workshop Mocsári.
eTwinning – európai iskolák közössége
Iskolai Környezetvédelmi Világnap projektünk
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
„Ki tud többet Egerről?” verseny
EU-s források ökoiskolák számára Takács Eszter Könczey Réka Budapest, június 6. Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója.
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
Közép - Dunántúli Régió Zöld Óvoda Bázisintézmény tevékenységei
Körlánc Egyesület.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Csipp-csepp, egy csepp – Ritmus az életünkben Papp Leonóra.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Néder Katalin Ökoiskolai nevelési-oktatási program fejlesztése.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
Nagyné Horváth Emília.
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Egészségvédelem hónapról-hónapra
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közoktatás-fejlesztési törekvései
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Dél-alföldi Régió ökoiskolái Ökoiskola találkozók milyen céllal? egymás munkájának megismerése diáktalálkozók szervezése segítségnyújtás a mindennapi.
Projektvezetői megbeszélés Önfejlesztő terület február 11.
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
Mérés-értékelés konferencia március 12. Szolnok.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
BALATONI ÖKOTÁBOR július 30. – augusztus 3. Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola.
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programok a 2017/2018. tanév során Szabó Róza főosztályvezető Oktatási Hivatal.
Pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő program
Támogató alap dokumentumok
Újrahasznosítás Forrás:
Előadás másolata:

Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament legyen a felelős együtt- gondolkodás helyszíne, ahol a diákok megfogalmazhatják természeti és épített környezetük megőrzésére vonatkozó javaslataikat téma: „Energiaválság zöld Diákszemmel”

Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése ökoiskola diákok felhívása logótervezésre első ülésen kiállítás a tervekből szavazással döntöttek a résztvevők a hivatalos logót a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákja tervezte

Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament II. ülése 2010-ben három csongrádi ökoiskola, az Ének-Zenei Álta - lános Iskola, a Batsányi János Gimnázium és Szakközép - iskola és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközép - iskola, Szakiskola és Kollégium közösen szervezte meg Víz-Föld-Levegő szekcióban tanácskozás

Diáktalálkozó Országos diákparlament az Országházban a jászberényi Zöld Diákparlament országos találkozóra hívta meg az Algyői Zöld Diákparlamentet az Országházba diákparlamenti képviselők bemutatták iskolájuk zöld diákparlamentjének működését, tevékenységét

Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament III. ülése 2011-ben az Üllés és Forráskút Községek Közoktatási Intézménye Fontos Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében téma: a víz

Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament IV. ülése 2012-ben a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola és Könyvtár szervezésében Téma: a tudatos vásárlói szokások

Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament V. ülése 2013-ban a gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola szervezésében három szekcióban szólhattak hozzá, mondhatták el javaslataikat, véleményeiket a diákok: Erdő szekció: erdőtelepítés, az erdők helyzete hazánkban és a világban, Papír szekció: a papírgyártás folyamata, környezeti hatásai, Újrahasznosítási szekció: a szelektív gyűjtés, a papír újrahasznosítása,

Fogadalom szövege: „Én …………, a Dél-alföldi Regionális Zöld Diákparlament tagja, ünnepélyesen fogadom, hogy óvom és védem a régió és a településem értékeit. Tisztelem és becsülöm természeti és épített környezetünket. Felelős vagyok tetteimért, vállalom cselekedeteim következményeit. Igyekszem minél több ismeretet szerezni, és úgy élni, hogy példát mutassak a környezetemben élőknek.”