A kereskedelmi vagyonvédelem aktuális kihívásai OKSZ-OKÉ 2014.10.15. OKSZ-OKÉ 2014.10.15.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Advertisements

ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
B2B-marketing – A szervezeti piacok
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
A Pannon Autóipari Klaszter integrációs szerepe
Ismétlés  A marketing a piac folyamatos elemzése, reagálás, és befolyásolás.  Orientációtörténelem: 1. Termelés orientált 2. Értékesítés orientált 3.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
A kritikus infrastruktúra biztonsági aspektusai a MOL-nál
Technológiai fejlesztés a hatékony ellátás szolgálatában
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat
Az Információ fizikai védelme
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
2001. szeptember 13 LOGI-TECH Déri András 1 az e-kereskedelem után Déri András.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Horváth Miklós Magyar Logisztikai Klaszter
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
ÉRTÉKESÍTÉSI POLITIKA
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Marketing KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
A marketing új dimenziója: a geomarketing Kovács András főiskolai tanársegéd Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Tatabánya
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
A CRM rendszerek sikeresen gyűjtik az adatokat, a DM rendszer pedig biztosítja azt, hogy a vállalatok ne csak tudjanak az ügyfelekről, hanem meg is értsék.
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
SZEMÉLYZETI MARKETING
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
AZ ÁRUK ELADÓTÉRI ELHELYEZÉSÉNEK SZEMPONTJAI ÉS SZABÁLYAI.
Az ellátási láncok biztonsága
Copyright © 2012, SAS Institute Inc. All rights reserved. STATISZTIKA ÉS VIZUALIZÁCIÓ - ÚJ LEHETŐSÉGEK A STATISZTIKAI ADATOK MEGJELENÍTÉSÉRE ÉS FELTÁRÁSÁRA.
Összehasonlító gazdaságtan A globalizáció hatása a gazdasági rendszerek változására.
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
A MARKETING KIALAKULÁSA ÉS FEJLŐDÉSTÖRTÉNETE
Új tendenciák és kihívások a vasúti szállítmányozó és logisztikai szolgáltató vállalatok piacán.
Az EEM helye a menedzsmentben
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
A SZAKKÉPZÉSI MUNKA KORSZERŰSÍTÉSE A STRATOSZNÁL TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁNAK KIDOLGOZÁSÁHOZ KÉSZÜLT: AZ.
A STRATOSZ regionális SZERVEZETI struktúráját megteremtő szervezési projekt előkészítése (2. RÉSZ) ADOTTSÁGAINK FELADATAINK KÖTELEZETTSÉGEINK Készült a.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek Régiók, megyék, kistérségek.
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
Makrogazdasági pénzügyek
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
i.e. SMART üzleti ötletek versenye SWOT analízis workshop
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Dr. Fülöp Gyula Új stratégiai kihívások
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Vállalkozásmenedzsment I.
Számvitel S ZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Előszó Tizenkét előadás (92)
Harsányi László: Munkafüzethez 1. MOME 1. 2 A számításba veendő öt alaptényező: Beszállítók (írók, nyomdák, stb.) alku-pozíciója Vásárlók (fogyasztók)
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
A magyarországi K+F politika
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Adatvédelem – közérdekűség, átláthatóság, nyilvánosság
PÉCS FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA A VÁLLALKOZÓI SZFÉRA SZEMSZÖGÉBŐL
Operatív menedzsment és versenyképesség
8. tétel.
A kereskedelem alakulása
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Előadás másolata:

A kereskedelmi vagyonvédelem aktuális kihívásai OKSZ-OKÉ OKSZ-OKÉ

 Merre tart ma kereskedelem Magyarországon  Néhány szóban a kereskedelem biztonság aktuális állapotáról  A kereskedelem biztonság jellemzői  Az OKÉ potenciális céljai Témavázlat

A kiskereskedelem helyzete Magyarországon,  Aktuális tendenciák,  Új kereskedelmi csatornák, (e-kereskedelem, közelségi üzletek, benzinkutak, hard diszkontok)  Változó vásárlási szokások, (gyakoribb, kisebb értékű vásárlások)  Demográfiai hatások (idősödő vásárlók, speciális igények -nem csak a választékban!)  A keresleti oldal csökkenése,  Nyitott, szolgáltatásorientált kereskedelemi központok (széles bejáratok, kézzelfogható, kipróbálható termékek iránti igény, széleskörű házhozszállítási megoldások),  Gyors ütemben fejlődő kereskedelem technológia (RF ID, önkiszolgáló kasszák, free touch bemutató állványok)  Újszerű fizetési módok, (utalványok, hűségkártyák, hitelkártyák, stb.)  Központosított logisztikai megoldások, nagy mennyiségű, just in time beszállítások Merre tartunk?

Közvetlen hatások Változó jogszabályi környezet (szabs. eljárás rendje, vétségi értékhatár növekedése, vagyonvédelmet szabályzó jogszabályok stb.) Ahány ház annyi jogszabály értelmezés? A vagyonvédelmi technológiák fejlődése (GPS, CCTV, kasszamonitoring, távfelügyelet, intelligens adatfeldolgozás, stb.) A nyilvánosság ereje A kereskedelem biztonság aktuális állapota

Vagyonvédelem kontra biztonság A vagyonvédelem humán erőforrás oldalának kihívásai: A vagyonvédelemre fordítható erőforrások erősen korlátos volta; A vagyonvédelem eltérő szempontú megközelítése a kereskedelem szereplőinél (a biztonsági szolgáltatás helye szerepe a vállalati struktúrákban, nincs modell); Vagyonvédelem valóban egy szakma? Léteznek szakmai standardok? A vezetői utánpótlás kérdésköre; Új képességek, tudás elvárása a vagyonvédelem résztvevőitől; A kereskedelem biztonság aktuális állapota

Néhány általánosítható jellemző A vállalati prioritásokat tükröző védelem (szervezet/működési rend/erőforrások) kiépítése, eltérő biztonsági szinten működő kereskedelmi egységek, A vállalati prioritásokat tükröző védelem (szervezet/működési rend/erőforrások) kiépítése, eltérő biztonsági szinten működő kereskedelmi egységek, A gyengébb biztonságú kereskedelmi egységek támadása A gyengébb biztonságú kereskedelmi egységek támadása Hány feljelentés érkezik a nagy láncokon kívüli egységekből? Hány feljelentés érkezik a nagy láncokon kívüli egységekből? Célterület a parkoló Célterület a parkoló A „kezelhetetlen konkurencia”, A „kezelhetetlen konkurencia”, Trükkös tolvajok, Trükkös tolvajok, Sorozatelkövetők, és a mögöttük álló személyek, Sorozatelkövetők, és a mögöttük álló személyek, Sólyom végveszélyben : 112 Sólyom végveszélyben : 112 A közös gyengeségünk: a forráscímkézés állapota A közös gyengeségünk: a forráscímkézés állapota

 Igény a szakmai érdekek megjelenítésére (szervezeti és működési szabályzásban)  Egységes intézkedési és eljárási rend kialakítása  Szorosabb együttműködés a hatóságokkal Célok