Fogaink egészsége "Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni." Manfred.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fogak.
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
2014. május 3.hete Országos száj –és fogápolási hét
Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
Hogyan éljünk egészséges és hosszú életet?
A DERÉKSZÖGŰ HÁROMSZÖG
A tanári munka sikerességének vizsgálata a pedagógiai attitűdök, a tanár-diák viszony és az iskolai élmények összefüggésrendszerében Indoklás.
Mentálhigiéné, kiemeltképp a depresszió
A Than mint referencia intézmény
Készítette: Galán Anita Debreceni Egyetem Szociálpolitika MA, I. évf.
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
Parkfelújítási program középiskolánkban Készítette a Meglepetés nevű csapat: Pintér Petra Albrecht Armand Fischer Kristóf Róna Bence.
Interaktív óvodai és iskolai fogmo-show
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
FOGÁPOLÁS Balázs Zsoltné
Bánhidi M. (2007): Bevezetés a tudományos kutatásba NYME AK, Győr KÉRDŐÍVES VIZSGÁLATOK.
Egyházi iskolába járó serdülők iskolai attitűdje és döntéseik vizsgálata Kovács-Krassói Anikó PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Doktori Iskola szeptember.
Az egészséges mosoly titka: Dent  med Perfect-Team.
Természetes Színezékek
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Küldő intézmény: Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Véleménymegosztó szubkultúrák: EMO Készítette: Starcsevics Nikoletta Témavezető:
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
A borpiac kibővítése az Internet segítségével Készítette: Fancsali Éva, Sárossy Gábor, Stverteczky András, Szabó István.
Készítette: Fajkusz Lívia
Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
„Mércénk az ember”. A partneri elégedettségi felmérés célja: hogy lássuk a kiértékelt adatok alapján, mely területeken kell javítanunk az együttműködést.
Az emberi tőke vizsgálatának lehetőségei társas vállalkozások körében Kutatási terv Pótó Zsuzsanna.
A fogazat és a fogápolás
Az esetismertetés szerkezete Ágoston-Héderné 1. A kliens bemutatása 1.1. A realitások a kliens életkora, egészségi állapota, mentális képességei jövedelmi,
A tehetséggondozás 25 éve a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskolában   „Az első lépések”
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
Az ember külső élősködői Bevezető. Human ectoparasites Introduction.
Comenius 09/0128-C/1300 Alkohol és iskola Monor 2009
A MAGYAROK ÉS A NYELVTANULÁS Készítette: Beta Viktória ÁVF Közszolgálati Alapszak XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi.
Megelőzés a fogászatban
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Kompetencia mérés eredményei 2006 Készítette: Mészáros-Vásárhely Katalin.
Fogászati ellátás november Kiosztott ill. kitöltött kérdőívek aránya.
HOGYAN ÉLJÜNK EGÉSZSÉGES,HOSSZÚ ÉLETET ? Azt mondják naponta meg kell enni egy almát, mert: " mindennap egy alma az orvost távol tartja „
Születésnapodra sok szeretettel
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
A helyes táplálkozás.
Általános iskola, 8. évfolyam, biológia, 2/1
Szén-dioxid Nyomozók. energia-tudatosság projekt 8-14 éves diákok számára.
HOMO POLITOLOGICUS 3. Egészséges iskolai büfé.
Szájápolás, helyes fogmosás
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
Az 5 legjobb dolog a Közgázban. Számítógép A lyukas órákban unatkozó, órákról ellógó, naplopó diákok számítógépezhetnek a könyvtárban, valamint a harmadik.
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
Internet a családban Székely Levente –
Tanórai szokásaim 5/14.
Zsigmond Király Főiskola január Szakdolgozat prezentációja Zsigmond Király Főiskola január A szerző neve A SZAKDOLGOZAT CÍME.
Szájápolás felsőfokon a BIYOVIS készítményeivel. Fog és szájüreg állapota Esztétikai szempont Egészségünk tükre Fontos szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A P.T.T.T.-ban között végzett tanulók pályakövetése 1 A Puskás Tivadar Távközlési Technikumban között végzett tanulók pályakövetése.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!
Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Rendszer közvélemény-kutatás az általános és középiskolások körében.
Esetbemutatás Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar
Név: Ulicska Réka Osztály: 6
Digitális világ Online márkaépítés Kereskedelmi márkák és Nem kereskedelmi márkák Az óra célja: megérteni, hogyan segítik a honlapok a márkák ismertségét.
Agresszív magatartásformák a közoktatási intézményekben
3. osztályban.
„Kutatónak lenni azt is jelenti, hogy te vagy az első, aki megért valamit. Ez egy fantasztikus érzés, amit ha soha nem éreztél, nehéz megérteni.” (Forrás:
Előadás másolata:

Fogaink egészsége "Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni." Manfred Kets De Vries Készítette: Tarcsafalvy Lívia 13.a Felkészítő tanár: Schottné Márta Melinda  

Témaválasztás/kutatás elkezdése Diákok sok édesség fogyasztása -» fogaik állapota? Vajon mennyire felvilágosultak a témában Figyelem felhívás Közvélemény kutatás kérdőívvel Interjú

Elméleti háttér A) A fog felépítése -fogmeder -3 rész -erek, idegek B) A fog egészsége -lepedék -» baktériumok elszaporodása -fogszuvasodás, további betegségek -fogtömés C) Fogápolás -fluorid! -cukor káros hatásai -vitaminok

Dr. Hoffmann Nikoletta - halásztelki fogorvosi rendelő fogszakorvosa KUTATÁS - Interjú Dr. Hoffmann Nikoletta - halásztelki fogorvosi rendelő fogszakorvosa „most is ezt választanám, sőt még akkor is ha nem fizetnének érte!” „a szűrésen esetleg megjelenik, de nem kezelteti a fogát.” „a középiskolás korosztálynál inkább a fogszuvasodás a leggyakoribb fogbetegség” alma fogmosás helyett «- tévhit!

Kérdőív Egyszerre több dolog felmérése Minden osztályból 5-5, illetve szakmán 2 osztályból 10- 10 diák (én osztályomban 6 diák) Összesítés: nem és kor, valamint tagozat és egész iskola szinten

Napi fogmosás

Fogkefe típusa

Fogselyem használat

Lyukas fogak

Fogszabályzó

Édesség fogyasztás

Fogászatra járás

Komolyabb beavatkozás

Összegzés Elértem a célom Téma szélesebb körű megismerése Több felvilágosítás! +/– hatások További tervek, célok

Köszönöm a figyelmet!