Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Cserkeszőlő területén gyakrabban előforduló kalapos gombák
Advertisements

Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Hilltop Neszmély Borászat
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
Nagy István Prezentációja.
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Évszakok váltakozása a Feneketlen-tó környékén Képeskönyv A terepséta előkészítéseképpen 2012-ben készült fotóiból válogatta Vásárhelyi Tamás.
Gundel Étterem Budapest.
Virágok.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Szabó Lőrinc.
Szívvel elhiszem, Szájjal megvallom Hogy Jézus Krisztus Úr
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
Zsikazsu Emlékkönyve.
Az ókori görög étkezési szokások
A szőlő és borgazdálkodás területi és használati szabályai
A rókák és egyben a kutyafélék családjának legkisebb termetű faja.
Dévényi Erika Boldognak lenni
A S Z Á M L A.
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Napra Valentin.
Vándorló Lovak Hol volt hol nem volt. Volt egy ménes, hegyeken völgyeken vonultak télen nyáron. Néha úgy érezték feladják tervüket hogy egy szép tisztás.
SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye
JÓ REGGELT!.
Sör, bor, pálinka Szöllősi Dániel PhD hallgató.
Mirtusz.
A portói bor Sámson Gergely
Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos Agrárkamara Tarn et Garonne.
Az év fája.
Magyarország.
Mátra, Gyöngyös és környéki Hungarikumok
( pl. a 4 évszak időjárása minden évben hasonlóan alakul)
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.

A KÜLÖNLEGES ERITRIT A TERMÉSZETES CUKORPÓTLÓ  A természetben a gyümölcsökben (körte, dinnye, szőlő), vagy a fermentált élelmiszerekben fordul elő (sör)
„ Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna.” Kristine.
Az Ascendant a férfi test tökéletességét dicsőítő illat, mely 2007-es megjelenése óta több mint 10 milliós darabszámban került értékesítésre. Az ‘ascendant’
Villány, május 7. Mester Zoltán
A helyes táplálkozás.
Dr. Csuták János borlovag
Logo tervezéshez információk
Tokaj hegyalja vonzerői
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
Kellemes ünnepeket!!! Boldog karácsonyt Először klikkelj a csillagra hogy ragyogjon.
Gere Bor Hotel **** Villány ( ) Készítette: Héhl Leila.
Tokaj Történelmi Borvidék mint világörökség
Premium quality wet wipes Forgalmazó: Gála 1 Kft
„Terra Benedicta ” Wine treasures of Hungary Tokaj - Hegyalja Vin doux Naturel.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
PTE-ÁOK TÁJÉKOZTATÓ NAP 2015.ÁPRILIS 15. DR. RÁCZ JENŐ
„Istenek eledele” A csokoládé.
T,B. AZ ELŐZŐ KÉT DIA FORDÍTÁSA MISIR CARSISI FŰSZER BAZÁR 1597 – 1664 A bazár építését 1597-ben kezdték el, Saftye szultána rendeletére, aki 3-ik.
PÁLINKAFŐZÉS – kémiatanári szemüvegen át. XXI. Század kihívása, mert: 1.Nagy etil-alkohol tartalmú ital, aminek „nem rendeltetésszerű” fogyasztása igen.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
„ÉRTÉKEK, AMIÉRT ÉRDEMES MARADNI”- TOKAJBAN A BORKULTÚRA.
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
E G E R S Z A L Ó K.
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
melléklet: Észterek1 diasor
2012 November Katalógus.
Január, Február, Március
43.
Az év növényei, állatai – 2019
Előadás másolata:

Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal és virágokkal (rózsa, fehér szimú virágok) egészül ki. De nem ugrik ki a poharunkból, hanem elegánsan kiegészül a mineraltitással. Szájban tagadhatatlanul sós körtével, almával, mandulával, muskotály szőlővel és zöld fűszerekkel kísérve. Kerek bor, mely hosszan, nagyon jó struktúrával búcsúzik gesztenyével. Ára: 1700 Ft/ palack Béres Szőlőbirtok és Pincészet Béres Magita Cuvée 2008 A török időkben Erdélyben élt egy szépséges leány, Magita, aki nemcsak gyönyörű volt, de helyén volt a szíve is. Legendás alakjának emlékére szenteltük ezt az izgalmas bort. A Magita Cuvée olyan, mint amilyen névadója lehetett- szép és dinamikus. E különleges bor a Béres birtokra jellemző szőlőfajták repertoárját vonultatta fel. Karakterét a furmint, játékos illatát a hárslevelű, krémességét a kövérszőlő adja s mindezek rövid tölgyfahordós érlelés varázsolja picit kivívóvá. Ára: 2300 Ft/ palack Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Terézia Hárslevelű Dűlőválogatás A tarcali Terézia dűlőből származó szőlőből készült. 100%- ban 500 literes első töltésű hordóban erjesztettük és érleltük. Törekedtünk egy elegáns nagyon jó egyensúlyú hordós érlelésű bor megteremtésére. Aromái megmutatják a fajta és a termőhely összes tulajdonságát. Illatában felfedezhető némi gesztenyére emlékeztető markáns jegy, mely tavaszi virágok illatával párosul. Széles, ásványos száraz Hárslevelű, ami önmagában is teljes élvezeti értékkel bír, de jól párosítható fehér húsokból vagy halakból készített ételekhez. Ára: 1600Ft/ palack

Demetervin Délceg 2012 A Délceg az a friss, üde, gerinces borunk, amely kellemesen tükrözi a termőhelyet, a mádi karaktert. A szigorú terméskorlátozással, azaz tőkénként 1kilogramm alatti terheléssel termelt furmint és hárslevelű szőlőt (80- 20% arányban ) korán szüreteltük, és minden más borunkhoz hasonlóan kézi préssel préseltük és spontán természetes módon erjesztettük, acéltartályban. Így kaptunk egy olyan bort, amelyet igazán jó inni, akár a nyári melegben is, mégis komoly, kézműves és mádi. Ára: 2000Ft /palack Pendits szőlőbirtok és Pincészet Furmint 2009 Tokaj Nobilis Szőlőbirtok Susogó furmint 2012 Ez a Furmint a Csirke- mál dűlőnkből szelektált tétel. Hogy miért hívjuk Susogónak ezt a parcellát? A dűlő felső részén, kiváló fekvésben található és itt mindig van egy kis szellő, így mindig susognak a fák levelei. A talaj eltér a többi dűlőrészlettől itt riolit helyett kemény andezit található már a felszínhez is közel, ezért az innen születő bor teljesen más karakterű, hűvös és elegáns, minerális bort ad. Illatában is határozottan ásványos, kovaköves később lesznek még a körtés jegyek. Ízben minerális, szikár, de kellemes savak jelentkeznek. Hosszú bor,tisztán gyümölcsös jegyekkel. Pár perc szellőztetés után nyílik ki igazán a bor. Ára Ft/ palack Illatában érett körtét, szegfűszeget, birsalmát fedezhetünk fel. A hordós érlelés jó struktúrát ad a bornak, elegáns savvilága szépen egyensúlyozza az édessége. Birtokunk ökológiai szőlőből készült bora elnyerte 2013-ban a londoni Decanter Word Wine Award bronzérmét. Csak a Tokaji Borbarátnők Borcsomagjában kapható. Ára: 2800Ft/ palack