A le és fel nyilakkal lehet lapozni!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
Advertisements

Kis történet kedves embereknek!.
Témahét a 3. b osztályban október
VIII. Szalvéta bemutató A sistergés adja el a húst.
Thalész tétele A síkon azoknak a pontoknak a halmaza, amelyekből egy adott AB szakasz derékszög alatt látszik, az AB átmérőjű kör, kivéve az AB szakasz.
SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU CSÚCSMINŐSÉGŰ GARÁZSAJTÓK
Gondolkozzunk és számoljunk!
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Lanos sedan hangszóró csere
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 2.rész.
A KŐBALTÁTÓL AZ ELSŐ SZÁMÍTÓGÉPIG...
A HÁROM FA.
Közelben: HÉV végállomás 5 percre van, 13 perc Hévvel a Boráros tér, ami hétköznap: l 0 percenként, hétvégén kb.: 15 percenként közlekedik. Spar áruház.
Energetikai folyamatok és berendezések
Most akkor fém vagy fa? Több faszon…
35 cm 48 cm cm 35 cm 43 cm literes rozsdamentes (ezüst) acél vödör. Tejüzemek felszerelését értékesítő vállalatok árulják. Megjegyzés. Az.
REKLÁMESZKÖZ TERVEZÉS
SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM
Gőzcsöveskemencék alternatív tüzeléssel Nincs gáz, ha nincs gáz….
A Darvaza nyílás. A Karakoum sivatag (Turkmenistan) kellös közepén, közel egy eltünt faluhoz amit Darvaza-nak hívtak van egy kráter ami kb. 100m átmérölyü.
Kemenceépítés a gyakorlatban
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
Elgázosító kazánok Hő és áramlástani gépek 1.
A példák cash-flow számítására :
Matematika II. 1. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév/
Feladatok mértékegységek átváltására
„Kukaszépítő” – pályázat
Színfurnér-gyártás Kétszer késelt furnér (Többször késelt furnér)
FA ÉPÜLETELEMEK GYÁRTÁSA
Tizedestörtek szorzása
Lanos sedan hangszóró csere
FAMILY MOBIL ÚJDONSÁGOK JELENLEGI KEDVEZMÉNYEK 800 forint lebeszélhető előfizetési díj Kedvező percdíjak Zárt csoportban ingyenes Percalapú számlázás.
Macskarácsony. Egyszer volt, hol nem volt…, a Főnök birtokán volt!
Passzívház Készítette: Szabó Pál Felkészítő: Papp Attila
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
A nemzetközi konkurencia árának feléért ajánljuk ugyanazt a minőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Monor, Ipar utca.
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
A történet régen esett meg. Egy férfi megbüntette az ötéves lányát, mert elveszített egy értékes tárgyat. Akkor kevés pénzük volt.
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
Európai Autómentes Nap Dévaványa ÖTLETEK – ADOMÁNYGYŰJTÉS – MEGVALÓSULÁS.
BÍZOL AZ ÚJ TECHNOLÓGIÁKBAN. A torony amit látunk A hotel Las Vegas Nézd meg közelebbről! Látsz valami különlegeset?
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
Válaszfalak.
Csomagolás, egységrakomány-képzés
A jövő lakóháza Szárföld.
Tk.: oldal + Tk.:19. oldal első két bekezdése
Matematika II. 1. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2010/2011. tanév Kataszteri ágazat tavaszi félév.
Maszkkészítés Planár technológia Kvázi-sík felületen
Felvételi feladatok 8. osztályosok számára
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
Őszi derengés (Pomázon) Ősködökből érkezik hozzánk Ismét ébred a n ap már Dombra vetül ma a hajnal Párahabok hullámain száll Száll száll a boldog madárraj.
Három kérdés Problémamegoldás.
Statisztika I. Áruforgalom elemzése Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP /1-
Kis történet kedves embereknek!.
Az elátkozott krumpli-s mese
Az építmények válfajai
70 cm-es fix yagik, Fotókon az első cső és a további lehetséges elhelyezési pontok, közben leírás a konkrét telepítéshez. További – és nagyobb –
Vlagyimir Grigorjevics Szutyejev:
Az integrált áramkörök gyártása. Mi is az az integrált áramkör?  Több, néha igen sok alapelemet tartalmazó egyetlen, nem osztható egységben elkészített.
LEGYEN A JÖVŐD TUDATOS VÁLASZTÁS!
MIBŐL ÉPÍTSÜK FEL HÁZAINKAT?
Készítette: Sovák Miklós Konzulens: Dr. Kiss Endre
HÓDítsd meg a biteket! 2. sorozat
Juicy Salif citrusfacsaró
A történet régen esett meg
Miért választottam a BME mérnökinformatikus szakot?
Alumíniumöntés házilag
Bevezetés a mély tanulásba
A három fa Borodin:Polowerzer...
Előadás másolata:

A le és fel nyilakkal lehet lapozni! Oszi típusú mobilkemence építése

Cibatapapa mobilja Oszi típusú mobil kemence építése. 2011. 08. 23.

Megláttam egy új anyagot porfix a neve, eldöntöttem építek belőle egy kisOszit. Elkészítettem hungarocellből a modelljét, hogy pontosan mennyi anyagot vegyek hozzá.

Beszereztem az anyagokat, a kémény volt a legcombosabb árban, mert rozsdamentes kor acélra esett a választás! Az alját meglévő padlókból készítettem, ami szállításkor le emelhető a fém vázról! Ez az alja alulról, a lapok stabilizálják a fém kereten. A két deszka vége a négy fogantyú!

Kiszerkesztettem és leszabtam méretre a lapokat Kiszerkesztettem és leszabtam méretre a lapokat. Mamóca közben a haját tépte, hogy végre még egy kemencét építek 

Nem igényel bonyolult eszközöket Nem igényel bonyolult eszközöket. Derékszög, ceruza, ytong vagy nagyfogú fafűrész, gipszkarton reszelő, fúrógép, fúrók. A hő csapda amit ma már nem rögzítenék, had lötyögjön,mert nem bírta a hő tágulást és elrepedt!

Megvan minden azért a teraszon, mert szinte minden nap szakadt az eső Megvan minden azért a teraszon, mert szinte minden nap szakadt az eső. A hordozó rakéta is készül, A szemperit kerekek, Marika szomszédom ajándéka!

Meg kezdődőt az összeragasztás, ha nem esett, éjjel is készült, hogy késszen legyen Pogányra a második kemencés találkozóra.

Szárítás, közben dryvitolás, az első tűz, sikerült, kicsiben is működik az elmélet, a hátra vezetett kémény.

Végül időben elkészült, ki is tudtam próbálni, persze mint minden kemit, ezt is tanulni kell! Szigetelése csak egy réteg hő tükör két réteg Dryvit háló és két réteg Sakret ragasztó, Glettelés után vizes korongecsetes simítás, száradás után két réteg lábazatfesték. Oszika hordozható de, nem könnyű!

A kemence próbája is az evés vagyis hogy süt Oszika A kemence próbája is az evés vagyis hogy süt Oszika? Az első sütés négy Teki pompos! Sütéskor leveszem a kéményt és letakarom a nyílást egy darab porfixel. Ez a legegysze- rübb megoldás. Az üveg tévőt meg kellett toldani mert volt egy kis hézag!

KisOszi nagyon szépen süt!

A Pogányra készült sonka két éjszakát ványadt a maradék hőben! Pogányba itt már kis Osziban lett vánnyasztva a 11 kilós, januárban házilag pácolt és füstölt parasztsonka, valami csoda lett!

Pedróbácsi a logisztikai egység, köszönöm az összes fuvart!

Anyag és árlista Porfix 50X25X10 12*419 5028 50X25X7 4*389 1556 Flex rag. 2*1999 3998 Samott p. 1*1000 2000 Kémény 9000 9000 Hő tükör 1000 1000 Dryvit háló 1000 1000 Karton sör 3120 3120 Összesen: 29075Ft Az égés, mint a fotón is látszik tökéletes. A katlanban lévő fa meggyulladt, pár perc múlva a hőtől. Négy –öt kiló fával felfűthető kb. egy óra alatt. Evvel 5 db. 30-as átmérőjű pizzát sütöttem meg utoljára.