Körlánc Egyesület.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kazincbarcika, március 17.
Advertisements

TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
Az erdei iskolai projektek és azok szervezésének módszertana
Gondolkodj Egészségesen! Program OSZMK baleset-megelőzési konferencia szeptember 30.
Rendezvényszervezés az állatkertekben Zoopedagógiai Konferencia Szeged, március 27.
Sajó-Bódva Völgyi Hulladékgazdálkodási ISPA program PR kampányának ismertetése István Zsolt osztályvezető Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Logisztikai.
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) /1-2. „Iskolai tehetséggondozás” című pályázatról Kecskemét, augusztusPapp Attila.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Filep Éva, a "Kárpátalja Völgyeiben és Hegyein" 
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
KÖSZÖNTÖM A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület nevében.
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Óvodások a természetben SzatmáriAdrienn Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, Oktatási és Turisztikai Osztály Sopron,
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Lepenye Ambrus Mátyás Király Általános Iskola Pomáz
Az ökoiskola kritériumrendszer megújítása Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója Budapest 2009 OKM OFI Szontagh Pál.
III. Magyarországi Klímacsúcs Szakmai Konferencia
Napocska Napköziotthon
Zöld gondolatok ÖKO-iskola cím 2002 – – – 2011.
Zöldszemlélet minden napra avagy a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány Alapítása : Szülői Munkaközösség Alapítása : Szülői Munkaközösség Cél: - az iskolai felszereltség.
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
2012.május 15. „ Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, Ha levesszük a szemünket a célról..” TÁMOP / Új Magyarország.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Bánki Hírmondó.
Közép - Dunántúli Régió Zöld Óvoda Bázisintézmény tevékenységei
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / A papír útja-Tóth-Pliska Ágnes.
Óvodánk 6 csoportos, 135 férőhellyel rendelkezik.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
Diáktalálkozó Dél-alföldi Zöld Diákparlament I. ülése 2009-ben az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szervezésében célunk, hogy a Zöld Diákparlament.
Környezet- és egészségvédelem a mindennapjainkban
PROGRAM.
ÚT AZ ÖRÖKÖS ZÖLD ÓVODÁHOZ
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
Ötletek, javaslatok a kritériumok dokumentum szintű beépítésére
Óvodai környezeti nevelési program megvalósításának tapasztalatai a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Újbuda Önkormányzat közötti együttműködésben.
„A Zöld Óvoda megvalósult gyakorlata”
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
Ötletek, javaslatok a kritériumok teljesítését szolgáló szükségletek, célok és megjelenő igények szintjén Budapest, 2014.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
„GYEREKCENTRIKUS, JÓL KIVITELEZETT. GRATULÁLUNK AZ ELŐADÁSHOZ ÉS A LEBONYOLÍTÁSHOZ IS. A GYEREKEKNEK NAGYON ÉLMÉNYDÚS VOLT. SZÍVESEN LÁTJUK A TÁRSULATOT.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
Sárszentmiklósi Általános Iskola Nagylóki Tagiskolája Nagylók Kossuth utca 3. Ökoiskola január december 31. Bakonyi Árpádné.
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma.
Munka – magánélet egyensúly Mintaprojekt és a jövő Hidegkúton és környékén Pénzes Erzsébet Hidegkút „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
Tőzeges tanösvény „Otthon az erdőben” Gyömrői II. Rákóczi Ferenc
Ócsai Madárvárta. Ócsai Madárvárta Táborok 2. Miközben a természettel ismerkednek, a résztvevők azt is megtanulják, hogyan tudják ellátni magukat és.
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
DARUS a gyermekekért.
Bornemisza Óvoda
Helyi védett értékek bemutatása a
Válogatás nevelők, pedagógusok országos visszajelzéseiből, a „Mandula a Manó” című előadást követően A minősítések eredeti példányai személyesen megtekinthetők.
DARUS a gyermekekért.
Szeretettel köszöntjük
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
HELP Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program
Előadás másolata:

Körlánc Egyesület

Kecskemét, Ifjúság útja 1-3. 76/480-712 Fax: 76/504-590 Corvina Óvoda Ifjúság Úti Óvodája Kecskemét, Ifjúság útja 1-3. 76/480-712 Fax: 76/504-590 corvinaifjusagovi@gmail.com korlancmunkakoz@freemail.hu  www.ifjusagovoda.hu „Az élet a megismerés eszköze” - ezzel az alapelvvel szívünkben nemcsak bátran, hanem még vidáman is élhetünk, és vidáman nevethetünk! (Nietzsche)

KÖRLÁNC Munkaközösségünk bemutatása Körlánc Munkaközösségünk sokrétű szakmai fejlesztéseket valósított már meg az eltelt 16 évben, legutoljára egy Zöld Manó Interaktív Tanösvényt alakítottunk ki az oviudvaron, aminek átadására meghívtuk a MKNE 2014-es Kecskeméten rendezett Országos Találkozójának a résztvevőit is, akik nagy kedvvel próbálták ki a napelemes modelleket.

Helyi Óvodai Programunk bemutatása Fontos számunkra a szülőkkel közös, partnerelvű együttműködés, melynek elemei: Hulladék-újrahasznosítási pályázat Szelektív hulladékgyűjtés Szülő-gyermek közös rajzkiállítás Évi két alkalommal papírgyűjtés szervezése Szülői beszélgetőkör, fogadóórák Gyűjtőmunka, közreműködés a heti projekteknél Előadások szülőknek Munkadélutánok szervezése Egyéb, hagyományos kapcsolattartási formák

Hulladék újrahasznosítási pályázat szülői alkotásai

Környezeti nevelési projektjeink Víz, talaj, levegő Hulladék, vásárlói szokások Én-kép, lakóhely, közlekedés Állatok, növények Hagyományok

Erdei-óvoda – Kordik-farm

Erdei-óvoda – Ferkó tanya

Zöld jeles napok Víz napja, Föld napja, Környezetvédelmi világnap – játékos délelőtt szervezése Földünkért világnap – rajzkiállítás szülők, gyermekek rajzaiból Állatok világnapja – rajzpályázat Kedvenc állatom címmel gyerekeknek Madarak és fák napja – tájékozódási túra az Arborétumban Komposztálás ünnepnapja – cselekedtetéses komposztálás, kertészkedés (heti projekt) Újrapapír napja – változatos papír újrahasznosítás (heti projekt)

ZOB vállalásaink: KTF Konferencia Célunk: A konferencia lehetőséget biztosít a környezetvédelem-ben és tudatos fogyasztói maga-tartás kialakításában már jártas óvoda-pedagógusoknak, óvodáknak a bemu-tatkozásra. Továbbá mindazok számára szakmai beszélge-tést, ismereteik bővítését, gazda-gítását jelenti a konferencia, akik ezt a jártasságot óhajtják megszerezni. 2012-ben Zöldóvoda Térségi Hálózatépítő Konferenciát szerveztünk.

ZOB vállalásaink: Szakmai fórum Évente szervezünk a térség Zöld Óvodái számára szakmai beszélgetést. Ennek kapcsán idén a Herman Ottó Emlékév programjaihoz Madárbarát Zöld Óvodák Kecskeméten címmel kapcsolódtunk, s létrehoztunk egy egész évre szóló programsorozatot. Zöld Óvoda pályázat elkészítésében segítjük a pályázó óvodákat, így városunkban mára már 10 óvoda nyerte el ezt a címet, de mentorként segítettük a lajosmizsei és az algyői óvodát is a felkészülésben.

ZOB vállalásaink: Zöld ernyő projekt Szakmai partnerként bekapcsolódtunk a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Zöld ernyő projektjébe és a városi Zöld Jeles Napok szervezésében és lebonyolításában azóta is folyamatosan részt veszünk.

Óvodánk honlapja: www.ifjusagovoda.hu

corvinaifjusagovi@gmail.com korlancmunkakoz@freemail.hu „Amit hallok, azt elfelejtem, amit látok, arra emlékszem, amit csinálok, azt tudom is.” E-mail: corvinaifjusagovi@gmail.com korlancmunkakoz@freemail.hu www.ifjusagovoda.hu Web: