Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Advertisements

Les – a gyakorlatban február 25. Nyíregyháza.
Női viselet.
Belpolitika menü A Belpolitika alá 3 dolog tartozik. Hírszerzés Nemzetiségi politika Forradalom -Mindegyik részt a belpolitika menüből irányíthatjuk. -
A Dijkstra algoritmus.
Nevezetes algoritmusok
Kezdő hadsereg játékosként:
7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.
MAGYAR KATONÁK AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚBAN

Bonaparte Napoleon.

Minden csapatjátékban, a legfontosabb része a játéknak a VÉDEKEZÉS.
4. Feladat (2) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Készítette: Novák Edvin
Az első világháború
A görög-perzsa háborúk
VÁLTOZÁSOK EURÓPA TÉRKÉPÉN ÚJ NEMZETÁLLAMOK: OLASZORSZÁG, NÉMETORSZÁG
Medieval II: Total War bemutatása. Futtatási környezet Windows 2000/XP 1,8Ghz-es processzor 512Mb RAM. DVD-meghajtó 11Gb szabad hely a merevlemezen DirectX.
A NÉMET EGYSÉG MEGTEREMTÉSE
A II. VILÁGHÁBORÚ Története Készítette: Orbán Balázs 9/A.
Politikai folyamatok a bécsi kongresszus után
Készítette: Szalay Zoltán
Csaták, hadvezérek, katonák
AZ OVERLORD-HADITERV.
1. Univerzális nyelő Csúcsmátrixos ábrázolás esetén a legtöbb gráfalgoritmus futási ideje O(n2) azonban van kivétel. Egy irányított gráf egy csúcsa univerzális.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Bonaparte Napóleon.
6. Tárló Időszak: július 1. – július 30.
A Krími háború
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Dareiosz fia Xerxész újra támad: (kb katona, 650 hajó)
Felvételi pontok számítása alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre A felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt.
Az osztrák örökösödési háború (az I. és a II
Az szabály nem megfelelő 1.AlapokA sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak.
Tíz játék, tizenegy tüskén Székely Márton
Kereskedelmi panel -A kereskedelmi panel a játékosok egymás közti cseréinek lebonyolítását szolgálja. - Aktiválható önállóan és tárgyalással kombinálva.
Csaták, hadvezérek, katonák
Labirintus Játsszunk! Kilépés Segítség Értek mindent,játsszunk! Hogyan játsszak? Kattints a piros pöttyre, majd juss el a sárga csillagig. Vigyázz arra,
  1867-től gazdasági fellendülés figyelhető meg  Malmok alapítása  Állattenyésztés jelentősége nő (sertés, szarvasmarha)  Vasúti közlekedés lehetősége.
NAPÓLEON HADJÁRATAI.
NAPÓLEON HADJÁRATAI.
Görög-perzsa háborúk i.e
Kérdések az előző óra anyagából? 11. szabály – A les.
Csaták, hadvezérek, katonák
Csaták, hadvezérek, katonák
Szállításszervezés.
A „nagy háború” okai 36. lecke Készítette: Vezér Zalán.
Haderő és mozgósítás 4. Rész. A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT”
Napóleon A császár.
NAPÓLEON HADJÁRATAI.
Alsó korhatár: 16. életévét a mérkőzés napjáig naptári napra betöltötte A mérkőzésre kötelezően nevezendő legalább 3 fő január 1. és utána született.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Az első világháború (csoda)fegyverei: Repülőgépek
Az első világháború (csoda)fegyverei: Német hadiléghajók
A független Magyarország bukása Készítette: Nagy György Magyary Károly Általános Iskola és Zeneiskola, Kerecsend, kerecsend.sulinet.hu/okt_anyagok.htm.
Ismertesse Hunyadi János törökellenes harcait, főbb hadjáratait! Mutassa be Mátyás külpolitikáját, hadjáratait! Válaszában térjen ki az alábbiakra:  A.
A felvilágosult abszolutizmus
Kelet-Európa és a Balkán
A Szent Szövetség Európája
A világháború kezdete július 28. – november 11.
A tatárjárás és az ország újjáépítése IV. Béla idején
Bonaparte Napóleon
Bonaparte Napoleon Kasza Kristóf 6.a.
Az első világháború.
A gyerekek így képzelik el az I. Világháborút
Itália meghódítása ( Kr. e. IV-III. sz.)
A totális háború ( ) (Totális háború=kiterjedt minden földrészre, óceánra, országra, valamint a hátországokra is) Tankönyv oldal.
Napóleon Bonaparte.
Lehetőségek Horváth Dorottya.
Előadás másolata:

Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány hiánya) - Géppuska - (Város) - Vasút - Hadművelet - Vezérkar Használatukat a Hadvezetés -> Vezérkar menüpont alatt lehet aktiválni!

Lövészárok -A lövészárok a csatában résztvevő védekező egységek védekező potenciálját növeli. - Minden a csatában résztvevő egységre vonatkozik. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támadják az adott sereget. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára I.Ausztria vásárol egy lövészárkot a Galíciai hadseregnek. II.A lövészárok ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a lövészárok növeli az osztrák seregek védekező potenciálját 1 értékkel. (mind az 5 egységét) IV.A csata végelszámolásánál nem számít bele az osztóértékben. Ott az eredeti védekező potenciál számít. ÁRA: 25 GAZD

Tüzérség -A tüzérség a csatában résztvevő támadó egységek támadó potenciálját növeli. - Minden a csatában résztvevő egységre vonatkozik. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támad az adott sereg. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára ÁRA: 25 GAZD I.Oroszország vásárol egy tüzérséget az Ukrajnai hadseregnek. II.A tüzérség ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a tüzérség növeli az orosz seregek támadó potenciálját 1 értékkel. (mind az 7 egységét, mert vonatkozik az Ukrajnai 4 és a Besszarábiai 3 egységre is) IV.A csata végelszámolásánál nem számít bele az osztóértékben. Ott az eredeti támadó potenciál számít. V.Amennyiben az orosz sereg (az Ukrajnai, a Besszarábia nem használhatja csak, akkor ha egy helyen csatázik az Ukrajnaival) továbbhalad Lembergbe, akkor ott is használhatja a tüzérséget.

Géppuska -A géppuska a csatában résztvevő támadó egységek potenciálját NEM változtatja. - Az összesített támadóértékhez ad hozzá az egységek számától függetlenül ugyanannyi pontot. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támad az adott sereg. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára. I.Oroszország vásárol egy géppuskát az Ukrajnai hadseregnek. II.A géppuska ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a tüzérség növeli az orosz seregek összesített támadó értékét 4-l. IV.Amennyiben az orosz sereg továbbhalad Lembergbe, akkor ott is használhatja a géppuskát. ÁRA: 20 GAZD 4 5 1

Vasút -A vasút megnöveli egy adott sereg lépéseinek számát 3-ra és lehetőséget ad 2 terület átlépésére. - Csak olyan területen használható, ahol van vasút (minden lépésnek azokon a területeken kell történnie). - Mozgósított egység is használhatja. 2 4 I.Vasút nélkül Posenből -> a seregnek 2 lépése van. Léphet Kelet-Poroszország területére és annak bármely városába; valamint Lengyelország vagy Brandenburg területére, de azok városaiba nem. (sárga nyíl) II.Vasút használatával Posenből -> a seregnek 3 lépése van. A fentieken kívül léphet Lengyelország bármely városába is, valamint Brandenburg bármely városába; és a Lengyelországgal vagy Brandenburggal határos olyan területre ahol található vasút (csak olyan területre ahol van vasút és csak a területre, annak városaiba nem. (zöld nyíl) ÁRA: 25 GAZD Brandenburg és Lengyelország, mint két szomszédos terület, ahol van vasút. Attól függetlenül, hogy köztük a képen nem vezet vasút, még használható!

Hadművelet -A hadművelettel két szövetségesnek lehetősége van összehangolt támadást végrehajtani. - Csak abban az esetben lesz aktív, ha mindkét fél aktiválja ugyanarra a célállomásra. - A körben előbb következő játékos idején lesz aktiválva. A lépések sorrendje: Porosz –Orosz-Osztrák I.Hadművelet nélkül: A porosz sereg belép Lengyelországba és megütközik az orosz sereggel (I.). Orosz győzelem esetén a maradék belép Breszt-Litovszkba (II.). Az osztrák sereg belép Lengyelországba és nem csatázik (III.). A poroszok és osztrákok szövetségesek mégis a poroszok sok egységet vesztettek az osztrákok semenyit és az orosz sereg is megmaradt részben. II. Hadművelettel: Az osztrák és porosz sereg egyszerre lép be Lengyelországba és egyszerre csatázik az orosz sereggel (I. + III.). Valószínűleg nem marad orosz sereg így nem léphet tovább. A szövetségesek hasonló veszteségeket szenvedtek és az orosz sereg megsemmisült. ÁRA: 30 GAZD I. III. II.

Vezérkar ÁRA: 40 GAZD -A vezérkar aktiválása az összes egységünkre (katonára és flottára) hatással van a körben. - A lépés sorrendtől függetlenül az aktiváló lépései lesznek elsőként regisztrálva. - Amennyiben többen is kijátszzák a Vezérkart, úgy az eredeti sorrendnek megfelelően követik egymást. Megvásárolt flották felhelyezése -> Flották lépései és csatái -> Mozgósítás és esetleges csaták -> Katonák lépései és csaták

Városok és ellátmány hiánya - Ez a két kategória nem tartozik az extrák közé, mivel nem választhatók és nem fizetünk értük. - Azonban mindkettő a csatát befolyásoló tényezőként jelenik meg, ezért itt tárgyaljuk őket. A város Amikor egy egység városban tartózkodik és ott védekezik, akkor automatikusan megkapja a város nyújtotta bónuszt, ami 3-l növeli az összesített védekező értéket. Ugyanez a hajók esetében kikötőben való védekezésnél 1. Az ellátmány hiánya Aktiválódása esetén a támadó vagy védekező potenciált csökkenti 0.5 értékkel Ez 3 esetben fordulhat elő a játék során: I.Amikor egy mozgósított sereg rögtön csatába keveredik. II.Amikor a flottából való kilépés után egy sereg rögtön csatába keveredi. III.Amikor egy sereg olyan területen vagy annak városában csatázik, hogy nincs olyan szomszédos terület, ahol lenne általa birtokolt vagy megszállt város I. II. III.