A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Föld 71%-át víz borítja, édesvíz készletének 90 %-a hó
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Táplálkozási alapfogalmak
Dr. Nagy Sándor Péter belgyógyász, háziorvos
Az élesztő táplálásának aspektusai a fermentáció vonatkozásában Dr. Francesco Rusalen Pall Corporation Pall Filtration & Separations S.p.A., San Martino.
AZ ANYAGOK CSOPORTOSÍTÁSA
Készítette: Hokné Zahorecz Dóra 2006.december 3.
Gyermekkori sajátosságok
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
SO2.
Flavon max termékcsalád
A sav bázis egyensúly szabályozása
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis
Haszpra Tímea Homonnai Viktória Ivády Anett Sepsi Panna
LifePak Anti-Aging előadó: Carsten R. Smidt, Ph.D., FACN
A Víz Világnapja Március 22..
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Kockás piton Kockás piton Készítette: Dani Renáta.
Százalékszámítás.
pH, savak, bázisok, indikátorok
Heterogén kémiai egyensúly
Sav bázis egyensúlyok vizes oldatban
Az élelmiszereket felépítő anyagok
A helyes táplálkozás.
A KÉMIAI EGYENSÚLY A REAKCIÓK MEGFORDÍTHATÓK. Tehát nem játszódnak le végig, egyensúly alakul ki a REAKTÁNSOK és a TERMÉKEK között. Egyensúlyban a termékekhez.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
Latyák Brigitta 9.A Károlyi pályázat
A tápcsatorna funkciói:
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
TALAJ KÉMIAI TULAJDONSÁGAI
Sav-bázis reakciók BrønstedLowry-féle sav-bázis elmélet
Savak és bázisok.
Táplálékaink, mint energiaforrások és szervezetünk építőanyagai.
A kémiai egyensúlyi rendszerek
Analitika gyakorlat 12. évfolyam
Savas és lúgos kém-hatású anyagok környeze-tünkben
Oktatás kiemelkedő fontossága
Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és.
Energia-visszaforgatás élelmiszeripari szennyvizekből
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Vízforgalom. Víz és vízforgalom izomszövet %-a sza. izomszövet %-a sza. vér 90 %-a víz vér 90 %-a víz Vízforrások az állati szervezet.
Vizes oldatok kémhatása
A helyes táplálkozás.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
 A z emberi szervezetben a csontban található és a vérben oldott állapotban. Sejten belüli információt közvetítő anyag. A kalcium ion beáramlása okozza.
Kémiai reakciók Kémiai reakció feltételei: Aktivált komplexum:
Analitika gyakorlat 12. évfolyam
Oldatok kémhatása és koncentrációjuk
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?
Vizes oldatok kémhatása. A vizes oldatok fontos jellemzőjük a kémhatás (tapasztalati úton régtől fogva ismert tulajdonság) A kémhatás lehet: Savas, lúgos,
Kémiai jellemzők pH, összetétel, szervetlen és szerves alkotók.
Az emberi test és a víz Készítette: 5.a.
Cukrok oxigén BIOKÉMIA VÍZ zsírok Fehérjék szteroidok DNS.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Nikken PiMag Waterfall®
Ki tud többet kémiából?.
A bemutatót összeállította: Fogarasi József, Petrik Lajos SZKI, 201
Élelmiszerek Az élelmiszerek fogalma. Az élelmiszerek árujellemzői és forgalmazásuk feltételei.
A HÚS FOGALMA, Tulajdonságai
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY

Mi a pH? A pH (pondus Hidrogenii, hidrogénion-kitevő) egy dimenzió nélküli kémiai mennyiség, mely egy adott oldat kémhatását (savasságát vagy lúgosságát) jellemzi. A pH fogalmát Soren Peter Lauritz Sorensen dán biokémikus vezette be.

Mivel ártunk?

Mi a jó?

A VÍZ

Hidratálás Megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot kell fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

A víz Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz ( a vérnek pedig 94 %-a) ezért a víz a legfontosabb elem az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához .

Savkeletkezés Természetes körülmények között pl.: a fehérjék feldolgozása során foszfor- és kénsav, oxigénhiány esetén (pl. sportoláskor) tejsav, a zsírok bontása során (pl. diétázáskor) ketonsavak.

Tünetek

Helytelen táplálkozás Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.