Rally az égben Olyan a rallyrepülés mint a tájfutás, túracipők helyett szárnyakkal, sportszelet helyett repülőbenzinnel, bírák helyett műholdas nyomkövetéssel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
Advertisements

A nagy földrajzi felfedezések
Másodfokú egyenlőtlenségek
Hogy hajtogassunk papírrepcsit? Összeállította: Bözöri Imre április. 3.
AZ INTERNET 2007 –es dijjazott képei.. A legjobb természeti tájkép (nyilt területi) 100 ból 88.6 pont.
Eljaras linearis_kereses(adatok[],n)
Navigáció mobiltelefonnal
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Az elemzés és tervezés módszertana
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
Számítógép, navigáció az autóban
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
KINEMATIKAI FELADATOK
Alkalmazott robottechnológia a Magyar Honvédségben
Árnyékoló fóliák összehasonlító mérése
II. TERMÉSZETI ÉS TÁJI JELLEMZŐK
Preikestolen “A Szószék szikla”.
Lecke a vad- ludaktól Ismertelen szerző Kattintással válts ♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers!
6. Tájékozódás és navigáció
Az Univerzum térképe - ELTE 2001
Minden, matematikusi ismeretekkel fertőzött leendő mérnök számára alapvető kihívás, hogy a túlságosan egyszerű dolgokból többet hozzon ki. Így például.
Routing Information Protocol
1900 Párizs-első matematikai világkonferencia Hilbert híres előadása, melynek hatására tág teret kapott az absztrakt gondolkodásmód széleskörű alkalmazása.
Jelrendszerek, kettes számrendszer
Mátrix függvények Keresőfüggvények
Nat Pedellus Informatika 8. osztály óra.
Logika 5. Logikai állítások Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszék március 10.
Nevezetes algoritmusok implementálása – 31. Mentők
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
A GÖMBÖC A bemutató a BME és a wikipedia anyagának felhasználásával, Várkonyi Péter előadása alapján készült.
MŰSZAKI MEGHIBÁSODÁS? - Avagy mi okozhat műszaki meghibásodást
KINEMATIKAI FELADATOK
Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS.
Gazdasági ismeretek.
Lecke a vad- ludaktól Ismeretlen szerző Kattintással válts ♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers!
Daidalosz és Ikarosz története.
Info vizsga ráthy orsolya 1/n 04.csop. b Bevezetés n Ják-ppke első éveseinek vizsgafeladatai.
GNSS rendszerek Dr. Budai Balázs Benjámin Budapesti Corvinus Egyetem – Közigazgatástudományi Kar – Közigazgatás-Szervezési és Urbanisztikai Tanszék E-government.
Gyakorlati alkalmazás GIS eszközök és alkalmazások.
Lecke a vadludaktól.
Lecke a vad-ludaktól.
Készítette: Hanics Anikó. Az algoritmus elve: Kezdetben legyen n db kék fa, azaz a gráf minden csúcsa egy-egy (egy pontból álló) kék fa, és legyen minden.
Nevezetes algoritmusok: Fa megvalósítása Készítette: Várkonyi Tibor Zoltán.
Az ősi tudomány Geodézia Készítette: Jakab Csaba Lóránd.
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
Körforgalom. A körforgalom előnyei Valamennyi irányból érkezőnek egyenlő esélye van a továbbhaladásra Az összes érkező jármű sebességcsökkentésre kényszerül.
KÖSZÖNTJÜK HALLGATÓINKAT! Önök Vári Péter A láthatatlan üzenet - Rádiótávközlés a mindennapok szolgálatában előadását hallhatják! December 8.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Egyenes vonalú mozgások
Weblap-szerkesztés. Információs hálózati szolgáltatások Internet fontosabb szolgáltatásai (szóbeli) Elektronikus levelezési rendszer használata (szóbeli)
Nat Pedellus Free Pascal Elágazások..
Körforgalom.
Készítette: Kokrák Mihály Konzulens: Smid László
Erasmus+ (2014/15). Projekt feladat A munkaadónk projektfeladatként egy utasszállító repülőgép tervezését találta ki jómagamnak, és Schröffel Annamáriának.
Statisztikai és logikai függvények
Neked nem szabad sokat dolgozni.... …hanem egyszerüen csak heverészni.
Lecke a vad- ludaktól Ismertelen szerző Kattintással válthatsz! ♫ Turn on your speakers! ♫ A hangszórót légyszi !... ♫ Turn on your speakers! ♫ A hangszórót.
70 cm-es fix yagik, Fotókon az első cső és a további lehetséges elhelyezési pontok, közben leírás a konkrét telepítéshez. További – és nagyobb –
Rally az égben Olyan a rallyrepülés mint a tájfutás, túracipők helyett szárnyakkal, sportszelet helyett repülőbenzinnel, bírák helyett műholdas nyomkövetéssel.
Eljaras linearis_kereses(adatok[],n)
VB ADATTÍPUSOK.
Lineáris keresés Keresés (N,A,sorszam) i := 1
Adatszerkezetek.
GPS kezelési alapismeretek
Készítette: Koleszár Gábor
Lecke a vad-ludaktól Ismertelen szerző ♫ Turn on your speakers!
Lecke a vad-ludaktól Ismertelen szerző ♫ Turn on your speakers!
Innovatív közlekedésbiztonsági eszközök
A piros sál a leghosszabb.
Előadás másolata:

Rally az égben Olyan a rallyrepülés mint a tájfutás, túracipők helyett szárnyakkal, sportszelet helyett repülőbenzinnel, bírák helyett műholdas nyomkövetéssel. Megállni nem lehet csak menni, illetve hát repülni: pontosan, egy térkép egy iránytű és egy stopperóra segítségével.

Rallyrepülés - versenyfeladatok 1.Útvonalszerkesztés 2.Navigáció – stopper és iránytű Előre megadott sebességgel repülünk, a többiektől jól elkülönítve. Arra kell figyelnünk, hogy minél pontosabban tartsuk az útvonalat és az időt. 3.Megfigyelés – útvonalfotók, fordulópontok, igaz-hamis 4.Célleszállás

Etalon térkép a fordulópontokról, valamint az útvonal egyes helyein készült fotókkal Etalon térkép a fordulópontokról, valamint az útvonal egyes helyein készült fotókkal

Célleszállás Precízen, pontosan, kis sebességgel kell végrehajtani. Kockáztatni nem érdemes, mivel a leszállásért kapott pontok csak kis mértékben járulnak hozzá a végeredményhez.

Értékelés - Eredmények

Ha megtetszett a versenyzés…