Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VB ADATTÍPUSOK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VB ADATTÍPUSOK."— Előadás másolata:

1 VB ADATTÍPUSOK

2 A típus fogalma Azt, hogy a változó milyen értéket tárolhat, a változó típusának nevezzük. A típus meghatároz egy halmazt, amiből az adott típusú változó az értékét veszi, és meghatározza azokat a műveleteket, amelyeket az adott típusú változóval végezhetünk.

3 Egész típusok

4 Lebegőpontos típusok A lebegőpontos típusok a számokat lényegében normálalakban tárolják, például az elektron töltése q= *10-19 C Tizedesvessző helyett tizedespontot kell használni! Tizedespont helye nincs rögzítve, ezért mondjuk rá, hogy „lebeg”.

5 Lebegőpontos típusok Single 4 byte Double 8 byte Típus neve
Hány bájton tárolódik Értéktartomány Single 4 byte Negatív számokra: * *10-45 Pozitív számokra: 1.4012* *1038 Double 8 byte

6 Fixpontos típus Decimal 16 byte
A fixpontos típusnál a számjegyek száma és a tizedespont helye rögzített. (pl. benzinkút oszlopán) Típus neve Hány bájton tárolódik Értéktartomány Decimal 16 byte

7 Karakteres típus A karakter típus (Char) változó egy karaktert tárol Unicode formátumban. Értékadáskor egy karaktert adhatunk meg. Ténylegesen a változó egy 0 és közötti számot tárol, mivel az Unicode két byte-on tárolja a karaktereket. Értékadáskor a karaktert idézőjelek közé kell tenni.

8 Szöveges típus Szöveg tárolására a String típust használjuk.
Legfeljebb 232 karakter hosszú lehet és Unicode szabvány szerint tárolja. A karakterek számozása 0-tól indul. A stringet nem módosíthatjuk, de újat képezhetünk belőle. Értékadáskor idézőjeleket használunk.

9 Dátum típus 0001. január 1-től december 31-ig terjed a Date típus tartománya Megadni # jelek között lehet Beépített függvények használatának lehetősége PL. Aktuális nap értéke: today() /ma()

10 Logikai típus Boolean, két értéke lehet: Igaz (True) Hamis (False) A B
A AND B A OR B True False A Not A True False

11


Letölteni ppt "VB ADATTÍPUSOK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések