The Show Must Go On.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A The Offspring egy punk rock együttes Los Angelesből. punk rock Los Angelesből.
Advertisements

Könnyűzenei Lexikon Queen.
YES •A "progresszív" (haladó) kifejezést a mai napig használják olyan zenei törekvésekre, amelyek kísérleti módon, az adott műfaj megszokott, elfogadott.
A Pink Floyd zenekar A zenekar története 1964 Eleinte mérsékelt siker
Emlékezzünk MICHAEL JACKSONRA A POP KORONÁZATLAN KIRÁLYÁRA.
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.
Humanitárius szervezetek kialakulása
Hallelujah Thake This Waltz If It Be Your Will Suzanne Who By Fire Zenei pályafutása háttérbe szorítja költői és írói érdemeit, pedig a zeneiparbeli.
TomorrowLand.
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
EU alapismeretek E-Learning.
Teniszcsillagok.
Halász Péter Zsolt – HAPPAAI.ELTE. Tagok  John Deacon Basszusgitár, ének  Brian May Gitár, ének  Freddie Mercury Billentyűsök, ének  Roger Meadows.
Bogdán András Péter EHA kód: boaqadi.elte 1.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Készítette: Somogyi Károly
Queen. Tartalomjegyzék Története – Korai évek ( ) – Első sikerek ( ) – Világsiker ( ) Hatásuk a könnyűzenére Diszkográfia.
Hamasaki Ayumi. 1978, Fukuoka Japán előadóművész JPop  mi is ez?
TÖRTÉNETÜK -60as évek kezdete: Roger Waters, Nick Mason, Rick Wright – Syd Barrett csatlakozása → új irány, új hangzás, új stílus -Zenei kísérletezgetés,
Készítette: Varga Zsolt 9/A
PROGRAMOK, ADATBÁZISOK, OKTATÓSZOFTVEREK CD-ROM-ON
Franz Schubert.
Teniszcsillagok Számítástechnika alapok Beadandó I. Zátonyi Péter.
Számítógépes alapismeretek Bemutató Könnyűzenei lexikon: Omega.
Pink Floyd1 Pink Folyd. Pink Floyd2 Bevezetés  1964-ben alakult Cambridge-ben  Stílusok: pszichedelikus rock, progresszív rock, space rock
Omega.
Pink Floyd A legendás rock együttes. KEZDET Alapítás éve: 1964 Alapítás helye: London (Cambridge) Gyakori undeground fellépések Alapító tagok: Bob Klose.
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
Tagok, Története, Zenei – stílusuk, albumborítók.
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Készítette: Werner Gábor
David Livingstone.
Csáki Zoltán Országos Széchényi Könyvtár Digitális folyóiratok tartalomjegyzékeinek feldolgozása az OSZK-ban (EPAX projekt) NETWORKSHOP 2008.
Imagine there’s no heaven, it’s easy if you try, Imagina que no hay Cielo, es fácil si lo intentas Képzeld el, hogy nincs menyország, menni fog, ha.
Freddie Mercury született Farrokh Bulsara, szeptember 5. – november 24. Párszi indiai származású brit énekes és zenész, a Queen rockegyüttes.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Készítette: Sümegi Dániel
Ashley Tisdale Bakó Lídia. Életrajza Ashley Michelle Tisdale a teljes neve. Monmouth County, július 2.-ben született. A haj színe szőke, de eredetileg.
Fúzió: előzmények, okok Időszak: 1969 – Progresszív rock, elektromos blues, rhythm and blues Angol és amerikai zenekarok (Soft Machine, Blood, Sweat and.
Minőség menedzsment 6.előadás
Egyetemek és vágánsok 14/A.
Voltaire és Rousseau 23/B.
Várkonyi Mária1 Sára Sándor A mozgókép mestere.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Könnyűzenei lexikon. - Bevezető - A zenekar története Tagok - Diszkográfia.
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
Nyolc fontos tudnivaló azoknak, akik először mennek operába PéPéeS
Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Kecskemét
Amerikai énekes- és táncosnő március 12-én, Los Angelesben született. Édesapja Vincente Minnelli rendező, édesanyja a világhírű Judy Garland. Főiskolai.
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
Justin Bieber.
Josef HRADSKY, Kormánytanácsos Bemutatkozás (beleértve a magyar kórházi és egészségügyi kapcsolatokat is) Vezetési struktúrák az osztrák illetve a bécsi.
P I N K F L O Y D 1966-ban alakult angol zenekar.
ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA OMEGA. ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA.
Meghívó Életed legjobb J-Rock bulijára ! Egész napos J-Rock koncertsorozat, négy Japán Rock együttes közrem ű ködésével!
William Bradley „Brad” Pitt (született december 18-án) amerikai színész és filmproducer. Filmes szerepeivel ezidáig két Oscar-jelölést és négy jelölésből.
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Halle Maria Berry (USA, Ohio, Cleveland, augusztus 14. – ), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépségkirálynő. Ő.
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
LOUIS MARIE DE SCHRYVER
Winnie the pooh & friends
Szülőatyja Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) :02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas.
GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A.
Soundwave Painting Hanghullám művész
IMAGINE John Lennon.
Előadás másolata:

The Show Must Go On

A Queen-ről röviden

Alapítás 1970-ben alapította Freddie Mercury (ének), Brian May (gitár) és Roger Taylor (dob) 1970-ben csatlakozott John Deacon (basszusgitár) Első albumuk: Queen

A csúcspont Művészi csúcspontjukat az 1970-es évek első felében kiadott albumaikkal érték el. Amerikában az 1977-es News of the World és az 1980-as The Game albumokkal értek el a csúcsra.

Végjáték 1991-ben Freddie Mercury halálát követően egy karierösszegző lemezt jelentettek meg. John Deacon 1997-ben visszavonult a zenéléstől. Brian May és Roger Taylor 2005 óta a Queen+Paul Rodgers formációként; Paul Rogerssel koncertezik.

Sikerek Világszerte 150 millió albumot adtak el. (Csak az USA-ban 32,5 milliót) Greatest Hits válogatás- lemezük világszerte 25 millió példányban kelt el, és 450 hétig szerepelt a brit albumlistán. 2001-ben az együttest beszavazták az amerikai Rock and Roll Hall of Fame-be és 2004-ben az angliai UK Hall of Fame-be.

Zenei Stílusuk

Összegzés Zenéjükre a kései 1960-as évek és a korai 1970-es évek rockzenészei voltak a legnagyobb hatással (Beatles, Pink Floyd). A kiadó az új Led Zeppelin-ként reklámozta őket. Jimi Hendrix, mint gitáros Mayre, és mint előadó Mercuryra is nagy hatással volt. Tovább árnyalta a zenei palettájukat Mercury opera iránti szenvedélye, valamint Liza Minelli és Noel Coward iránti tisztelete.

Ének Nagyban meghatározta a zenei skálájukat a vokális teljesítményük. Mivel Mercury mellett May és Taylor is énekes volt, a dalok többségében ők hárman adták a háttérvokálokat. Természetesen Mercury volt a legképzettebb énekes, Taylornak egyfajta rekedt blues-hangja volt, emellett ő énekelte ki gyakran a legmagasabb részeket, May pedig az alacsonyabb részeken énekelt jól. Taylor így nyilatkozott a hármójuk kórusáról: „Brian nagyon mélyre tudott lemenni, Freddie-nek nagyon erőteljes hangja volt középen, én pedig a magas hangokban voltam jó".

Hangszerelés A dalaik alapvetően javarészt gitárra épültek. Jellemző volt rájuk a rétegezett gitárhangzás, amely nagyrészt a The Who hatására vezethető vissza Jelentősek voltak a zongoraalapú dalok is, ezek főleg Mercury klasszikus zongora neveltetésének tudhatók be. A hangszeres megoldások az 1980-as évekre jelentősen leegyszerűsödtek, a legtöbb effektust szintetizátorral képeztek le.

Dalszerzés A korai időkben általában elszigetelten dolgoztak a saját munkáikon, természetesen a felvételek során a tagok beleszólást kaptak a saját területük tisztázásába. Ritkán volt példa arra is, hogy egy dal zenéjét többen írták. Az 1980-as évek közepére egyre többet dolgoztak egymás dalain, az 1985-ös One Vision volt az első valóban mind a négyük által szerzett dal.

Dalszerzés

Dalszövegek Dalaikat általánosságban nem jellemezték összefüggő rendszerű dalszövegek. A Queen II album dalainak szövegei erős misztikus és mesés befolyással rendelkeznek. A Seven Seas of Rhye című dalban szó esik a Freddie által kitalált Rhye királyságról is. Roger Taylornak a korai időkben visszatérő témája volt a fiatalok lázadása, amelyet több dalában feldolgozott. Hasonló témája volt Brian Maynek az apa fiú kapcsolat. Az 1980-as években több társadalmi problémákat kutató dalt írtak. (White Man, Hammer to Fall, One Vision, Scandal)

Producerek Az együttes hangzását jelentős mértékben befolyásolták a producereik. Roy Thomas Bakerrel az 1973-as első albumtól az 1975-ös A Night at the Operáig dolgoztak együtt. 1976 és 1977 során producer nélkül dolgoztak, majd az 1978-as Jazz albumon újra Baker volt a társproducer. Az 1980-tól 1986-ig dolgoztak Reinhold Mackkel (Új elemek a stílusukban). David Richards 1986-tól 1995-ig volt a producerük.

Hatásuk a Könnyűzenére

Az együttes meglehetősen korlátozott keretek között érte el a népszerűségét. A szaksajtó általában vegyesen fogadta az albumaikat, a kritikusok gyakran nevezték túlprodukáltnak és ódivatúnak a zenéjüket. Angliában mindvégig jobban fogadták a zenéjüket, 1977-ben a Bohemian Rhapsody-t az utóbbi 25 év legjobb kislemezének szavazta meg a BPI, az albumaik rendre arany és platinalemez minősítést kaptak, Greatest Hits kiadványuk pedig a legkelendőbb angliai lemez lett. Több későbbi előadónak jelentős inspirációt jelentett életművük, ezek például: Green Day, Metallica, George Michael, The Smashing Pumpkins, Def Leppard, Nirvana, The Killers, Radiohead, Guns N’ Roses, Iron Maiden, Foo Fighters, Sweet, Extreme, Boston, Scissor Sisters, Queensrÿche.

Koncertek

Az együttes híres volt energetikus koncertjeiről. Az együttes az 1985-ös Live Aid koncerten adott fellépését minden idők legjobb élő előadásának választották. A koncertek húzóembere egyértelműen Mercury volt, aki karizmatikus előadásmódjával képes volt az egész koncert alatt fenntartani a közönség figyelmét.

És végezetül néhány szó a díjjakról és jelölésekről

Ivor Novello-díjak Grammy-díj jelölések 1975 – „Legjobb dalszerző”: Freddie Mercury (a Killer Queenért). 1976 – „Legjobb dalszerző”: Freddie Mercury (a Bohemian Rhapsodyért). 1987 – Az együttesnek, „a brit zene fejlődéséért végzett kiemelkedő munkájukért” (Outstanding Contribution to British Music). 1992 – „Legjobb kislemez”: These Are the Days of Our Lives. 1997 – „Legjobb dal szövegileg és zeneileg”: Too Much Love Will Kill You. Grammy-díj jelölések Az együttes eddig soha nem nyert Grammy-díjat, de négy jelölést kapottt: 1976 – „Legjobb vokális popzenekar”: Bohemian Rhapsody 1976 – „Legjobb énekhang”: Bohemian Rhapsody 1980 – „Legjobb vokális rockzenekar”: Another One Bites the Dust 1980 – „Az év producere”: Queen és Mack

Köszönöm a figyelmet!