Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Számítógépes vírusok.
Advertisements

Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
Vírusok, vírusvédelem.
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
Vírusok, férgek és más kártékony programok
Számítógép és Internet szabályozása a könyvtárakban Olvasószolgálatos műhely Dunakeszi Fülöp Attiláné
Készítette: Vígh Zoltán 2008
Vírusok, férgek, trójai programok
Hibakóstoló Rendszergazdai tanácsok a NetNagyi Klub tagjainak.
Számítógépvírusok.
A számítógép alapegységei
Operációs rendszer Az operációs rendszer feladatai, részei, fajtái
 VÍRUSOK: A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Ha egy számítógépes.
Adatbiztonság, Internetbiztonság
Informatikai alapismeretek
12. Óra Háttértárak.
Számítógépvírusok Készítette: Babay Attila.
Könyvtárak kezelése Könyvtárműveletek
Készítette: Pető László
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK.
Számítógépes vírusok a számítógépes vírusok programok
A Számítógépes vírusok
Számítógépes Vírusok.
Készítette: Vaszily Zsolt MF-03 Miskolc, október 05. Számítógépes vírusok napjainkban.
A vírusokról.
Ez függ, a számítógép méretétől és felhasználásától: 1.Nagygép – vállaltnál 2.PC - vállaltnál vagy otthon 3.Speciális számítógép egy berendezésben.
Vírusok Mottó: A számítógépeket programok futtatására készítették. A számítógépvírusok számítógépekre készített programok. Tehát a számítógépek számítógépvírusok.
SZOFTVEREK.
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
Maczkó Gyula.
modul 3.0 tananyagegység Hálózatok
A vírus olyan számítógépes program, amely önmagát sokszorozni képes, és romboló rutint tartalmaz. Ha nincs benne romboló rutin, akkor féregnek, ha pedig.
Vírusok és kártékony programok
Az ECDL-ről „Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű.
Vírusok, vírusvédelem.
Összetevő- és telepítési diagram
Vírusok eltávolítása. Vírusok eltávolítására két módszert ajánlanak Az első a biztonsági másolatról történő helyreállítás Biztonsági másolat hiányában.
Számítógépvírusok.
Szoftverek.
Alapfogalmak, módszerek, szoftverek
Hálózatok.
Mai számítógép perifériák
Egy operációs rendszer könyvtárszerkezete (tárolórendszere)
14. Tétel Cégéhez újonnan vásárolt és a szállító által előtelepített munkaállomások érkeznek. A kísérőlevélből kiderül, hogy az operációs rendszer eredeti.
Malware Elsőfajú malware: vírusok, programférgek, trójai- és backdoor programok, logikai bombák; Másodfajú malware: kémprogramok, betárcsázók, adware,
Számítógépes vírus.
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
A bűnözés AA számítástechnika néhány évtizedes múltja máris kapcsolatba került a bűnözéssel. Nincsen ebben semmi meglepő, hiszen bármilyen új területe.
A vírus fogalma, típusai Vírusirtás Védelem
Előadó: Golyena Tamás Vírusok. 2 Tartalom Vírusokról Vírusok csoportosítása Kémprogramok (spyware) Hogyan védekezzünk a vírusok ellene?
 A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban.  Többnyire rosszindulatú,
Kártevők a számítógépünkön Vírusok, programférgek és társaik.
Készítette: Abonyi Vivien és Bakai Evelin
Lemezkarbantartás Lemezfeladatok.
Marketing- és Reklámügyintéző – Számítástechnikai alapismeretek, fájlkezelés 1 VírusokVírusok Alapfogalmak, jellemzők, detektálás, vírusirtás.
Informatikai alapismeretek Összefoglalás. AlapfogalmakAlapfogalmak Informatika: Informatika: – Az a tudományág, amely az információk keletkezésével, továbbításával,
XII.tétel VírusokVírusok. a ) Mik azok a vírusok? A vírusok olyan programok, programrészek, vagy más utasítássorozatok összessége, melyek futáskor a nevükhöz.
Olyan, rendszerint kisméretű programok vagy programrészek, amelyek észrevétlenül terjedjenek és kárt okoznak. A felhasználó tudta nélkül működnek. Képesek.
Rosszindulatú programok, vírusok, vírusirtók
Vírusok. Fogalma Rejtőzködik Önmagát sokszorosítja Kárt okoz Mindhárom feltétel Bármelyik nem Vírus Vírus rokon.
MALWARE Készítette: Borsi Rebeka. MI AZ A MALWARE? Angol mozaikszó → MALicious + softWARE Mindig adatcserével jönnek Típusai: trójai, vírus, féreg, kémprogram,
SZÁMÍTÓGÉPES VÍRUSOK. Fogalma Olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy dokumentumokban. Többnyire rosszindulatú,
Vírusok  Minden jog fenntartva. Az angol malware kifejezés az angol malicious software (rosszindulatú szoftver) összevonásából kialakított mozaikszó.
A számítógépes vírusok meghatározása, működése A számítógépes vírus olyan program, amely saját másolatait helyezi el más, végrehajtható programokban vagy.
Vírusok. Számítógépes vírusok 1. Számítógépvírus fogalma: Olyan speciális, önmagát szaporítani képes program, amely más programokba beépülve különböző.
S ZÁMITÓGÉPES KÁRTEVŐK Tanuló: Tóth Zsolt Tanár: Kókai Anasztázia Iskola: Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Magyarkanizsa, Iskola tér 1.
Az operációs rendszer feladatai
Vírusok és egyéb kártevők és védekezés ellenük
I. generáció II. generáció III. generáció IV. generáció
Előadás másolata:

Vírusok Rosszindulatból írt programok. A gépekben kárt okoznak főleg szofveresen. Terjedésük: adathordozókon, vagy hálózaton keresztül Jelenlétükre utaló jelek: a fájljaink mérete megnő, a háttértárainkon indokolatlanul nagy a lefoglalt hely, ismeretlen állományok jelennek meg, a programjaink futása lelassul, a lemez és hálózatkezelés is lassabbá válik, a szabad memóriaterület csökken, perifériáink rendellenesen működnek

Tanácsok fertőzés esetén Ne essünk pánikba Azonosítsuk a fertőzést víruskereső programmal Válasszunk: törlés, átnevezés, karanténba zárás, vagy javítás közül Nem fertőzött részek, adatállományok más adathordozóra mentése

Megelőzés Gépünkhöz kapcsolt külső adathordozóinkat ellenőrizni kell a csatlakoztatás után Víruskereső programunkat rendszeresen frissíteni kell Indító-lemez, vagy CD készítése A friss és régi állományokat elkülönítve tároljuk Csak jogtiszta szoftvert kell használni Víruskereső, ill. tűzfal programok telepítése

Vírusok csoportosítása Programférgek (zavarják a futást, pl. vicces ábrák) Trójai programok (álcázva jelennek meg, beépülnek más programokba – azokat tönkretéve) Önszaporító vírusok (teleszemetelik klónjaikkal a memóriát, vagy a háttértárakat) Programkódot módosító (lappangási idő, minden állományon végigmennek) Makrovírusok (az Office-csomag programjaira hatnak) Hardvervírusok (harvereink működését zavarják)