Táblázatkezelés Középszint: 50 perc, 30 pont Emelt szint: 30 perc, 15 pont.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyakorlati vizsga és szervezésének kérdései mindkét szinten
Advertisements

A filozófia vizsgatárgy története Világnézetünk alapjaiBevezetés a filozófiába 1990-től bizonytalanság: kötelező - nem kötelező Részt vettünk a nemzetközi.
A kétszintű érettségi bevezetése, hatása az informatika tanítására
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Húst a gyümölcslevesbe … Érettségiztünk idén is.
Képességszintek.
Informatika felvételi felépítése. Az informatika felvételi két részből áll… Írásbeli –60 perc –50 pont Gyakorlati –60 perc –25 pont +25 pont.
Programozási alapismeretek
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Programozási alapismeretek 6. előadás. ELTE Szlávi-Zsakó: Programozási alapismeretek 6.2/  Rekordok/struktúrák.
Függvények BMEEPAGA301 Építész informatika 1
Táblázat kezelő programok
Programozási alapismeretek
Gombkötő Attila Lineáris egyenlet.
Informatika matematika speciális tagozat - tematika évfolyam -
Adatbázis-kezelés.
Konzultáció a kétszintű érettségivel kapcsolatban
Miskolci Egyetemi Publikációs Adatbázis Egy új szolgáltatás születése és bevezetésének problémai Kiss Andrea, Miskolci Egytem,
A szövegértés diagnosztizálása és fejlesztése
Külső tantárgyi koncentráció matematika
Informatika Reményi Zoltán
A kétszintű biológia érettségi vizsgáról
A francia nyelvi érettségi tapasztalatai. Források: Oktatási Hivatal adatbázisa Országos Közoktatási Intézet Követelmény- és Vizsgafejlesztő Központjában.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Számítástechnikai szoftver üzemeltető
Hasznos információk a kétszintű kémia érettségiről
Excel Függvények Páll Boglárka.
Optimalizáció modell kalibrációja Adott az M modell, és p a paraméter vektora. Hogyan állítsuk be p -t hogy a modell kimenete az x bemenő adatokon a legjobban.
MŰSZAKI SZAKTERÜLET INFORMATIKA SZAKMACSOPORT
ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.
Dokumentumkészítés Emelt szint: 60 perc 30 pont.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Informatika érettségi
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
A középiskolai oktatás szabályzatai
Készítette:Képes Edina 10/d
Harmadik matematikakönyvem
Érettségi eredmények május-június. 13. A – Emelt szint.
Turócziné Kiscsatári Nóra
European Computer Driving Licence
Adatbázis-kezelés. Középszint: –1-2 tábla –SQL-nyelv és lekérdező-rács használata –Űrlap és jelentés készítés Emelt szint: –több tábla (kapcsolatok) –több.
Az érettségire felkészítő feladatgyűjtemény
1 Egy HEFOP projekt tapasztalatai Farkas András február 26. Digitális tanulási környezet alkalmazása az informatikai kompetenciák.
A szövegértés diagnosztizálása és fejlesztése
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
Weblap-szerkesztés. Információs hálózati szolgáltatások Internet fontosabb szolgáltatásai (szóbeli) Elektronikus levelezési rendszer használata (szóbeli)
Szövegszerkesztés Középszint: 60 perc, 40 pont Emelt szint: komplex feladat részeként (60 perc 30 pont)
Táblázatkezelés.
Érettségi tapasztalatok, észrevételek Holczer József
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Alapfogalmak, adatforrások, szűrés
Szövegszerkesztés.
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Programozás I. Követelmények.
Táblázatkezelés Képletek és függvények. Képletek A képletek olyan egyenletek, amelyek a munkalapon szereplő értékekkel számításokat hajtanak végre. A.
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Az e- portfólió dokumentumai a kompetenciák tükrében TÁMOP.
MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG A KATONAI LISTA VÁLTOZÁSAI ZAKARIÁS GYŐZŐ HEH HADIIPARI ÉS HADITECHNIKAI.
Kétszintű érettségi.
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
Számítógépes ismeretek
Kompetenciamérés – Salgótarján
SZFP II Kompetenciamérés
Adatbáziskezelés.
Kétszintű érettségi 2018 május
Tudásfelmérések és tudásfejlesztési próbálkozások
nagy mennyiségû ismeretanyag átadása helyett produktív képességek fejlesztése a matematikára vonatkoztatva azzal a következménnyel jár, hogy az egyenletek,
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Tantárgyi követelmények ének-zenéből
INFOÉRA 2006 Miért tanítsunk informatikát?
Előadás másolata:

Táblázatkezelés Középszint: 50 perc, 30 pont Emelt szint: 30 perc, 15 pont

Rendelet Részletes követelmények a táblázatkezelésre –kompetenciák –témakörök –vizsgaszint Általános kompetenciák, különösen –korszerű alkalmazói készség –algoritmikus gondolkodás –alkotó munka A leírtak komplex értelmezése –típusfeladatok, minimum és maximum elvárások

Pontosítás Rendelet értelmezése Szakmai elvárások –számítások értékbeírás helyett (kivétel: másolás, rendezés, szűrés) –hivatkozások használata –segédszámítás használata –minta használata –diagram kiválasztás –forrás: csv vagy txt

Számítási feladatok típusai összetettség szerint –értékátvétel –egyszerű –összetett –segédszámításos feladatmegfogalmazás szerint –explicit (tételesen megadva a beírandót) –implicit (utalással a műveletre, függvényre) –probléma, kérdés felvetés

Művelet, függvény megjelenése Elvárt matematikai ismeretek Az egyes függvények várható megjelenési formái Középiskolai szinten nem használt függvények Egyes függvények helyettesíthetősége

Feladatok jellemzői Probléma megoldás, életszerű, értelmes Változatos; pontok és típusok aránya Egymásra épülés, érthetőség Nem adatbázis-kezelés, nem szövegszerkesztés Középszint – emelt szint eltérések