3. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ 2012-2013.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lehetőségek megragadása, másokért
Advertisements

Készíti Dormannsné Erzsike – Hanneke Dormanns asszony receptje alapján.
A geometriai inverzió Gema Barnabás.
Az azsúrzománc készítés folyamata
Geometria a foltokban Eigenbrót Gréta 8. osztály
Számítógépes ismeretek 5. óra
LELKISÉG Isten a Szeretet Illusztráció: Simon András.
Metszeti ábrázolás.
Kezdhetek mindent elölről…
Maja teremtéstörténet
Ábrahám legnagyobb próbatétele
Hálózat összeállítási feladat 2
3. FORDULÓ D. RAJZOS FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
Készítette: Pánczél Emiliána Dolóresz
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Hálózat összeállítási feladat 1 Készíts egy hálózatot. A hálózatban legyen 4 PC, fix IP címmel. Legyen egy DNS szerver, és működjön a név feloldás is.
Évközi beszámoló Képfeldolgozás csapat 2.
Ádventi ráhangoló gondolatok
KÖRDOKUMENTUM készítése
Most pedig jöjjön a mai napunk sztárja: a J/  részecske!
Már a XIII. században is ábrázolt téma volt a majd később oly sok ízben megfestett Utolsó ítélet. A gótikus mozaikon a szörnyű, félig emberi, félig állati.
Dollzonevelde! Csinálj magadnak saját Dollit!. Dolli nevelés szabályai Minden héten minimum egyszer látogasd meg! Ne feledd megetetni! Amint a kedve 0%
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
EGYIPTOM HITVILÁGA.
2. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ
Daidalosz és Ikarosz története.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Készítette: Pető Tamás
Sötét fenn az ég, fény sehol sem ég, Az arcomra álmos köd szitál.
EGYIPTOM.
Vérmérsékletem képekben
Könyves András Dárdai Gábor Számítástechnika-technika 3. évfolyam
Lelkem Istenben lel nyugalmat, segítség csak tőle jön. Egyedül ő a sziklám és az üdvösségem, ő az én váram, nem rendülök meg.
Kezdeti teendők Letöltés: CharacterModellingBase.zip Blender3D futtatása headBase.blend betöltése.
A FESTŐ szerint minden szellemiekben fogan meg először, s csak ezután jelenik meg látható világunkban, így a FESTMÉNYen is. E szellemi eredetről mesél.
Bőrdíszműves munkacsoport
Az ókori Egyiptom.
Mennyire tudsz relaxálni?. Az alábbi kérdések közül hányra tudsz igennel válaszolni? Előre szólok a tévézés és a semmittevés nem azonos a relaxációval.
Ozirisz földjén vetélkedő
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
Porcelán,Finomkerámia,üveg
1. Program felépítéseProgram felépítése 2. Fényképező megnyitásaFényképező megnyitása 3. Mentett kép betöltéseMentett kép betöltése 4. Betöltött kép megosztásaBetöltött.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
1. Anya – gyermek kapcsolat
Csaták, hadvezérek, katonák
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Zsámbékon (mégis) tavasz akar lenni. Azért, hogy ne felejtsek.
25. Utómunka, FILMSZERKESZTÉS, VÁGÁS
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
Csaták, hadvezérek, katonák
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
Dokumentum formázása.
Devizahitel  A devizahitel olyan hitel, ahol mind a hitel folyósítása, mind pedig a törlesztése az adott devizában történik.
Nemzetközi utalás magyar bankszámláról AdvCash-re onnan már könnyen feltölthető a PM számla! A regisztrációs linket kérd a szponzorodtól!
Kik vagyunk? A szervezet alapítói elsősorban az ELTE szociális munkás, szociológus, szociálpolitikus, pszichológus és jogász hallgatói közül kerültek.
EGYIPTOMI ISTENEK SZERZŐ: VÖRÖS LÁSZLÓ. A természet láthatatlan erőit testesítették meg. Nem mindegyik terjedt el az egész birodalomban Néhányan már a.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
KÉZMŰVES PINCE ÉS GALÉRIA Szeretettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit kiállításunk megnyitójára, június 9-én (pénteken) 18 órára. NAGY KÁROLY.
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Készítsünk saját címert! Készítette:Szabó Katalin
Egyiptom Kormos Áron 5.a.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
Nemlineáris dinamikus rendszerek alapjai VII. gyakorlat
Épületelemek árnyéka.
Isten lakhelye.
Közösségi médiás képek sablon
Előadás másolata:

3. FORDULÓ C. KÉZMŰVES FELADAT Megoldások OZIRISZ FÖLDJÉN VETÉLKEDŐ

FELADAT A kerámia műhelyben azt a feladatot kapták a kézművesek, hogy magas domborművet készítsenek, melyen egy istenalak emelkedik ki a háttérből. A mester elképzelése szerint a kapott domborműveket majd negatív présminták készítésére fogja használni, és a templom falát az ezekkel a mintákkal létrehozott csempékkel díszíti. Készítsetek ti is egy mintadarabot, majd küldjétek el a fényképét! Kérjük, hogy menet közben készítsetek fényképet munkátokról, és a kész mű képével együtt ezeket is küldjétek el!

A domborművet kétféle technikával is elkészíthetitek. Az egyik módszer a felrakásos technika. Először kialakítotok egy sima agyaglemezt, majd megtervezitek a figurát, és külön-külön elkészítitek az egyes részeit. Ahogy megvan egy részlet, benedvesítve a hátlapnak szánt agyaglemezt és a már kész rész alját, összeragasztjátok őket. A finom részleteket csak akkor dolgozzátok ki, amikor a teljes alak kiemelkedik a lapból, nehogy megnyomódjanak az illesztések közben. A túl száradó agyagot szivaccsal érdemes újra kicsit benedvesíteni. A másik módszer a háttér bemélyítésével operál. Itt már kicsit száradó félben levő agyaggal érdemes dolgozni, azt könnyebb faragni. Szintén célszerű először a teljes alakot megtervezni, majd a körvonalait megrajzolva, fokozatosan haladni egyre mélyebbre. A háttér kiegyenesítése, a kés nyomainak az eltűntetése az ujjal vagy kis darab szivaccsal, kendővel oldható meg a legegyszerűbben.

ABÜDOSZ NÉPE

ASZÚSZEMEK

EGYIPTOM GYERMEKEI

HÓRUSZ SZEME

HUPIKÉK MÚMIÁK

ÍZISZ

NAPISTENNŐK

NEFERTITI GYERMEKEI

PTAH SZOLGÁI

RÉ GYERMEKEI

RÉ RAGYOGÁSA

RÉ SZÍVÉNEK ÖRÖME

SZERÁPISZ

THOT GYERMEKEI

THOT NÉPE

THOT TANÍTVÁNYAI

UASZET GYERMEKEI

ÚJPESTI OZIRISZEK

KÖSZÖNJÜK AZ ISTENEK DOMBORMŰVEIT, ÉS A GONDOS MUNKÁTOKAT!