KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: 200924 P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató 2012-2013 1 2012. 11. 19.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
1 Pályaválasztás 2010/2011 Implom József Általános Iskola.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Méltányossági elvek a közoktatásban
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2009 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése A 2010/2011. tanévben.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói.
2012/2013 Implom József Általános Iskola
1 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Tudnivalók a továbbtanulásról
Beiskolázás Pályaválasztási szülői értekezlet
Továbbtanulás 2012/2013 Németh Kálmán Ált. Isk. OM:
Szülői értekezlet - Továbbtanulás
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Középiskolai továbbtanulás 2014/15
Quo vadis? Kudá igyos?.
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
Középiskolai továbbtanulás 2012/13 Készítette: Simon Zoltán ig.h.
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Szülői értekezlet A középfokú iskolákba történő jelentkezés rendje és a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalói szeptember óra.
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
KÖZÉPFOKÚ FELVÉTELI ELJÁRÁS 2015/2016. Széchenyi István Római Katolikus Középiskola 3000 Hatvan, Bajcsy-Zsilinszky u. 6. Tel.: 37/
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákba
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Továbbtanulás 2018/2019 HOGYAN TOVÁBB? Pályaorientációs
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Beiskolázás a „Gundel”-ben
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákban 2018.
Szegedi Deák Ferenc Gimnázium
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Továbbtanulási „kisokos” tanév
Előadás másolata:

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Írásbeli felvételire való jelentkezés A tanulóknak december 05-ig kell leadni osztályfőnökének a „ TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP”- ot az ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGÁRA

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Írásbeli felvételire való jelentkezés Ez a Jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik! A Jelentkezési lapot abba a középfokú iskolába kell benyújtani, ahol a tanuló a felvételit meg kívánja írni, ez független attól, hogy a későbbiekben a felvételi eljárás keretében hova nyújtja be a jelentkezési lapját

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Az írásbeli vizsga Időpontja 9. évfolyamra történő beiskolázás esetén: január óra Pótló felvételi vizsga: (csak indokolt esetben!)

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Az írásbeli vizsga A felvételi vizsgán a matematika és az anyanyelvi felvételi vizsgán a feladatsor megoldására perc áll rendelkezésére, mely között 15 perc szünetet kell tartani. Az előző évek írásbeli feladatlapjai megtalálhatók:

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Írásbeli vizsga Fontos, hogy a tanuló vigyen magával személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolvány, vagy személyi igazolvány) A felvételi során körzőn és vonalzón kívül semmiféle segédeszköz nem használható. A feladatlapokat tollal kell kitölteni. Vizsgaismétlésre nincs mód

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Írásbeli vizsga Sajátos nevelési igényű, illetve tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő tanuló esetében szükséges a speciális körülmények, ill. eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérvénynek, valamint a szakértői és rehabilitációs bizottságnak, vagy a nevelési tanácsadó szakértői véleményének csatolása a jelentkezési laphoz

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: A kiértékelt feladatlapok megtekintése A vizsgázó és szülője a kiértékelt feladatlapjait megtekintheti az iskola képviselőjének jelenlétében. A megtekintéshez az írásbeli vizsgát követő 8 napon belül egy munkanapot kell biztosítani. A feladatlapról másolat készíthető. A javítókulcstól eltérő értékelés esetén írásban kell észrevételt tenni, amelyet a szülő a megtekintést követő első munkanap végéig (16 óra) adhat le az iskolában

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Az írásbeli eredmény közzététele Az írásbeli vizsga eredményéről a vizsgát szervező középfokú iskola –ig közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat. Hitelesített Értékelő lapot minden tanulónak átadja. (A másolatot csatolni kell a jelentkezési lapokhoz.) A tanuló ennek ismeretében nyújtja be jelentkezési lapját és adatlapját, és vesz részt az általános felvételi eljárásban

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: A jelentkezési lapok és adatlapok továbbítása A tanulók az osztályfőnöknek leadják a szülők, tanulók aláírásával ellátva a jelentkezési lapokat+adatlapot –ig. Az iskola továbbítja a szülők, tanulók intézményvezető aláírásával ellátva – ig. A jelentkezési laphoz csatolni kell az értékelő lap másolatát, csatolható az elért megyei, országos eredmények oklevele, nyelvvizsga bizonyítvány, ECDL bizonyítvány stb

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: Felvételi kérelemről való döntés Tanulmányi eredmény, vagy Tanulmányi eredmény és a központi írásbeli vizsga eredményei alapján, vagy Tanulmányi eredmény, a központi írásbeli vizsga eredményei alapján, a szóbeli meghallgatás és az alkalmassági eredménye alapján

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: A szóbeli meghallgatás között kerül lebonyolításra

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: A felvételi eljárás további menete Ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala: Tanulói adatlap módosítása: Középiskolák értesítik a jelentkezőket a felvételi eredményekről:

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: A felvételi eljárás menete Tanulói jelentkezési lap: december 05. Központi írásbeli:2013. január 19.(szombat) 10 óra Pótló felvételi vizsga: január 24-én (csütörtökön) A szóbeli meghallgatás: Az írásbeli eredmény közzététele: A jelentkezési lapok és adatlapok továbbítása: Ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala: Tanulói adatlap módosítása: Középiskolák értesítése a felvételi eredményekről:

KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: EREDMÉNYES FELVÉTELIT KÍVÁNOK! KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!