TÁMOP 5.2.5-08/1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A regisztrált diplomás munkanélküliek helyzete a fővárosban Előadó: Vass István igazgató
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
1 Vállalkozónők lehetőségei a civil szférában Előadó: Elekes Zsuzsa Civil Szervezetek Regionális Szövetség, elnök.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
általános főig. helyettes
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
AZ IFJÚSÁGPOLITIKAI AKTOROKNAK MILYEN MOZGÁSTERE VAN ÉS/VAGY LEHET EGY KORMÁNYZATI IFJÚSÁGPOLITIKÁT NÉLKÜLÖZŐ KÖZEGBEN? Kádár-Csoboth Péter Ifjúság, ifjúságpolitika.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Integrált közösségi és szolgáltató terek Koncepció, megvalósulás, kilátások Beke Márton FVM-VKSZI, HROD Közösségi Társadalomfejlesztési Központ.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
„Gyakoroljuk a demokráciát!” Közösségi tervezés helyi projektekben Kuna Gábor, Cromo Közhasznú Alapítvány.
KÖLYÖKKUCKÓ – ALTERNATÍV REINTEGRÁCIÓS PROJEKT A JÖVŐ MUNKAVÁLLALÓIÉRT Regionális Érdekvédelem Alapítvány - Nyíregyháza ___________________________________________________________________.
Legyen jobb a gyermekeknek!
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
A vidéki tér sikertényezői
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A „KONTAKTUS” Dél-dunántúli Regionális Közoktatási Hálózat Koordinációs Központ feladatai, működése Matókné Misóczki Mária Projektigazgató.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Leonardo da Vinci projektek. Leonardo da Vinci program célkit ű zései a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzésben résztvevők.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Kistérségi gyerekesély programok MTA GYEP Iroda SZMI április 21.
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP / A Megyei Művelődési és ifjúsági Központ szerepe a felnőttképzésben előadás.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Mobilitás bróker szerepben Mobilitás bróker szerepben Letenyei Mráz Márta Budapest december 09.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Fiatalok társadalmi részvétele és érdekképviselete
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub

A 2006-ban a kormányprogram ifjúságra vonatkozó vállalása kimondta: a Kormány feladata, hogy elősegítse a fiatalok társadalmi integrációját. Megalkotta a Nemzeti Ifjúsági Programot, amely a tanulás, a munkavállalás, az otthonteremtés és a családalapítás területein egyenlő esélyeket kíván teremteni a fiatalok számára.

Jelenleg a magyar lakosság több mint 27%-a sorolható az ifjúsági korosztályokhoz (8-30 év közötti fiatalok), ami megfelel az európai átlagnak.

„…Hogy általuk legyen jobb!” NIS

SZAKMAI STRUKTÚRÁK, KÉPZÉS Az ifjúsági szolgáltatások katalizátor szerepet játszanak a települések, kerületek, kistérségek életében. Ifjúsági szolgáltatások (ifjúsági információs és tanácsadó irodák, ifjúsági információs pontok, ifjúsági közösségi terek, felkereső ifjúsági munka) száma nő. Nem jellemző az ágazatközi együttműködés - „töredezett” humánszolgáltatási rendszer - szolgáltatási potenciál marad kihasználatlan. Igazgatási és szakmai szempontból egyaránt szabályozatlan a referensek feladat- és munkaköre - „ifjúsági szakértő szakirányú továbbképzés”.

EURÓPAI TRENDEK: demográfiai kihívások szakmai és pénzügyi erőforrás az ifjúságra az integrált ifjúságpolitikai tervezés időszaka felértékelődnek a nem formális és informális úton megszerezhető kompetenciák, az infokommunikációs eszközök használata a vállalatok társadalmi célokra fordított erőforrásai növekednek napirenden van az egyéni és társadalmi felelősség kérdése

Az Európai Ifjúsági Stratégia Nélkülözhetetlenek azon kulcskompetenciák kialakítása, amelyek elég rugalmasak ahhoz, hogy az egész életen át fejleszteni lehessen őket.

Közösségi szintű együttműködés ( 1988, 2001, 2009 ) Az EU ifjúságpolitika három pillére: A fiatalok aktív polgársága (részvétel, információ, önkéntesség és a fiatalok jobb ismerete) A fiatalok aktív polgársága (részvétel, információ, önkéntesség és a fiatalok jobb ismerete) Társadalmi és foglalkoztatási integráció (foglalkoztatás / társadalmi beilleszkedés, oktatás / szakképzés, a munka és a magánélet összeegyeztetése) Társadalmi és foglalkoztatási integráció (foglalkoztatás / társadalmi beilleszkedés, oktatás / szakképzés, a munka és a magánélet összeegyeztetése) Az ifjúság szélesebb körű bevonása a döntés előkészítésekbe Az ifjúság szélesebb körű bevonása a döntés előkészítésekbe

Helyi koncepció A helyi gyermek- és ifjúsági feladatok ellátásához koordinációs rendszer fejlesztése – Gyermek - és Ifjúsági Kerekasztal létrehozása: A kerületi önkormányzat vezetői, bizottságok képviselői Kerületi intézmények munkatársai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselői (GYIÖK) A polgármesteri hivatal gyermek- és ifjúsági ügyeivel foglalkozó referense(i) Rendőrség Civil szféra (egyesületek, alapítványok, egyéb szervezetek)

Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás

Csomópont pályázat A kerületi Gyermek- és ifjúságpolitikai koncepcióban megfogalmazott célok megvalósítása Megvalósítás időtartama: – április 15. Információs pont kialakítása (Csokonai Művelődési Központ) Ágazatközi együttműködések kialakítása Formális és non-formális ifjúsági közösségek kialakítása Fiatalok értékteremtő szabadidős komplex programok megvalósítása Hátrányos helyzetű fiatalok életminőségének javítása, egyéni és/vagy közösségi kompetenciáinak fejlesztése Tematikus akció napok