Az információs társadalom. Az elmélettől a politikai gyakorlatig

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
Az úgy kezdődött, hogy… Tavalyi előadás a digitális tankönyvekről :
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. • Telefon: • Telefax: •
PODCASTING, MINT TANULÁST SEGÍTŐ MEGOLDÁS
NyitólapEszközökIgényekProblémákKövetkeztetések Kik?Mit?Mivel?Hogyan? A felmérés 1. Mobilhasználat 2. Internethasználat 3. Oktatás korszerűsítése Az m-Learninget.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VII. alprogram: Közös tananyagfejlesztések.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Internet és tanulás – a 21. század kihívása
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. • Telefon: • Telefax: •
4 Moodle portál tapasztalatai - konnektivista szemmel
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Az orvosi szociológia oktatása a Szegedi Tudományegyetemen
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Pénziskola Az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában.
WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
Dr. Élő Gábor július 9. MKE HKSZ 15. Országos Konferenciája
2009. november 30. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 12. előadás.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
2009. október 12. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 6. előadás.
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
Információs szupersztráda Gyalogolj át a könyvtárba! A szolnoki Damjanich János Múzeum Szakkönyvtárának kihívásai a XXI. században Budapest, május.
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
Hunya Márta módszertani szakértő
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
Társadalom – politika – média Komplex digitális tananyag- és taneszköz- fejlesztés a társadalomtudományi képzés számára (TÁMOP /1/A )
Kommunikáció az egyetemen Készítette: Ébner Mária
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
e-Learning a tanárképzésben
Az információs ipar teljesítménye Európai Unió, Magyarország, Amerikai Egyesült Államok.
NAT 2007 kompetenciák.
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
A Magyar Elektronikus Könyvtár helye, szerepe a hazai digitális könyvtárak között XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Budapest,
Nemzetközi összefogás az ökológiai gazdálkodás e-learning oktatásáért
2009. november 16. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 10. előadás.
2009. okt. 19.-nov.2. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 7-8. előadás.
2009. november 23. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 11. előadás.
2009. október 19. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 7. előadás.
2009. október 5. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 5. előadás.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Az E-TANÁR portál.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
„ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban” „ IKT-val támogatott új tanulási környezetek szerepe az oktatásban ” augusztus.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Zsolt Námesztovszki, Hungarian Language Teacher Training Faculty, Subotica, University of Novi Sad, Subotica, Strosmayer 11., Márta Takács Budapest.
Utazás a digitális állampolgár koponyája körül Rab Árpád BME-ITTK.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Javaslatok a tanár mesterszak gyakorlati félévéhez OKM, OFI bizottság jelentése alapján.
2009. szeptember 7. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK.
A csapat SZERZŐK: KJUC – Gorász Judit Kiszely Zoltán
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Közösségépítés a könyvtár fizikai és virtuális tereiben Tóth Máté OSZK-Könyvtári Intézet
A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért személyes történeteket feldolgozó holokauszt- gyűjteménye A Zachor Alapítvány civil oktatási szervezet. Fő.
KÖNYVTÁRAK MINT TUDÁSKÖZPONTOK. Yoneji Masuda, 1988 információ tengelyű gazdaság felosztása.
TÁMOP A/1-11/1 Tananyag általános formai és tartalmi előírásai, valamint az önellenőrzés és teszt szerkesztési, publikálási lehetőségei a CooSpace-ben.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
A digitális kompetencia fejlesztése
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Magyar könyvtárosok egyesülete 50. Vándorgyűlése
Előadás másolata:

Az információs társadalom. Az elmélettől a politikai gyakorlatig Az információs társadalom. Az elmélettől a politikai gyakorlatig. Gondolat –Új Mandátum, Budapest, 2007 Szerkesztette: Pintér Róbert

Megrendelhető: horvath.sara@gondolat.axelero.net Vagy az interneten: http://www.bookline.hu/control/producthome?id=63028&type=22 A könyv angol változata novemberben jelenik meg, s készül a görög változat is.

AZ ITOK-hálózat

Miről szól a könyv? Információs társadalom – Elmélettől a politikai gyakorlatig Tartalomjegyzék és sorrend: Előszó Pintér Róbert: Úton az informácós társadalom megismerése felé Z. Karvalics László: Információs társadalom – mi az? (Egy kifejezés jelentése, története és fogalomkörnyezete) Kincsei Attila: Technológia és társadalom az információ korában Kollányi Bence – Molnár Szilárd – Székely Levente: Társadalmi hálózatok, hálózati társadalom Kollányi Bence: Térhasználat az információs társadalom korában Holczer Márton: Innovációs verseny az információs társadalomban

Miről szól a könyv? II. Simon Éva: Bevezetés az információs társadalom jogi szabályozásába Juhász Lilla: Az Európai Unió információs stratégiája Molnár Szilárd: E-közigazgatás az Európai Unióban Elisa Mancinelli: e-Befogadás az információs társadalomban Rab Árpád: Digitális kultúra – A digitalizált és a digitális platformon létrejött kultúra Bessenyei István: Tanulás és tanítás az információs társadalomban – Az eLearning 2.0 és a konnektivizmus Pintér Róbert: Divatos hívószavak, nagy elméletek, fejlesztési szupernarratívák és metanarratívák – Összegzés: Az információs társadalom jelentésvilága Felhasznált irodalom Fontos fogalmak

A könyv eLearning változata A könyv eLearning-változatát – amely egy interaktív tanulásszervező programban működik – jelenleg (2007. okt.10) az ELTE-n két csoport, a NYME-n egy csoport használja aktívan. Összesen 116 részvevő iratkozott eddig fel a platformra és elkezdődött a hálózatba szervezett tanítás/tanulás. A hallgatók folyamatosan értékelik az órákat, a tanárok naplót vezetnek. Az eLearning-változat alkalmas az önszervező tanulásra is, amennyiben megadja a tanulás révén elérhető kompetenciákat és ehhez bő online-irodalmat, kreatív feladatokat, teszteket rendel. Használható blended learning formában, azaz az élő szemináriumok kísérő, kiegészítő anyagaként. A tananyag angol változata rövidesen szintén hozzáférhető. Elérhetőség: http://netis.nyme.hu

A teljes könyv internetről letölthető a következő címről (a címoldal alján): Az egész könyv: http://www.ittk.hu/netis/doc/NETIS_Course_Book_Hungarian.pdf Fejezetenként: http://www.ittk.hu/netis/teachm_cbhun.htm