Labdákkal végzett gyakorlatok és játékok 5 éves korban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
15. SZABÁLY – A B erugás. 15. SZABÁLY – A BE RUG ÁS A be rug ás a játék újrakezdésének egyik módja. Be rug ást kell ítélni annak a csapatnak a javára,
Advertisements

A SZIVÁRVÁNY.
by Louis Armstrong and Kenny G from the album Classics in the Key of G ENJOY Hagyd, kérlek, hadd fusson le a fájl magától. A zene a következő képnél kezdődik.
A Marfan szindróma szövődményeként kialakuló gerincferdülés esetén, illetve annak megelőzése érdekében alkalmazható gerinctorna.
Kölyök atlétika/ Kid’s Athletics
Animációk a Powerpoint-ban
EMLEKEZTETO ENERGIA , MUNKA.
Futómű beállítás.
M ASZKOK MÖGÖTT A gyermekpszichodráma módszerének bemutatása Készítette: Kovács Ágota.
Hypertonia.
Jól vigyázz kicsi kéz, mit teszel…
Levegőztetés.
Kattinthatásokkal tovább! N.1 Fájdalom mentesen eltávolítja a kötést, mert oldja a sebtapasz ragasztóját.
„A MI DALUNK” Picur Rádió - Ovi Roadshow
Evangelista Torricelli
A gimnasztika szaknyelve
Small Liga Mozgás vezérlő rendszere
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
Készítette: Megyesi Dóra és Kádár Szilárd
A torna felosztása.
9. szabály – A labda játékban és játékon kívül. 9. szabály – A labda játékban és játékon kívül A labda játékon kívül A labda játékon kívül van, ha: akár.
17. SZABÁLY A SZÖGLETRÚGÁS. 17. SZABÁLY – A SZÖGLETRÚGÁS A szögletrúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Szögletrúgást kell ítélni amikor a labda utoljára.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
16. SZABÁLY – A KI DOBÁS. 16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS A ki dobás a játék újrakezdésének egyik módja. Ki dob ást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost.
Alapfogalmak a gimnasztikai gyakorlatok szakleírásához
Dévényi Erika Boldognak lenni
Ugródeszka használata
TÁMASZUGRÁSOK OKTATÁSA 2012.
Európai Autómentes Nap Dévaványa ÖTLETEK – ADOMÁNYGYŰJTÉS – MEGVALÓSULÁS.
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Természettudományi projektek Ádám Ferencné KF TFK.
Mi a Diósgyőri Református Óvoda középső csoportjában végeztük diakóniás szolgálatunkat.
kattints Mivel programjaink nagy többsége az erd ő khöz köt ő dik, 2009-ben a BTSSZ kiemelt programjait „AZ ERD Ő ÉVE- Védd az erd ő t!” témában szervezi.
A víz.
NAGYCSOPORT július - szeptember LEVEGŐ MODUL.
Készítette: Cserepes Béla – Heim Attila Chart 1 Szabálytalanságok 8:4 Azonnali 2 perces kiállítás 8:3 Progresszív büntetés 8:5 Kizárás írásos jelentés.
16. SZABÁLY – A KIRÚGÁS. A kirúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Kirúgást kell ítélni, amikor a labda utoljára támadójátékost érintett, majd teljes.
1. Osztályos példa Drámajátékos foglalkozás Bubernik Eszter
1. osztályos példa Bubernik Eszter
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Móra László Karácsony édes ünnepén
Programozás Imagine Logo.
TÁMOP / Önálló innováció az Erkel Ferenc Tagintézményben Délutáni sportfoglalkozás alsó tagozatos gyerekek részére készítette: Mócsán.
Avagy mitől magyar a magyar
Gyorsúszás.
Változások az Óvodai nevelés országos alapprogramjában: kihívások, feladatok Pécs-Kecskemét-Budapest, 2010 MOZGÁS avagy tennivalók az óvodai testnevelés.
10. szabály – A gól. Gólszerzés Gólt kell ítélni, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák között és a keresztléc alatt, feltéve,
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Microsoft Office. A szövegszerkesztők segítségével igényesen kialakított dokumentum készítésére van lehetőség. A számítógépes szövegszerkesztés számtalan.
Jól vigyázz kicsi kéz Gyermekének.
1. Anya – gyermek kapcsolat
V á rosi Intézményi Központ Remenyik Zsigmond Gimn á zium és Szakközépiskola Érettségi ut á ni szakképzések.
Az alapvető kommunikáció
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 64 cm-nél nem több és 62 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.
Készítette: Kiss István
A Nök 10 %-a került szerelmi kapcsolatba az elsö alkalommmal.
A Görög Orvostudomány. Az orvostudomány vált el először a többi a tudományágtól, az V. század végén. Hippokratész és iskolájának munkássága a leginkább.
Drága barátom: Te, aki azzal dicsekszel, hogy becsületes, őszinte és hűséges vagy, hogy reagálnál a következő helyzetben? Tedd fel a a kezed a szívedre.
2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete cm között a súlya g között a benne.
Kézilabda.
Összefoglalás: A testek nyomása
Jó játék a mozgás !.
Bornemisza Óvoda
Karhelyzetek, karmozgások
Ki tudja, hogy a vodka mi mindenre jó!?
Szombat esti program.
Videójátékok veszélyei
Előadás másolata:

Labdákkal végzett gyakorlatok és játékok 5 éves korban

Szivárvány Óvoda Dombóvár 10 x 4 m-es medence 70-90 cm-es vízmélység Turnusok: 10 x 45 perces foglalkozások, heti 1-szer

Csoportlétszám: 15-20 fő (ált. vegyes)

Cél a 10. foglalkozás végére: A VÍZ MEGSZERETTETÉSE Vízhez szoktatás Siklás deszkával, deszka nélkül Gyorsúszás lábtempó deszkával, deszka nélkül Háton siklás segédeszközzel és anélkül

1. foglalkozás A játéknál találkozik először a labdával Labda összeszedése egy csoportban versenyezve két csoportban

Az 1. foglalkozás labdajátéka 5 éves korban

Az 1. foglalkozás játékai a kiscsoportban

2-3. foglalkozás Labdatolás nyújtott karral Levegő vízbe fújása labdával a kézben különböző kartartásokkal Arc a vízben labdatolás közben levegő visszatartással

2-3. foglalkozás játéka Karikába bebújás Vízbe ugrás labdával majd átbújás a karikán

5-6. foglalkozás A vízhez szoktatás befejeztével a deszkával siklás illetve két bólyával siklás után adunk a kezükbe labdát, hogy ezzel végezzék a siklást. A labda előnyei: Könnyen mozgatható Kicsi a fajsúlya Egyszerű az utasításokat adni, azok a labda helyzetét határozzák meg: pl. egyik labda elöl, másik hátul, zárd össze elöl a labdákat, ütögesd össze elöl illetve hátul, simogasd a labdával a vizet, írjál le köröket, tedd a füledre, tedd a tarkódra, stb. Ezekkel a feladatokkal stabilabbá tesszük a vízfekvést.

Játék „Szabadulj meg a labdától”

Somogyiné Vincze Ildikó Köszönöm a figyelmet! Készítette: Somogyiné Vincze Ildikó