A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Advertisements

TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
 Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás  Ft támogatás (4 tagintézmény) TÁMOP /08/2. Kompetencia alapú oktatás megvalósítása Kecskemét.
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
„Ezt egy életen át kell játszani”
Zárórendezvémy Zárórendezvény TIOP / Oktatástechnológiai fejlesztés a Huszár Gál Iskolában.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben.
1. TÁMOP /2 Kompetenciaalapú oktatás,egyenlő hozzáférés –Innovatív intézményekben Záró konferencia Mikszáth Kálmán Gimnázium, Postaforgalmi Szakközépiskola.
Tantestületi felkészítő nap
TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázati felhívásához
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
Szűts József Általános Iskola
„Kompetencia alapú oktatás- egyenlő hozzáférés a vésztői Szabó Pál Általános Iskolában” TÁMOP / „ Az első mag ezerszer újra kel, folyton.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás feltételeinek megteremtése Vas megye közoktatási intézményeiben - TÁJÉKOZTATÓ -
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Projektzáró konferencia Balatonszentgyörgy TÁMOP „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” „Álmodtam.
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
TÁMOP /08.2 Kompetenciafejlesztés innovatív intézményekben.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
A TÁMOP projekt cél-és feladatrendszere, kapcsolata a TÁMOP 4
intézményi folyamat-szaktanácsadó
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TIOP február 2.. TIOP 1.1.1/09 Tanulói laptop Támogatás összege: Ft Pályázat időtartama: május 1. – március 1.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
TÁMOP /08/1 vizsgaanyag Támogatható tevékenységek: A kompetencia alapú oktatás implementációja A hátrányos helyzetű és SNI-s tanulók esélyegyenlőségének.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Kompetensek lettünk? június 27..
Szeretettelköszöntöma PROJEKT NYITÓNAP résztvevőit!
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Megvalósítás helyszíne: Általános iskola-óvoda Kecskéd
Vezeti: Szigetváriné Söjtöry Andrea
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola Kertvárosi Általános Művelődési Központ.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
Előadás másolata:

A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg

A TÁMOP / számú pályázathoz szorosan kapcsolódik a laptop-program. A tanulói laptop programra kizárólag nyertesTÁMOP es pályázattal rendelkező önkormányzatok pályázhattak. A laptop programba való bekapcsolódás feltétele volt, hogy a pályázó a TÁMOP es pályázat keretében vállalja a laptop program sikeres megvalósítását szolgáló IKT továbbképzéseket, igénybe vegye az IKT mentor- szaktanácsadói szolgáltatásokat és a tartalmi fejlesztés körébe tartozó egyéb tevékenységeket,mint a referenciaintézményi szolgáltatás igénybevétele és a digitális tananyagok beszerzése.

A pályázat hosszú távú célja Összhangban az EU ajánlásaival, a hazai közoktatás- fejlesztési stratégiával, valamint az ÚMFT célkitűzéseivel a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és a kompetenciaalapú oktatáselterjesztése a magyar közoktatás rendszerben, ami közvetve hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához.

A tanulói laptop pályázatból megvásárolt eszközökkel az intézmények hozzájárulnak az IKT-val támogatott 1:1 (1tanuló/1laptop) oktatási környezet bevezetéséhez és elterjesztéséhez a településeken.

Kötelező elvárás: a tanári és tanulói gépek egy azon hálózathoz való csatlakoztatása, az Internet elérés biztosítása, valamint olyan tanári vezérlő és tanulói kliensrendszer megléte, amely biztosítja a pedagógus részére az egyes tanulói gépek lezárását, hálózati korlátozását, valamint bármely gép képének átvételét és megosztását.

Az IKT alapú oktatás a mai társadalomban nemcsak lehetőség, hanem elvárás is. Elvárás a társadalom, az oktatásirányítás, a szülők, a diákok és a pedagógusok felől. Lassan nincs szakma ami e tudás nélkülözhető, digitalizálva van az álláslehetőségek jelentős része, sőt digitalizálódik a kapcsolati háló is.

A tanulói laptop program közvetlen célja: az IKT-val támogatott olyan tanítási környezet kialakítása, amelyben minden egyes tanuló rendelkezésére áll egy darab hordozható számítógép. az IKT-val támogatott tanórai és tanórán kívüli oktatás elterjesztése a kompetenciaalapú oktatás támogatására.

A Kecskédi Általános Iskola pályázatában vállalt monitoring mutatói: IKT eszköz beszerzése –minimum 30% kell hogy legyen az 1:1arányú IKT eszközellátással támogatott tanórák aránya, amely tanórákon minden diák külön-külön eszköz használatával tanul, legkésőbb a es tanév végére

A tanórák legalább 30%-ának IKT-val támogatott 1:1 arányú IKT eszközellátással való megtartása alatt a TÁMOP /2 számú projektben megjelölt tanulócsoportban megvalósuló kompetenciaterület tanórái értendők.

A pályázatból kötelezően beszerzendő eszközök a következők voltak: 63 darab tanulói laptop(+a hozzájuk szükséges tároló szekrények) 3 darab tanári laptop 1 darab WIFI Acces Point 1darab hálózati router

A laptopos oktatás olyan oktatási módszer, amellyel a gyermekek figyelmét legegyszerűbben és legtartósabban lehet összpontosítani az önálló tanulásra. A pedagógus folyamatosan kapcsolatban áll a diákokkal, saját számítógépén megjelenítheti a tanulók képernyőjét, folyamatosan figyelemmel kísérheti és irányíthatja tanítványai órai munkáját, mindamellett a tanulók képernyője kivetíthető, megosztható a többiekkel. Az IKT technikák alkalmazásának előnye az oktatásban, hogy segítik a tanulókat abban, hogy a saját tempójukkal haladhassanak, megszüntetik a tantárgyak közötti éles határokat, mindamellett növelik a kreativitást.

A digitális pedagógia módszertana 3-as célú kompetenciafejlesztésre alkalmas: Tantárgyi ismeretek bővítése, rendszerezése IKT eszközök készségszintű alkalmazásának fejlesztése A konstruktív munkaformák alkalmazásával a szociális kompetenciák fejlesztése.

Az IKT által támogatott tanulásszervezési módok csoportmunka tanulópár egyénre szabott munka részben egyénre szabott munka önálló munka

A többszintű differenciálás megvalósulási formái: mennyiségi differenciálás minőségi differenciálás tanulmányi követelmények differenciálása

A digitális pedagógiai módszertan alkalmazására ajánlott óratípusok: új ismeretanyag feldolgozása alkalmazás,gyakorlás összefoglalás, ellenőrzés, diagnosztikus mérés

A digitális pedagógiai módszertan alkalmazására ajánlott feladattípusok: Problémamegoldó csoport feladatok alkotófeladatok felfedező, kutatófeladatok érvelésre, vitára alkalmas feladatok ellenőrzés, értékelés

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Dr. Karácsonyiné Handl Mária projektmenedzser