TÖMEGKÖZLEKEDÉS SZABÁLYAI Amennyiben a megállóhelyen várakozunk: - ne hangoskodjunk, próbáljunk meg barátainkkal halkan beszélgetni, hogy másokat ne zavarjunk;

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1. Mikor kell a szolgálati felettest értesíteni?
Advertisements

VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG
Alkudozás.
Gyermeked kérései
2010. január 12-ére meghirdetett sztrájk alatt tervezett forgalomlebonyolítás.
Budapest, május 19.SAJTÓBESZÉLGETÉS. A bliccelők által okozott kárt a fizető utasok szenvedik el.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Mobilitás-utazási módok
A kommunikáció fogalma, formái, szabályszerűségei
Az állásinterjú legfontosabb „aranyszabályai”
0 Budapest, december 8. Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Nyitórendezvény Előadó: Nemecz Gábor Szakigazgató Beruházási.
0 Budapest, április 24. A dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Előadó: Zsákay László György turisztikai irodavezető Barta.
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
Két tenorista igaz története.
Két tenorista igaz története Talán hallottad már ezt a történetet a három tenoristáról, akik közös énekükkel meghódították a világot: Luciano Pavarotti,
Albert Einstein idézetek.
FFFFigyelmetlenség ÓÓÓÓvatlanság TTTTúlzott bizalom, jóhiszeműség AAAA biztonság elhanyagolása IIIIdegen beengedése a lakásba AAAAjtók.
Jól vigyázz kicsi kéz, mit teszel…
Az Élet Vonata.
( Képváltás kattintásra )
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
MAG Megelőzés Alkalmazkodás Gondoskodás Készítette: Fidler Mária
Hogyan közlekedünk? Emberek a 3-as metrón. Felszállás „Harc”a legjobb helyekért Ülőhelyek: Minél messzebb a másik embertől Ülőhelyek hierarchiája.
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Könnyek....
A bőr színe…..
A flegmatikus vérmérséklet
Városi tömegközlekedés
Zene: Charlie - Ha messze mész
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Fülemüle informatika verseny
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Vadászetika.
Védőangyal!.
Egy utazási iroda Franciaországba szervez utat kifejezetten időseknek. Miközben a nénikékkel és bácsikákkal teli autóbusz halad Lourdes felé, az egyik.
Néha nem találod a helyedet?
Valami aggaszt, vagy idegesít?
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
1.Milyen jelzésű villamosokkal jár közösen az 59-es jelzésű villamos? a)18-as, 56-os és 61-es jelzésű villamossal. b)18-as és 61-es jelzésű villamossal.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
FUTÁR projekt – célok és eszközök
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
6. szabály – A játékvezető asszisztens
Hozzád emelem lelkemet, Uram, 
Könyvtári protokoll Fodor Péter előadása október 6.
A BOLDOGSÁG TITKA.
Kértem Istent ….
Az Élet Igéje november „Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” (Mt 19,24)
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Mi történt veletek? Egy csaj története. Végre 2 hét után kiengedtek a kórházból de…
Általános tájékoztató
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
A közlekedésbiztonság évtizede A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk.
BALESETI MECHANIZMUSOK
6. szabály – A játékvezető-asszisztens
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y ! A mobiltelefon ölhet !
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
Városi tömegközlekedés 2 Doktori Iskola
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
XVII Évközi VasárnapC - év
F I G Y E L E M É L E T V E S Z É L Y !.
Hol található biztonsági megállóhely a vonalszakaszon?
Társaságunk együttműködik a Volánbusz Zrt-vel és a MÁV Start Zrt-vel
SAJTÓBESZÉLGETÉS Budapest, május 19..
Előadás másolata:

TÖMEGKÖZLEKEDÉS SZABÁLYAI Amennyiben a megállóhelyen várakozunk: - ne hangoskodjunk, próbáljunk meg barátainkkal halkan beszélgetni, hogy másokat ne zavarjunk; - ne szemeteljünk, vigyázzunk környezetünk tisztaságára; - készítsük elő jegyünket, bérletünket, illetve a jegyvásárláshoz szükséges, előre kiszámolt aprópénzt, hogy ne felszálláskor kelljen ezzel bíbelődnünk (és ezzel a járművezető munkáját is megkönnyítjük).

Felszálláskor: - engedjük előre az idős, beteg embereket, a kisgyerekkel utazókat, a kismamákat; - ne tolakodjunk; - mutassuk meg jegyünket, bérletünket a járművezetőnek; - haladjunk a jármű belseje felé, hogy mások is felférjenek a járműre.

Utazás közben: - táskánkat vegyük a kezünkbe, hogy másokat ne zavarjunk vele; - a járműben ne szemeteljünk, ne együnk, óvjuk az autóbuszok, metro, trolibusz, fogaskerekű, HÉV és villamosok tisztaságát; - úgy helyezkedjünk el az ülésen, hogy a többi utas elférjen tőlünk; - ne hangoskodjunk, ne zavarjunk másokat; - ülőhelyünket adjuk át az idős, beteg embereknek, a kisgyerekkel utazóknak, a kismamáknak; - amennyiben véletlenül meglökünk mást, vagy rálépünk a lábára, kérjünk tőle bocsánatot;

- leszállási szándékunkat időben jelezzük; - ne zavarjuk a járművezetőt vezetés közben, hiszen ő felelősségteljes munkát végez, emberek biztonságáért felel; - mutassunk tiszteletet utastársaink, illetve a járművezetők és jegyellenőrök iránt; - ha köhögünk vagy tüsszentünk, tegyük a kezünket vagy zsebkendőt az arcunk elé; - viselkedjünk udvariasan, nyugodtan;

Leszálláskor: - ne tolakodjunk; - segítsünk az idős, beteg embereknek, a kisgyerekkel utazóknak, a kismamáknak; Lehet, hogy néha nem könnyű a fenti elvárásoknak megfelelni, de ha belegondolunk, hogy milyen jó érzés, ha velünk is udvariasan, tisztelettudóan viselkednek mások, akkor talán már nem is annyira nehéz! Gondoljuk csak végig! Ha ezeket az illemszabályokat betartva közlekedünk, kellemesebbé válhat az utazás számunkra és utastársaink számára is!

Felhasznált irodalom: