Кањижа – Magyarkanizsa - Kanjiža. Küldetés Színvonalas szakmai pedagógus-továbbképzés, magas színtű szakmai tudással rendelkező, kreatív pedagógusok képzése,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
A hálózattá alakulás útján
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István
Tehetségpont létrehozása
A szaktanácsadás támogató szerepe
Varjú Potrebić Tatjana Szabadka, június 6.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
HAT – Oktatáspolitikai kerekasztal március 8. Feladat- és felelősségmegosztás a közoktatásban.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A gyakorlatvezető mentor
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
A diákok/fiatalok és az aktív államporság „Civil szervezetek és a közoktatási intézmények közösségi kapcsolatai” Salgótarján, január 29.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
KRE TFK Nyári Akadémia, Nagykőrös
Megközelítésmódok a tanári kompetenciák leírására
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
A szaktanácsadó segítő szerepe
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet AZ ÖKOISKOLA HÁLÓZAT HELYZETE ÉS TERVEI Varga Attila
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Barcsák Marianna KPSZTI
Előadás másolata:

Кањижа – Magyarkanizsa - Kanjiža

Küldetés Színvonalas szakmai pedagógus-továbbképzés, magas színtű szakmai tudással rendelkező, kreatív pedagógusok képzése, az élethosszig tartó folyamatos önképzés, az önértékelés, az oktatási intézményrendszer értékelésének és önértékelésének, valamint folyamatos fejlődésének és fejlesztésének népszerűsítése a régióban, az oktatási és nevelési intézmények tevékenységének előmozdítása és a szakmai továbbképzési rendszer decentralizációja érdekében.

Tevékenység Fejlesztő Tanácsadó KutatásiSzakmai CÉL : A PEDAGÓGUSOK KÉPESSÉGEINEK ÉS KOMPETENCIÁINAK FEJLESZTÉSE

Tevékenységünk minden pedagógust felölel az óvodától az oktatási-nevelési rendszer szintjei szerint: az egyetemig. területi vonatkozásban a: Észak-Bácska Vajdaság területét Tisza-mente

Sajátosság A Központ minden tevékenységét szerb és magyar nyelven végzi. KÉTNYELVŰSÉG

Tevékenységunk egyik legjelentősebb tényezője Az oktató-nevelő szféra időszerű igényeinek és konkrét szükségleteinek folyamatos figyelemmel kísérése a – időszakban megvalósított egyéb tevékenység összehasonlító grafikai szemléltetése havi kimutatásban

Tevékenységünk az oktatási-nevelési folyamat három legfontosabb tényezőjére irányul ISKOLA – PEDAGÓGUS SZÜLŐ GYERMEK–TANULÓ

Szakmai továbbképzés Szerbiában A magyarkanizsai Regionális Központ szerves része a Szerbiai Regionális Központok és Szakmai Továbbképző Központok Hálózatának, amely az oktatási-nevelési tevékenység reformjának és fejlesztésének mérvadó megvalósítója.

A közösség igényei iránti nyitottság Közéleti tevékenység Társadalmi tevékenység és igazgatás Civil szféra – polgári kezdeményezések Termelő, szolgáltató és egyéb tevékenység A közösség és a térség számára jelentős szakmai továbbképzések minden formájának támogatása és kezdeményezése

Együttműködünk: Az oktatási intézményekkel Az oktatási-nevelési tevékenység fejlesztésével és értékelésével foglalkozó intézetekkel A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karral A Magyar Nemzeti Tanáccsal A helyi önkormányzattal A civil szférával A községi szociális intézményekkel és szervezetekkel

Támogatónk SDC Svájci Fejlszetési és Együttműködési Ügynökség 2011-től 2013-ig

Részvétel a projektekben hazai és külföldi, nemzetközi Aktív és eredményes részvétel számos hazai és külföldi, nemzetközi pályázaton. Pályaválasztás középiskolába induláskor – vajdasági középiskolát öleltünk fel36 vajdasági középiskolát öleltünk fel A pályaválasztással foglalkozó szakmai team-ek támogatásaA pályaválasztással foglalkozó szakmai team-ek támogatása Mentoriskolák felkészítéseMentoriskolák felkészítése a további munkához Gyakorlati találkozók megszervezéseGyakorlati találkozók megszervezése: vállalkozók, intézmények, vállalatok

Részvétel a projektekben A tehetségek szolgálatábanA tehetségek szolgálatában elnevezésű nemzetközi tudományos konferencia (Bethlen Gábor Alapítvány, Magyarország) – ECDL képzéseFiatal munkanélküliek ECDL képzése (Ifjúsági- és Sportminisztérium, Szerbia) – A kötelező oktatási rendszer végén elérendő oktatási szabványok figyelemmel kísérése és fejlesztéseiA kötelező oktatási rendszer végén elérendő oktatási szabványok figyelemmel kísérése és fejlesztései (IPA 2011) – országos szintű záróvizsgarendszer színvonalának biztosításához nyújtott támogatás az általános- és középiskolákbanAz országos szintű záróvizsgarendszer színvonalának biztosításához nyújtott támogatás az általános- és középiskolákban (IPA 2011) – a tanulók osztályozása – 2012.

Részvétel a projektekben Lépést tartunk a tanulókkalLépést tartunk a tanulókkal - tanári továbbképzés (RK és TKK Hálózat)– A szakmai továbbképzés népszerűsítéseA szakmai továbbképzés népszerűsítése az Észak-bácskai körzetben (RK és TKK Hálózat)–2012 Tisza táborTisza tábor - környezetvédelmi gyermektábor (Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete) – Komposztálás gyógynövényekkelKomposztálás gyógynövényekkel – tanulók és pedagógusok környezettudatosságának fejlesztése (a magyarkanizsai helyi önkormányzat és a Beszédes József Mezőgazdasági Középiskola) – Energetikai hatékonyságEnergetikai hatékonyság – fogyasztók képzése (RK és TKK Hálózat)– 2013.

Programok PROGRAMTEVÉKENYSÉG óvodapedagógusok, osztálytanítók, tanárok és szakmunkatársak számára A pedagógusok szakmai továbbképzés iránti érdeklődésének és igényeinek felmérése, elemzése és figyelemmel kísérése Akkreditált képzések és tanácskozások Akkreditált képzések és tanácskozások megszervezése és lebonyolítása képzések szerzőinek nyújtott támogatás A képzések szerzőinek nyújtott támogatás tanári kompetenciák A tanári kompetenciák megerősítése és fejlesztése A közoktatási intézmények kapacitásainak erősítése, támogatás nyújtása a szakmai továbbképzések terveinek kidolgozásában

Programok PROGRAMTEVÉKENYSÉG óvodapedagógusok, osztálytanítók, tanárok és szakmunkatársak számára Kerekasztal beszélgetések, tribünök Kerekasztal beszélgetések, tribünök megszervezése és lebonyolítása Tankönyvek, taneszközök, kiadványok Tankönyvek, taneszközök, kiadványok ismertetése és népszerűsírtése pedagógusok számítástechnikai képesítése A pedagógusok számítástechnikai képesítése Idegen nyelv elsajátításában nyújtott ösztönzés és támogatás Idegen nyelv elsajátításában nyújtott ösztönzés és támogatás – alapfokú és haladó szintű angol nyelvtanfolyam Portfólió Portfólió –a szakmai továbbképzés személyes terveinek elkészítésében nyújtott segítség

Programok EGYÉB PROMRAMTEVÉKENYSÉG Bagoly kuckó Bagoly kuckó – Kreatív műhely a tanulók számára Alapozzunk! Alapozzunk! - Foglalkozások az általános iskola elsős tanulói számára az alapvető tudás- és készségelsajátító kompetenciák megerősítése érdekében Szülők Fóruma Szülők Fóruma – szülői kompetenciák megerősítése

A Regionális Központ kiadói tevékenysége A tehetségek szolgálatában a III. nemzetközi tehetséggondozó tudományos konferencia szöveggyűjteménye Magyarkanizsa március Kitörési esély Kitörési esély – a pedagógiai gyakorlat átfogó kutatása Magyarkanizsa 2012.

Beruházás - építkezés A Regionális Központ új épületet kap a svájci kormány és Magyarkanizsa község helyi önkormányzata anyagi támogatásának köszönhetően. Az építkezés szeptember 9-én megkezdődött. A munkálatok befejezésének tervezett határideje 2014 márciusa.

PR tevékenység A Regionális Központ folyamatos kapcsolatot tart fenn a tájékoztatási eszközökkel és rendszeresen értesíti őket tevékenységéről sajtóközleményei és sajtótájékoztatói útján (sajtómellékletek, rádiós és televíziós riportok, szereplések az A-V médiában stb.) Folyamatos együttműködés a helyi és regionális tájékoztatási eszközökkel.

A RK egyéb PR eszközei A Központ honlapja Szórólapok, brossúrák, prospektusok stb. Közlöny (megjelenik negyedévente)

JÖVŐKÉP A megkezdett és folyamatban lévő tevékenység folytatása. Az egész közösség javát szolgáló újabb és még hatékonyabb tevékenységi módok és formák fellelése, kidolgozása és alkalmazása. AZ OKTATÁSBA TÖRTÉNŐ BEFEKTETÉSSEL A JÖVŐNKET ALAPOZZUK!

Varjú Potrebić Tatjana igazgató