A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
A Socrates / Grundtvig program pályázati lehetőségei.
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
általános főig. helyettes
Egészségügy Betegjogok.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Természettudományok és műszaki tudományok területén végzett diplomások száma a éve korcsoportban 1000 főre számolva 2010-re az EU-ban 15 %-os növekedést.
Kísérlet a roma integráció szempontjainak fokozott érvényesítésére: a leghátrányosabb helyzetű kistérségek programja Kullmann Ádám, Nemzeti Fejlesztési.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Roma egészségklubok létrehozása és működtetése három dunántúli megyében Sex Edukációs Alapítvány.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
kiemelt projekt bemutatkozása
C2ENET: Közép-Európai Környezetvédelmi Hálózat ERFA, Interreg III.B. Cadses, európai uniós támogatással (2007. január – március) Dr. Zongor Gábor,
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
Integrált közösségi szolgáltató terek
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember 29. Pécs, 2007.
CODEX – „Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology” A CODEX projekt fő célkitűzéseinek valamint kulcstevékenységeinek.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
Ágazatközi együttműködés
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Az Európai Bizottság által támogatott „Sastipen – Egészség” program tapasztalatai, a foglalkoztatás és a romák általános egészségügyi állapotának, helyzetének összefüggései

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. SASTIPEN Az egészségügyi egyenlőtlenségek csökkentése a roma közösségekben

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. A Sastipen Európai Hálózat célja : - a nyolcmilliósra becsült európai roma/cigány populáció által az egészségügy területén elszenvedett egyenlőtlenségek csökkentése. A projekt célja: - az általános információgyűjtést követően, a romák/cigányok és nem romák/cigányok egészségügyi állapotának összehasonlítása, és javaslatok, közvetítő stratégiák kidolgozása, majd a döntéshozók elé terjesztése.

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Általános célok: A roma/cigány közösségben hozzáférhető információk összegyűjtése, hogy akcióterv készülhessen a javaslatok alapján, annak érdekében, hogy javítsuk az egészségügyi politikát és közvetítő stratégiákat dolgozzunk ki az eredmények kielemzése után. A közszereplők megmozgatása figyelemfelkeltő tevékenységek által, valamint képzésük. A megfelelő gyakorlat meghatározása és egy fórum létrehozása azok terjesztésére Európa szerte. Roma/cigány származású vagy nem roma/cigány, de velük kapcsolatban álló egészségügyi dolgozók/közvetítők tréningje, hogy elősegítsük a roma/cigány lakosság hozzáférését az egészségügyi szolgáltatásokhoz. Szinergiák támogatása a köz- és magánszféra között (egészségügyi centrumok, kórházak, szociális intézmények, hálózatok, hozzáértő közszereplők, roma/cigány képviselők stb.)

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Résztvevő országok:

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Eddigi tevékenységeink: június 20.: a SASTIPEN hálózat magyarországi Egészségügyi Szakértői Tanács első ülése június 20.: a SASTIPEN hálózat magyarországi Egészségügyi Szakértői Tanács első ülése március 21.: tréning a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar védőnő szakos hallgatói számára2006. március 21.: tréning a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar védőnő szakos hallgatói számára június 30.: a SASTIPEN hálózat magyarországi Egészségügyi Szakértői Tanács második ülése2006. június 30.: a SASTIPEN hálózat magyarországi Egészségügyi Szakértői Tanács második ülése december 7. a SASTIPEN hálózat Nemzeti szemináriuma2006. december 7. a SASTIPEN hálózat Nemzeti szemináriuma december 12.: tréning az egészségügyben dolgozó szakemberek részére Zalaegerszegen2006. december 12.: tréning az egészségügyben dolgozó szakemberek részére Zalaegerszegen december 14.: tréning védőnők és rezidensek számára Debrecenben2006. december 14.: tréning védőnők és rezidensek számára Debrecenben december 15.: tréning Nyíregyháza védőnői részére folyamatos kapcsolattartás a partnerországokkal2006. december 15.: tréning Nyíregyháza védőnői részére folyamatos kapcsolattartás a partnerországokkal Tréningek az egészségügyi ellátásban dolgozó szakemberek számáraTréningek az egészségügyi ellátásban dolgozó szakemberek számára 2007 első felében kézikönyv jelent meg „Egészség, Egyenlőség és a Roma Közösség” címmel2007 első felében kézikönyv jelent meg „Egészség, Egyenlőség és a Roma Közösség” címmel

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. További programjaink: Tréningek az egészségügyi ellátásban dolgozó szakemberek számára 2007 első felében kézikönyv jelenik meg „Egészség, Egyenlőség és a Roma Közösség” címmel.

A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. Megtisztelő figyelmüket köszönöm