Közösségi támogatások ellenőrzése - erdészeti támogatások- Nagy József osztályvezető 2013. október.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Advertisements

Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai
Tájékoztatás az ÚMVP jogcímek végrehajtásáról
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
Az MVH és az MGSZH EI együttműködése erdészeti jogcímek vonatkozásában
Elektronikus vám – E-Customs
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Dr. Tomor Tamás Projektvezető augusztus
Az ÚMVP 3-as, 4-es tengelyének végrehajtása a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén Kontics Monika munkaszervezet vezető.
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Európai Uniós pályázatok Unio Tender Europa Kft..
A Környezettani Hatásvizsgálat hazai gyakorlata Dr. Kárász Imre Környezettudományi Tanszék.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
Elektronikus kérelem benyújtás
Tájékoztatás az ÚMVP jogcímek végrehajtásáról Gulyás Levente Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Közvetlen Támogatások Igazgatósága.
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
ELŐADÁS ÁTTEKINTÉSE Az ellenőrzés jogi háttere
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az agrár-, és vidékfejlesztési igazgatás alapkérdései „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa” Az Európai.
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai.
Európai Uniós pályázatok
Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor február.
Kárenyhítési esetek tapasztalatai és gyakorlati problémái dr. Tóth Zsófia áldozatsegítő szakreferens Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal június.
IKSZT A támogatás igénylésének feltételeit érintő változások, aktualitások.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet 1.Modul: 1.Modul: Általános kérdések, jogszabályok, eljárásrend Lukács-Lőrincz Rita.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
TÁMOP TÁMOGATÁS FOLYÓSÍTÁSA, PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS.
A környezetvédelmi termékdíj évi változásai Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Osztály.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Adatvédelmi alapelvek
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
OSS szoftverek használta a VINGIS rendszer kialakításában
Fás szárú energetikai ültetvények telepítésének engedélyeztetése.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program végrehajtásának eddigi tapasztalatai Vulcz László Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága november.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Gabonafélék, olaj-, fehérje és rost növények piacszabályozása (GOFR)
Országos Egészségbiztosítási Pénztár – Egészség, biztonság!
A szőlő szerketátalakítás és - átállítás támogatása – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Tanúsítási tapasztalatok és változások Stipkovits István információbiztonsági auditor SGS Hungária Kft., 1124 Budapest, Sirály u. 4.
KDOP Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
Angyal László főosztályvezető november 16..
Kérelmek rögzítése - A kérelem benyújtása és a döntéshozatal 2017
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Közbeszerzési Hatóság
TOP „KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS” A Barcsi közösségfejlesztési stratégia megvalósításának főbb szabályai BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Előadás másolata:

Közösségi támogatások ellenőrzése - erdészeti támogatások- Nagy József osztályvezető október.

Alapfogalmak Jogosultsági kritérium: A támogatási kérelem benyújtásának időpillanatában a kérelmező által teljesítendő olyan jogszabályi feltétel, melyet a kifizető ügynökség előre és 100%-osan (minden ügyfél, minden kérelem, minden támogatási egység) köteles vizsgálni. Kötelezettség: A támogatásra jogosult számára előírt olyan tevékenység, melyet a kifizető ügynökség utólag, kizárólag az ellenőrzési ráta mértékéig ellenőriz, általában a helyszínen.

Tapasztalat A támogatási rendeletben már el kell különíteni a jogosultságokat és kötelezettségeket További egyértelmű elhatárolást kell alkalmazni a támogatási és kifizetési kérelmekre A kötelezettségnél túlszabályozás helyett az elvárt állapotra kell támaszkodni

Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer (IIER) Az Európai Unió minden tagállamában, támogatás kifizetésére csak az Integrált Igazgatási és Ellenőrzési Rendszer keretében van lehetőség. Itt történik a kérelmek rögzítése, feldolgozása, a döntés meghozatal és a kifizetés egyaránt. Minden ügyfél minden adata és kérelme egy helyre fut össze.

Rendszerépítés célja Az Európai Unió adott pénzügyi alapjának védelme. (adófizetők védelme) A támogatás céljának, a jövőbeni kedvező hatás kiváltásának biztosítása. A kettős (jogcím és/vagy támogatási egység) igénylés kiszűrése A jogosulatlan részvétel kiszűrése

Fizikai ellenőrzés Jogosultsági kritérium  Adminisztratív ellenőrzés Formai (ügyfél aláírás a főlapon) Tartalmi (adott terület MePAR-ban támogatható e) Kötelezettség  Helyszíni ellenőrzés Terepi bejárás (pl fafajok) Mérés (pl GPS-es területmérés) Mintavétel (pl sikeresség vizsgálat) Dokumentum ellenőrzés (származási igazolvány) Laborvizsgálat (erdészeti jogcímeknél nem kötelezettséghez kötődik- pl előzetes talajvizsgálat) Jogcímek között  Keresztellenőrzés

Mérési csomag az IIER- ből

Üres blokk

Kérelem adatok

Ellenőrzés után

Tapasztalatok- Telepítés Kezdeti időszakban jelentős terület eltérések, ebből fakadóan jelentős szankciók Meg kell értetni, hogy a tulajdoni határ/terület nem lehet alapja a kifizetésnek fizikai blokk rendszernél A támogatási rendeletben rá kell kényszeríteni az ügyfeleket, hogy mérjék fel a megvalósult állapotot és az alapján igényeljenek A koronavetületet rendeleti szinten kezelni kell

Köszönöm figyelmüket!