A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év máj. 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabad nap, mely a munkások által.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szeretet tulajdonságai Páli Szent Vince életében
Advertisements

A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Az én világom Somogyi J (verse).
A HÁROM FA.
Mindenszentek A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus.
A mi generációnk nem lesz híres semmiről, Soha nem mondja majd senki, hogy Mi vagyunk az emberiség csúcsa. Tévedés, az igazság az, hogy A generációnk.
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Az Aranybulla.
Gyerekek dolgozataiból…
Reményik Sándor: Pünkösdi szomorúság
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Húsvéti kutak.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Új-Zéland történelme Új-Zéland történelme mintegy 1000 évet ölel fel, melynek első részében a sziget lakói (a maorik) teljes elszigeteltségben éltek, majd.
Me to you, szakadt mackó. Me to you, szakadt mackó.
Készítette: Herczeg Jakab 7/a
Az Élet Igéje szeptember „Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá.” (Mt 6,33)
Az ipari forradalom következményei és hatása
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Szentszék a Szentföldön Vallás és politika a Vatikán és a modernkori Izrael kapcsolatában a cionizmustól napjainkig.
Buli volt! Béla idén is megrendezte szokásos lecsóbuliját, ami az év kiemelkedő kulturális eseményének számít mind itthon, mind külföldön. Én is ott voltam.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Nagy Konstantin, Szent Ilona
Dávid király 11/B.
Márciusi jeles napok.
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Advent By: Móra Dávid.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Miért kullogsz még a kõ felé. Jézus feltámadt a sírból
Az én világom Somogyí J (verse).
Egyik évben legjobb barátok lehettek,
A nyár számomra tömény esszenciáját jelentette mindannak, amit a múltban szerettem, és ami hiányzott belőle.:)
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
A Biblia.
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
DON BOSCO.
Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.
Középkori szerzetesrendek
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Az Élet Igéje február.
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Néhány napja az élet útján sétáltam, amikor megláttam egy feliratot, melyen ez állt: “A Mennyország boltja”.
Hallgatva ezt az önazonossági kérdést, amelyet Jézus szegez tanítványaihoz, eszembe jutott pár hasonló kérdést feltenni a mi Társaságunkkal kapcsolatosan:
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Szent István Király.
Harang szól a kisfaludban, szent karácsony éjjel,
Szent Bernadette.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Az EU jelképei.
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
Megszentelt Élet Éve
I-078. Miért kullogsz még a kő felé? Jézus feltámadt a sírból! Ez a hajnal lett a győztesé, velünk lesz mindig ő. Halleluja, lásd a nagy csodát, Jézus.
KOLPING-MOZAIK. ADOLF KOLPING ÉLETE I ban született a németországi Kerpenben ig különböző cipészműhelyekben segédként dolgozott ben.
Pünkösd.
Nincs ideális Egyház, de van egy, szent, katolikus és apostoli Egyház.
Jézuskától - Jézus Krisztusig
KERESZTÉNY FUNDAMENTUMOK
Előadás másolata:

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év máj. 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabad nap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepeli. Máj 1-je nem csak a munka ünnepe, hanem katolikus ünnep is.

A májusfát csoportba szerveződve állították a legények a lányoknak, akiknek ez nagy megtiszteltetés volt. Magas, sudár fák voltak erre alkalmasak, melyeket a kerítésoszlophoz rögzítettek éjjel vagy kora hajnalban. Általában színes szalagokkal, étellel-itallal is díszítették. Általában az udvarló legény vezetésével állították a fát, de egyes területeken a legények a rokonlányoknak is állítottak fát. Gyakran a közösségeknek is volt egy közös fája, aminek a kidöntését ünnepély, és táncmulatság kísérte.

Előzményei egészen a brit ipari forradalomig nyúlnak vissza, amikor is egy gyártulajdonos, Robert Owen 1817-ben megfogalmazta és közzé tette a munkások követelését.A követelés ervényre juttatása végett több kisebb tüntetést, illetve sztrájkot is tartottak. A mozgalom hamar kifulladt, mert törvényi szabályozás híján ezeket az alkalmazottakat elbocsátották és más gyárak sem voltak hajlandóak felvenni őket.

Dávid házából való ácsmester, nevelt fia Jézus tőle vette át az ábrahámi örökséget, így vált az Ószövetségi jövendölések beteljesítőjévé. A jegyesek és iparosok védőszentje. Május 1.-én őt ünnepeljük ben IX. Piusz pápa az egyház védőszentjévé választotta. A spanyol Avilai Nagy Szent Teréz, látomásban sokat tudott meg Szent Józsefről, például hogy gyermek korában, szüleitől kapott zsebpénzéből, a szegényeket támogatta alamizsnálkodásával. Egészen fiatalon könyv nélkül tudta idézni a zsoltárokat és más ószövetségi könyveket. Soha senkivel nem vitatkozott, és éppen szerénységével, szelídségével győzte meg az embereket.