A Kaposvári Egyetem Készítette: Lang Diána.  A magyar országgyűlés 2000. január 1-gyel alapította a Kaposvári Egyetemet, ezzel a döntéssel Kaposvár a.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar felsőoktatás.
Advertisements

Diplomát adó alapszakjaink:
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
Felvételi jelentkezések I.
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Villamosművek Tanszék Szakaszolási tranziensek.
KAPOSVÁRI EGYETEM CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY PEDAGÓGIAI FŐI S KOLAI FŐI S KOLAI KAR.
Hol található a Gépészmérnöki Kar?
Dr. Sztachó-Pekáry István A főiskolák jövője a kétszintű képzési rendszerben FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA NOVEMBER 4-7.
Szövegminta Szövegminta szövegminta MEZŐGAZDASÁG- ÉS KÖRNYEZET- TUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ.
Tudástérkép ELTE. Felhasznált adatok Tudományos pályázatokban részt vevők nevei Intézményi egységek, amelyekhez a pályázók kötődnek Elnyert támogatások.
A hazai pedagógusképzés stratégiai problémái, a. alapképzés/továbbképzés Érdemi lezárása képesítő vizsgával vagy szakvizsgával 1. BA/MA Szakosodás.
Bölcsészettudományi Kar
A megújuló tanárképzés
Tehetséggondozás a pszichológiában TÁMOP / Járai Róbert, PhD PTE BTK Pszichológiai Intézet.
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
A DEBRECENI EGYETEM HALLGATÓI VONZÁSKÖRZETE Németh Szabolcs – I. éves PhD hallgató DE-AGTC.
Szövegminta Szövegminta szövegminta ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KAR, BUDAPEST.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Tájékoztató Tájékoztató a BA/BSc képzésekben résztvevő hallgatóknak a szakirány választás, a tanári mesterképzésbe való belépés feltételeiről és lehetőségeiről.
VE Georgikon Kar Keszthely 2005 március 30
Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék
Környezettan alapszak (BSc)
FRANCIA NYELV, IRODALOM ÉS KULTÚRA MESTERKÉPZÉSI SZAK.
Bemutatkozik a Georgikon
Alberti Réka Apró Zoltán Baranyi Zsuzsaanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
Nemes Nagy Ágnes.
A kerettantervek fejlesztése
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
Kommunikáció az egyetemen
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Készítette: Zombory Andrea Kommunikáció az egyetemen
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
Matematika oktatás mérnök és informatikai képzésekben Ráckeve, március Pannon Egyetem (Veszprémi Egyetem, 1949) Bölcsészettudományi Kar Gazdaságtudományi.
____________________________________________________________________________________________________ ____________________________________________ Debreceni.
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
Perjésiné Hámori Ildikó
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,
Levelező képzés Beiratkozás szeptember 30..
Pécs  2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál  Baranya megye székhelye  Lakosainak száma: több mint 160 ezer  Nevezetességei: ókeresztény.
Történelmi áttekintés
Tájékoztató az Angoltanári MA-ról
MIGRÁCIÓS SZAKIRÁNY Nemzeti Közszolgálati Egyetem
a Műszaki Felsőoktatási
A sorok tanításáról a gazdaságtudományi alapképzésben Klingné Takács Anna Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Matematika és Fizika Tanszék MAFIOK.
A Pannon Egyetem Georgikon Karának szerepe, célkitűzései CEPO Nyitókonferencia Keszthely, május 24. Dr. Dublecz Károly egyetemi tanár.
A Francia Tanszék 50 kredites képzési formái az alapképzésben (BA)
SZTE Egyetemi Tavasz TÁJÉKOZTATÓ A KÉTCIKLUSÚ KÉPZÉSRŐL Dr. Szendrei Mária Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete.
BUDENZ JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Oktatási modellünk, továbbtanulási eredményeink 2014/2015. tanév.
DUÁLIS SZAKOK AZ SZTE KÍNÁLATÁBAN TÁMOP F-14/1/KONV Egység, alprojekt/alprogram neve Projektzáró rendezvény, Karsai Krisztina.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Kaposvár Alapadatok   Lakosság fő  Agglomeráció fő  gazdálkodó szervezet.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM JOG- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI TANSZÉK Biztosítás és kockázatkezelés (oktatás – kutatás) dr. Farkas Szilveszter.
MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN TÁMOP F-14/1/Konv
Bölcsészettudományi Kar Dr. Zimányi Árpád dékán. Bölcsészettudományi Kar Bölcsész szakok Művészetközvetítő szakok Dr. Zimányi Árpád : A Bölcsészettudományi.
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás Budapest, február 4.
BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNY I EGYETEM MŰSZAKI MENEDZSER SZAK KIG Pályaválasztási Napok Papp Gabriella (KIG )
Óbudai Egyetem FENNTARTÓ Rektor Kancellár Szenátus
Szent István Egyetem Készítsen diamintát a bemutatóhoz! A mintának legyen háttere, formázza meg a címsort és a tartalom sorokat! A láblécben szerepeljen.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar
Makovecz-program Jakabné dr. Szalai Krisztina Pécs, augusztus 31
egyetemi ünnepségek Botanikus kerti emlékszobornál 2016, október 23
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Szervezeti Felépítése
Készítette: Szabó Tamás
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
VIK Arculati Kézikönyv
Gimnáziumi statisztika
Előadás másolata:

A Kaposvári Egyetem Készítette: Lang Diána

 A magyar országgyűlés január 1-gyel alapította a Kaposvári Egyetemet, ezzel a döntéssel Kaposvár a 9. egyetemi város lett.  A Kaposvári Egyetem két egyetemi karból ( Állattudományi Kar, Gazdaságtudományi Kar) és két főiskolai karból ( Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar, Művészeti Főiskolai kar) valamint egy kutatóintézetből áll.  Az egyetemhez tartozik még az Egészségtudományi Centrum továbbá a Takarmánytermesztési Kutatóintézet, iregszemcsei székhellyel.

A Kaposvári Egyetem emblémája  Az embléma összetevői a következők: a.Két, vízszintes tengelyük vonalában egymásba kapcsolódó ovális ív, amelyek közül a felső sárga színű, az alsó kék színű. Az ovális ívek az egyetemmé alakult két kar összefonódását szimbolizálják. b.A két ív alkotta motívum vízszintes tengelyvonalában van elhelyezve a „KAPOSVÁRI EGYETEM” felirat.

Az egyetemhez tartozó karok  Állattudományi Kar  Gazdaságtudományi Kar  Pedagógiai Főiskolai Kar  Művészeti Főiskolai Kar

Gazdaságtudományi Kar  A hallgatók gazdasági agrármérnöki, közgazdász, valamint folyamatszabályozó mérnöki diplomát szerezhetnek.  Tanszékek: o Gazdaság- és Vidékpolitikai Tanszék o Informatikai Tanszék o Közgazdasági és Pénzügyi Tanszék o Piacgazdasági ás Marketing Tanszék o Számvitel és Statisztika Tanszék o Vállalatgazdasági és Szervezési Tanszék

Pedagógiai Főiskolai Kar  Jogutódja a Csokonai Vitéz Mihály Pedagógiai Főiskolai Kar  Tanszékek: o Ének-Zene Módszertani Tanszék o Idegen Nyelvi és Irodalmi Módszertani Tanszék o Magyar Nyelvészeti és Irodalmi Tanszék o Pedagógiai és Felnőttképzési Tanszék o Pszichológiai és Gyógypedagógiai Tanszék o Társadalomelméleti és Könyvtártudományi Tanszék o Természettudományi és Módszertani Tanszék o Testnevelés Tanszék

Művészeti Főiskolai Kar  A CSVM Pedagógiai Karból váltak ki és szerveződtek új szervezeti egységgé a rajz, a vizuális kommunikáció, a kommunikáció, a színész, a látványtervező, a fotóriporter és a képszerkesztő szakok.  Tanszékek: o Színházi Tanszék o Látványtervező Tanszék o Rajz-vizuális nevelési Tanszék o Fotóművészeti Tanszék o Kommunikáció és médiatudomány Tanszék o Művészetelmélet és művészettörténet Tanszék

Állattudományi Kar  Jogelődjei: o Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum ( ) o Mezőgazdasági Főiskola ( ) o 1986-tól a keszthelyi, majd ig a Pannon Agrártudományi Egyetem Állattenyésztési Kara  Tanszékek: o Baromfi- és Társállattenyésztési Tanszék o Élettani és Állathigiéniai Tanszék o Kémiai-Biokémiai Tanszék o Nagyállattenyésztési és Termeléstechnológiai Tanszék o Növénytani és Növénytermesztéstani Tanszék o Sertés- és Kisállattenyésztési Tanszék o Takarmányozástani Tanszék

Hogy is van ez?  Sertés – és Kisállattenyésztési Tanszék

Hogy is van ez?  Nagyállattenyésztési és Termeléstechnológiai Tanszék

Hogy is van ez?  Baromfi – és Társállattenyésztési Tanszék

Köszönöm a figyelmet!

Felhasznált Irodalom: