Minöség és érdekeltség a gyermekgyógyászatban: Miért kell érdekvédelem ? Györ 2007 szeptember 28. Szijjártó László.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Advertisements

Miért éri meg családbarátnak lenni?
QUO VADIS TURIZMUS? MSZP kormányzati ígéretei •Dr. Kiss Elemér Kancellária miniszter: „reálértékén megőrizzük a turisztikai támogatásokat…” május.
Pályaorientáció: a fiatalok minőségi munkaerő követelményeinek biztosítása a munkaerőpiacon A pályaorientáció jelenlegi helyzetének és a jövőre vonatkozó.
A VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT ÉS A PIAC
Egészségvédelem Egészség, vagy használható állapot, együttélés a természettel, vagy önérdekű pusztítás? Veled Európa, de nélküled EU!
Csecsemő és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégiumi ülés
Egészségfejlesztésének lehetséges irányvonalai
Civil szerepek és civil szereplők
KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK Kinek kell rendelkeznie?  A napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú,illetve kiemelkedően közhasznú jogállás.
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
ÉRDEKVÉDELEM Dr. Borsi Éva május. Dr. Papp Lajos Miatyánkja Mikor hittél abban, hogy téged megbecsülnek, Munkád elismerik, lakást is szereznek,
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG INDEX: Pénzosztók és Adományozók figyelmébe Előadó: Dr. Hegyesi Gábor.
A Multinacionális Társaságcsoportok hatása az érdekvédelemre Magyarországon.
„Mértéket tartani és a célt nem téveszteni szem elöl!”
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Az ápolók etikai kódexének helye és szerepe a gyakorlatban
Győr, NYME Minőségbiztosítási Bizottság munkaértekezlete Az EFQM modell - rövid ismertetés- Vas Beatrix Minőségfejlesztési és Informatikai Központ.
Online hasonlóságelemzések: Online hasonlóságelemzések: Az érdekvédelem és az emberi erőforrásokkal való gazdálkodás matematikája, avagy ez mind-mind hasonlóságelemzés!
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
Az egészségügy ma és a távlatok
X. Magyar Vezérigazgató Találkozó Röjtökmuzsaj, szeptember Szükség van-e PR-ra? És ha igen, miért nem? EUROLEX Consulting MEDIA & PR.
Csecsemők táplálási szokásai Magyarországon
MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG HÁROMSZÉKI TAGOZAT SEPSISZENTGYÖRGY 2009.
Az óvodapedagógusok hazai társadalmi elfogadottsága, az óvodai munka szakmai felügyelete és minőségbiztosítása Villányi Györgyné Jutka tudományos munkatárs.
1 XI. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés Budapest, szeptember 5. SZAKMAI AKTUALITÁSOK - KÉRDÉSEK Előadó: dr. Ladó Judit MKVK Szakmai alelnök.
Határ menti munkavállalás Ausztriában Hardi Tamás tudományos munkatárs Győr, október 5. A határmentiségtől az integrált határrégióig.
előadó: Gurmai Margit Pm. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa
Dr. Kovács Zsuzsanna, Dr. Scheiber Dóra, Toma Andrea
Gyermekjogok - egy lépés előre
Az intézményi kapacitások hatásai az oktatásszervezésre Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal ZMNE október 28.
Távmunka kutatás, fejlesztés eredményei
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
A számok nem hazudnak - kormányzati kommunikáció vs. OEP- adatok 2009-ben Mottó: „A féligazság nem az igazság fele….” (Konrád György) EGVE Konferencia,
Magatartástudományi Intézet
Hol tart ma a gyógyszeripari marketing? – Az orvosok megmondják
A Nemzeti Civil Alapprogram szerepe a civil szektor fejlesztésében
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
Asztmás gyermekek kezelése, gondozása Hollandiában
A Nyugat-Dunántúli Régió népesedési folyamatai Győr-Moson-Sopron Vas Zala Dallos Katalin Geográfus V március 6. Térkép forrása:
VIII. Állatorvosi Kongresszus (Budapest, )
GYERMEKORVOSOK ELSÖ ÉRDEKVÉDELMI KONFERNCIÁJA GYÖR 2008 május
A 150 éves Magyar Tűzoltó Szövetség ( ) társadalmiasítása május 25.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Gépészmérnöki kar BSc Levelező képzés szeptember-október
barátok és kollegák-itthon és külföldön-, határokon átívelő kapcsolatok és utazások, csereprogramok szakmai tudást támogató szövetség, továbbképzések,
BEVEZETŐ.
Josef HRADSKY, Kormánytanácsos Bemutatkozás (beleértve a magyar kórházi és egészségügyi kapcsolatokat is) Vezetési struktúrák az osztrák illetve a bécsi.
DR BITTNER PÉTER NEKÜNK ÖSZTÖNZÉS NEKIK OSZTALÉK SZÉKESFEHÉRVÁR,
A vasúti továbbképzések lehetőségei a hazai és a nemzetközi elvárások változása kapcsán Előadó: Dr. Vincze Árpád főtanácsos Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
1 Kézfogás a Magyar Vidék fejlődéséért : Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH)
A START program(ok) Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors Inspires, BCE december 8.
Erdélyi önkéntes tűzoltómozgalom. Tűzvédelem kezdete Erdélyben.
A betegellátás keretei és rendszere
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
„Út a munkához” program tapasztalatai
A Csurgói Egészségügyi Centrum első éve a betegellátásban
Civil stratégiák 2018 Magyarország
Előadás másolata:

Minöség és érdekeltség a gyermekgyógyászatban: Miért kell érdekvédelem ? Györ 2007 szeptember 28. Szijjártó László

Miért kell orvosi érdekvédelem? Az érdekvédelem garantálja folyamatosan emeli az orvoslás minöségét.

Az orvosi minöség garancia személyi feltétele: EGZISZTENCIÁLIS és SZAKMAI AUTONÓMIA

Mottó: “Ha a miniszter jó egészségügyet és a legjobb munkaeröt akarja az egészségügybe, akkor annak ára van. És ez nem a háziorvosok panasza, ez a munkaeröpiac törvénye.” ( Független holland háziorvosok 2004)

Mottó: “… a pénz azért kell a gyógyítónak, hogy ne kelljen pénzért gyógyítania” Németh László: Levél egy negyedéveshez Orv Hetil Sep 26;106(39):

Bér arányok ezer €/év :15:1 Szijjártó

Lehetséges egyéni stratégiák a jelen érdekeltségi rendszerben Szakmába temetkezés + vállalt szegénység/ eltartottság Paraszolvenciás pozició Vállalkozó orvos - hbcs vadászat Másodállásos orvosi túlmunka Külföldi munkavállalás ingázás-emigrálás Gyógyszercégi promoció Ösztöndij (Széchenyi)

Milyen orvost választana? -10 óra munka/nap -12 ügyelet/hó -másodállásokkal -parasolvenciával -gyógyszeripari támogatással -olcsó továbbképzéssel -minimális pihenéssel -8 óra/nap -5 ügyelet/hó - Föállásban - No para - gyógyszeripartól független -europai árnivójú továbbképzéssel - elegendö pihenéssel ÁRA: Ft/hó ÁRA: Ft/hó

Orvosi érdekvédelem Magyarországon MOK EDDSZ, EDSZSZ MOSZ MGYT Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium Házi Gyermekorvosok Egyesülete GYAPOSZ (Gyermek-Alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetsége Miskolc) NOSZADOKI

A Magyar Gyermekorvosok Társasága Alapszabálya A TÁRSASÁG CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGE 5. §. A Társaság mint kiemelkedően közhasznú szervezet, célul tűzi ki tagjainak önként vállalt társadalmi munkájára alapozva, hogy társadalmi úton elősegíti /8/ -tagjai és a szakterület művelői erkölcsi és anyagi érdekeit a közérdekkel összhangban.

Összefoglalás Az orvoslás minöségét bizonyíthatóan befolyásolja az orvos egzisztenciális helyzete, érdekeltsége, szakmai autonomiájának mértéke Az orvosi munka minöségbiztosításában az orvosok érdekvédelme legalább annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a folyamatos továbbképzés.

Összefoglalás A külföldi és a hazai tapasztalatok alapján Magyarországon a szakonkénti professzionális érdekvédelem megszervezése tünik a legcélravezetöbbnek. Az MGYT 2006 évi naggyülése Siófokon határozatot hozott az érdekvédelmi szekció megalakitására

Összefoglalás A professzionális szakorvosi érdekvédelem megszervezésének elhanyagolásával a magyar szakorvosok aktivan hozzájárulnak saját munkájuk minöségének és megbecsültségének hanyatlásához (?)