1 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
1 Pályaválasztás 2010/2011 Implom József Általános Iskola.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2009 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
Felvételi tudnivalók Pályaválasztás a es tanévben.
2012/2013 Implom József Általános Iskola
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Beiskolázás Pályaválasztási szülői értekezlet
Általános iskola első osztály
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
A felvételi eljárás elemei
2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
Továbbtanulás 2008/2009 Móra Ferenc Ált. Isk. OM:
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákba
Átalakult a szakképzési rendszer
Szülői értekezlet 8.A-b
Továbbtanulás 2007/2008 Móra Ferenc Ált. Isk. OM:
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
Pályaválasztási szülői értekezlet
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Gyulai Implom József Általános Iskola
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Továbbtanulás 2018/2019 HOGYAN TOVÁBB? Pályaorientációs
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Gyulai Implom József Általános Iskola
Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

1 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola

2 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola Iskolatípusok Iskolatípusok ISKOLATÍPUSOK GIMNÁZIUM ÁLTALÁBAN 4ÉV 0.ÉV 5ÉVES ÉRETTSÉGI SZAKKÖZÉPISKOLA ÁLTALÁBAN 4ÉV ESETLEG 0.ÉV 1-2 ÉV SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGI ÉVF SZAKKÉPZÉS FELSŐOKTATÁS SZAKISKOLA 3-4ÉV 9-10 ALAPOZÓ KÉPZÉS SZAKKÉPZÉS SZAKMUNKÁSVIZSGA

3 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola ÁLTALÁNOS FELVÉTELI ELJÁRÁS ÁLTALÁNOS FELVÉTELI ELJÁRÁS Jegyek alapján (magyar, matematika, idegen nyelv, történelem és ami a szakhoz szükséges) Jegyek alapján (magyar, matematika, idegen nyelv, történelem és ami a szakhoz szükséges) Jegy és felvételi elbeszélgetés Jegy és felvételi elbeszélgetés Jegy + egységes írásbeli (magyar, matematika) Jegy + egységes írásbeli (magyar, matematika) (tehetséggondozó képzés) (tehetséggondozó képzés) Jegy + egységes írásbeli + elbeszélgetés Jegy + egységes írásbeli + elbeszélgetés Egészségügyi alkalmasság, gyakorlati képzési hely (szakiskola évfolyamán) Egészségügyi alkalmasság, gyakorlati képzési hely (szakiskola évfolyamán)

4 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola Határidők: Határidők: Október-január Nyílt napok Október-január Nyílt napok Nov óra Pályaválasztási szülői értekezlet Nov óra Pályaválasztási szülői értekezlet Dec. 10-ig a tanulók jelentkeztetése a központilag egységes követelmények szerint szervezett írásbeli felvételi vizsgára Dec. 10-ig a tanulók jelentkeztetése a központilag egységes követelmények szerint szervezett írásbeli felvételi vizsgára (központi felvételi: általános tantervű, „vagy” „és” tehetséggondozó képzés szerint) (központi felvételi: általános tantervű, „vagy” „és” tehetséggondozó képzés szerint) Jan: - a szülők és a tanulók által megadott adatok alapján az of. kitölti a felvételi és az adatlapokat, melyet a tanulók szülei (valamint a 14.életévüket betöltött tanulók) aláírnak. Jan: - a szülők és a tanulók által megadott adatok alapján az of. kitölti a felvételi és az adatlapokat, melyet a tanulók szülei (valamint a 14.életévüket betöltött tanulók) aláírnak.

5 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola Határidők: Határidők: Jan óra egységes írásbeli felvételi, az általános tantervű képzésre jelentkezők számára Jan óra egységes írásbeli felvételi, az általános tantervű képzésre jelentkezők számára Jan óra Pótló írásbeli felvételi vizsga Jan óra Pótló írásbeli felvételi vizsga Jan óra egységes írásbeli felvételi a tehetséggondozó képzésre jelentkezők számára Jan óra egységes írásbeli felvételi a tehetséggondozó képzésre jelentkezők számára Febr óra pótló írásbeli felvételi a tehetséggondozó képzésre jelentkezők számára Febr óra pótló írásbeli felvételi a tehetséggondozó képzésre jelentkezők számára Febr. 09. a középiskola értesíti az iskolát/tanulót az írásbeli eredményéről Febr. 09. a középiskola értesíti az iskolát/tanulót az írásbeli eredményéről

6 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola Határidők Határidők Febr: - Az iskolavezetés a rendeletben megadott határidőre (2009. Febr. 17.) továbbítja a felvételi és az adatlapokat. Febr: - Az iskolavezetés a rendeletben megadott határidőre (2009. Febr. 17.) továbbítja a felvételi és az adatlapokat. Febr. 20.-márc.09. általános felvételi eljárás keretében szóbeli meghallgatás Febr. 20.-márc.09. általános felvételi eljárás keretében szóbeli meghallgatás Márc. 13.-ig a középiskolák közzéteszik az ideiglenes felvételi jegyzéket Márc. 13.-ig a középiskolák közzéteszik az ideiglenes felvételi jegyzéket Márc között a tanuló és a szülő közösen módosíthatja a felvételi rangsort, ez esetben az of. módosított felvételi adatlapot állít ki, melyet az iskola márc. 20-ig továbbít. Márc között a tanuló és a szülő közösen módosíthatja a felvételi rangsort, ez esetben az of. módosított felvételi adatlapot állít ki, melyet az iskola márc. 20-ig továbbít.

7 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola HATÁRIDŐK HATÁRIDŐK Április 25-ig a tanulók értesítést kapnak a felvételi eredményéről Április 25-ig a tanulók értesítést kapnak a felvételi eredményéről Ha a felvételi nem volt sikeres: Ha a felvételi nem volt sikeres: A, akkor a szülő jogorvoslati kérelmet adhat be a törvény által meghatározottak szerint (Ennek eredményéről a szülő máj. 25-ig értesítést kap.) (=fellebbezés) A, akkor a szülő jogorvoslati kérelmet adhat be a törvény által meghatározottak szerint (Ennek eredményéről a szülő máj. 25-ig értesítést kap.) (=fellebbezés) B, akkor a tanuló a "rendkívüli felvételi" eljárás keretében újabb iskolába jelentkezhet. (máj ) A kérelemről a középiskola máj. 15-ig dönt. B, akkor a tanuló a "rendkívüli felvételi" eljárás keretében újabb iskolába jelentkezhet. (máj ) A kérelemről a középiskola máj. 15-ig dönt.

8 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola DOKUMENTUMOK JELENTKEZÉSI LAP az egységes központi felvételire JELENTKEZÉSI LAP az egységes központi felvételire - tanuló adatai - hol kívánja megírni - aláírás JELENTKEZÉSI LAP JELENTKEZÉSI LAP ~ jelentkezési lapok száma TANULÓI ADATLAP TANULÓI ADATLAP~1db MÓDOSÍTÓ ADATLAP MÓDOSÍTÓ ADATLAP ~ ha szükséges

9 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola KÖZPONTI FELVÉTELIT ÍRATÓ KÖZÉPISKOLÁK Szegedi Kis István Református Gimnázium Békés Andrássy Gyula Gimnázium Békéscsaba Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola Békéscsaba Erkel Ferenc Gimnázium Gyula Gyulai Római Katolikus Gimnázium Gyula Petőfi Sándor Gimnázium Mezőberény Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola Orosháza

10 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola DOKUMENTUMOK Jelentkezési lap Jelentkezési lap - tanuló, szülő adatai - általános iskola adatai - választott középiskola, szakok rangsorolva - felső tagozatos érdemjegyek - megjegyzés (PL: nyelvvizsga, versenyeredmények, SNI) - aláírások ~ jelentkezési lapok száma Tanulói adatlap Tanulói adatlap - tanuló, szülő adatai - általános iskola adatai - választott középiskolák felsorolása - szakok, tagozatok rangsorolva - aláírások

11 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola RANGSOROLÁS RANGSOROLÁS Jelentkezési lapon Jelentkezési lapon Jókai Mór Középiskola- emelt angol - emelt német - általános - szakiskola (szakács) Tanulói adatlapon Tanulói adatlapon Jókai angolJókai angol JókainémetMadáchangol JókaiáltalánosDéryangol JókaiszakiskolaJókai német Madách angolJókaiáltalános MadácháltalánosMadácháltalános

12 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola Ideiglenes felvételi jegyzék Ideiglenes felvételi jegyzék Pl: felvételi keret – angol tagozat 32 fő 1. Nagy I 123pont 2. Tóth Z Kiss P 33. Kovács J Szabó L.EENem teljesítették a felvételi 60. Varga Z.EEkövetelményeket.(alacsony pontszám) 79. Kálmán T.E

13 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola DOKUMENTUMOK Módosító adatlap Módosító adatlap ~ csak változtatás esetén ~ mikor célszerű ? - más sorrendet szeretne - Ideiglenes lista szerint nincs sehol esélye („E”) ~ mit tartalmazhat ? - ugyanazokat az iskolákat szakokat, melyek az eredeti adatlapon rajta vannak (más sorrendben) (más sorrendben) - középiskolával való egyeztetés esetén új szak olyan iskolában, mely eredetileg is meg volt jelölve ~ Új iskola nem kerülhet fel rá

14 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola INFORMÁCIÓK INFORMÁCIÓK Osztályfőnök Osztályfőnök Iskola pályaválasztási felelőse Iskola pályaválasztási felelőse Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Munkaügyi Közp. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Munkaügyi Közp. (Pl: nyílt napok) (Pl: nyílt napok) egységes tájékoztató felület (pl: határidők, felvételit írató középiskolák, jelentkezési és adatlapok, keresőprogram, aktuális..) egységes tájékoztató felület (pl: határidők, felvételit írató középiskolák, jelentkezési és adatlapok, keresőprogram, aktuális..) egységes tájékoztató felület egységes tájékoztató felület Középiskolák honlapja (nyílt napok, szakok, felvételi követelmények, elérhetőség,…) Középiskolák honlapja (nyílt napok, szakok, felvételi követelmények, elérhetőség,…) Implom iskola honlapja (kereső: Implom) (Pl: előző évek felvételi feladatsorai, ez a dokumentum is) Implom iskola honlapja (kereső: Implom) (Pl: előző évek felvételi feladatsorai, ez a dokumentum is)

15 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola Sok sikert a felvételihez! Köszönöm a figyelmet!

16