TÁJÉKOZTATÓ 13.05.2011 VÁRADI JÓZSEF I-VIII OSZTÁLYOS ISKOLA SEPSISZENTGYÖRGY.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Advertisements

Az előminősített referenciaintézményi szerepből adódó gyakorlati feladatok december.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
Banor Tréning Központ Bt. Levelezési cím: 1550 Budapest, Pf. 15. Tel/fax: Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Elektronikus kérelem benyújtás
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Várakozások az eredmények tükrében,
Általános ismertető Tájékoztatás a választható képzési formákról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály, vezető tanácsos, képzési referens Simon Kata.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
A Vasúti vizsgaközpont. 49 /2004. EK, ,. 59 /2007. EK. ,
Pályaválasztási és Pszichológiai Tanácsadó Osztály
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
Hatékonyság – Esély - IntegrációHatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C SZEPTEMBER 30.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Pénzügyi és szakmai elszámolás
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Tájékoztató Egyszerűsített pályázat Pályázat benyújtása, értékelés, támogatási szerződés, módosítások, ellenőrzések, szabálytalanság Budapest, július.
Európai Visszatérési Alap évi / évi allokáció szeptember 26.
Európai Menekültügyi Alap évi allokáció szeptember 18.
A Vasúti vizsgaközpont
1 Svájci Hozzájárulás November 25. Nagy- Veres Enikő Észak- Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék
PROJEKTZÁRÓ A SZOLGÁLTATÓ KONZORCIUM SZEREPE A TISZK FEJLESZTÉSI FELADATKÖRÉBEN Széchenyi István TISZK, november 16.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Márton Mártonné MESZK Oktatási, továbbképzési referens Május 05.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Szakmai munkánk a pályázatban
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
Buczkóné Pásztor Melinda Megyei Pedagógiai Szakszolgálat
Expanding horizons Jean Monnet „Learning EU at schools”
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
ORSZÁGOS SPORTISKOLAI INTÉZMÉNYVEZETŐI ÉRTEKEZLET Budapest, október 15.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Projekt címe, azonosító száma Projektvezető/Előadó Beszámolási időszak Dátum.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
A SZAKMAI PEDAGÓGUSKÉPZÉS HELYZETE Tóth Béláné október.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Pályázati információs nap Június 15.
Erasmus+ tapasztalatok
Regionális konferencia
Az elnyert ERASMUS+ pályázat lépései
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Előadás másolata:

TÁJÉKOZTATÓ VÁRADI JÓZSEF I-VIII OSZTÁLYOS ISKOLA SEPSISZENTGYÖRGY

BACOV-ia „PROFESIONALIZAREA CARIEREI DIDACTICE – NOI COMPETEN Ţ E PENTRU ACTORI AI SCHIMB Ă RILOR ÎN EDUCA Ţ IE DIN JUDE Ţ ELE BAC Ă U Ş I COVASNA” POSDRU/87/1.3/S/ Strukturális projekt Lebonyolítási periódus November 1. – 2013 október 31.

PARTICIPAN Ţ I Főpályázó: IŞJ Bacău 1. Partner: Kovászna megyei Tanfelügyelőség – pénzügyi tevékenységek 2. Partner : CCD Bacău 3. Partner: Kovászna megyei pedagógusok Háza - a pedagógusok képzésének és értékelésének szervezése 4. Partner: “Transilvania” Egyetem - Brassó – képzési programok kidolgozása

A KÉPZÉSI PROGRAM SZERKEZETE MODULOK: 1. Kompetencia-alapú curriculum 100 óra - 30 kredit-pont 2. A tanítás és az osztály menedzsmentje 90 óra - 30 kredit-pont 3. Számítógép-kezelési ismeretek 90 óra - 30 kredit-pont

CÉLCSOPORT 1300 pedagógus A projekt 1. éve: 2010 november – 2011 október  325 óvónő A projekt 2. éve: 2011 november – 2012 október  550 tanár, mérnök A projekt 3. éve: 2012 november – 2013 október  425 tanító

A helyi képzők hatáskörébe tartozik az elméleti és gyakorlati órákon a szervezési tevékenységek lebonyolítása is. KÉSZ ILDIKÓ MOLNÁR DALMA GERGELY-KOVÁCS KATALIN JAKAB HAJNALKA KÖLTŐ ANNAMÁRIA DEMETER GYÖNGYI ÉRSEK EDIT KOZMA ENIKŐ MOLDOVÁN VERA BRASSAI LÁSZLÓ KUBÁNDA MIKLÓS BABOS LÁSZLÓ MAROSCHER LÁSZLÓ SZŐCS EMESE SZÉKELY ZSUZSANNA

Minden csoport kinevez egy felelőst a résztvevők közül, aki segít a képzőknek a szervezési tevékenységekben. A felelős tisztséget felváltva is elláthatják a csoport tagjai. A Kovászna megyei Tanfelügyelőség, mint 1. számú Partner a projektben minden képzésen résztvevő pedagógusnak minden alkalomra kiállít egy kiszállási megbízást /Ordin de deplasare/, amely biztosítja a részvételi jogot. Ez a dokumentum 1, 2, 3 vagy 4 napra érvényes a rajta feltüntetett időkereteken belül /az órarendtől függően/ és érvényessége akkor bizonyított, ha helyesen van kitöltve a résztvevő által és alá van írva.

A kiszállási megbízást a helyi képzők veszik át a Tanfelügyelőségen. A képzésen kiosztják a résztvevőknek és minden alkalommal kitöltetik a napot és az órát. A kiszállási megbízáson feltüntett periódus végén összegyűjtik, a tevékenységnek helyet adó iskolában lepecsételtetik és aláiratják és a sajátjukkal együtt leadják a Tanfelügyelőségen, csatolva a más helységből ingázó pedagógusok és a saját dokumentumaikat, amelyek az útiköltség térítéséhez szükségesek. A helybéli képzők és résztvevők a kiszállási megbízáson csak az időpontokat töltik ki és a hátoldalra ráírják: „NU SOLICIT DECONT”, majd aláírják a jobb alsó sarokban a Titular avans négyzetben

Azok a képzők és résztvevők, akik autóbusszal, kisbusszal vagy vonattal utaznak a képzés helyszínére, a site-on közölt modell szerint /tanulmányozhatják a képzőknél is/ kitöltött kiszállási megbízás mellé csatolják az utazási jegyet, amelyen világosan látható kell legyen a két helység neve, amelyek között az utazás történt (ha nincs ráírva, kézzel kell feltüntetni), az utazás időpontja (dátum, óra) és a jegy ára. Az első elszámoláshoz mellékelnek egy személyi igazolvány másolatot, valamint a banki azonosító számukat – bankszámla kivonatot vagy a személyi másolatra felírják az azonosítót (cont IBAN) és aláírják /a projekt keretében minden kifizetés banki átutalással történik/. Első alkalommal szükséges egy térítési adatlap (FIŞA de decontare) kitöltése is, amely letölthető a website-ról.

Azok a képzők és résztvevők, akik személygépkocsival utaznak, a megfelelően kitöltött kiszállási megbízás mellé csatolják minden alkalommal a benzin/motorin vásárlási bizonylatát (aznapi vagy legfeljebb 2-3 nappal a kurzus dátuma előtti dátummal), első elszámoláskor pedig az autó bejegyzési bizonylatának (talon) másolatát, a hajtási igazolványuk másolatát, a személyi igazlovány másolatát és a banki azonosítót, valamint a térítési adatlapot (FIŞA de decontare) is a fentebb már említett módon. Amennyiben az autót vezető személy nem tulajdonosa az autónak, dokumentummal kell bizonyítania, hogy vezetheti az adott járművet – ha a házastársáé, akkor házasság-levél másolattal, ha más rokoné, akkor az illető által írott felhatalmazással (contract de comodat), ha leasing útján vásárolta, akkor az illető cégtől kapott felhatalmazással.

A résztvevők, minden képzési alkalommal jelenlétüket igazolandó aláírják a 2 példányban készült jelenléti ívet is. A jelenléti ívek a neveket az anyakönyvi kivonat szerinti ábécérendben tartalmazzák. Kurzuson a névsor egy teljes szériát, vagyis 100, illetve 125 nevet tartalmaz, gyakorlati alkalmazásokon csak név van rajta, egy-egy csoport létszámától függően. Ha egy résztvevő több képzési tevékenységről hiányzik, elveszíti a jogát a végső értékelésen való részvételhez és büntetést fizet. Ha egy résztvevő nem tud megjelenni egy tevékenységen objektív okok miatt, ezt időben kell jeleznie (legkésőbb a kurzus ideje alatt) a 2. Regionális Képzési Koordinátorral, majd bizonyító dokumentumokat kell bemutatnia.

Minden tájékoztatás a Tanfelügyelőség és a Pedagógusok Háza website-ján történik -telefonon vagy faxon csak nagyon sürgős esetekben értesítünk A csoportok összetétele és az órarend megtalálhatók a két website-on a PROJEKTEK Minden kurzusnak a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum ad helyet Figyelem a gyakorlati tevékenységek helyszíneire – az órarendek mellett megtalálható a rövidítések magyarázata is (a tantárgyak elnevezései és a képzési helyszínek nevei, címei)

Információk a projektről Website Telefon – Botos Erika 2. Regionális Képzési Koordinátor