Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiválasztás.
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A program, amire szüksége van! Valós testsúlycsökkentő program igényes hölgyeknek – uraknak - gyermekeknek!
Narancsbőr A nők zsírsejtjei genetikailag jóval nagyobb mennyiségű zsír tárolására képesek, mint a férfiaké. Ezek közvetlenül a bőr alatt helyezkednek.
Táplálkozási alapfogalmak
Az A vércsoport.
Alap Termékek.
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Sportolás hatása szervezetünkre
A kiválasztás Dr. Járos Ildikó.
Környezetgazdálkodás 1.
Összeállította: Storchné Ildiko
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
Az emberi test felépítése
A CUKORBETEGSÉG.
A sav bázis egyensúly szabályozása
A köszvény Arthritis urica.
Százalékszámítás.
Táplálkozás Az egészséges táplálkozás alapelvei
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
TÁPLÁLKOZÁS.
Sav bázis egyensúlyok vizes oldatban
Mágnesterápiával az egészségünkért!
mindenki másként reagál a változásokra.
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A magas vérnyomás Lakatos Dalma 10.b.
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
Vérszegénység Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült,
Érelmeszesedés, Szívinfarktus, Sztrók
A kiválasztás.
A helyes táplálkozás.
A táplálkozási szervrendszer felépítése és működése
Horváth Krisztián A Vitamin.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Savas és lúgos kém-hatású anyagok környeze-tünkben
VÉRSZEGÉNYSÉG Amennyiben a vörösvértestek, vagy a hemoglobin száma egy bizonyos határ alá csökken, vérszegénységről, más néven anaemiáról beszélünk.
Egészséges Táplálkozás
SLE és vesebetegség Sütő Gábor.
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY.
A szervezet energiaforgalma
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Ionizált lúgos víz Family Friss Kft
Vizes oldatok kémhatása
A helyes táplálkozás.
Ön tudta, hogy: testünk több mint %-a víz?
Emésztési rendellenességek
Vas-kobalt-nikkel A periódusos rendszer VIII/B csoportja
A vitamin. Gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények: nyomokban [forrás?] forrás? száraztészták: 0-0,04 μ g sajtos, túrós sütemények:
Testi - lelki egyensúly
Glutén-érzékenység, Lisztérzékenység
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Méregtelenítés Gégényné Osztó Zsuzsanna Okleveles természetgyógyász, Reflexológus, arcdiagnoszta Biyovis megoldások a gyakorlatban.
Tápanyagaink.
1 A test kívül és belül Tibai Eszter: június 06.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
Oláh Liliána Kiss Liliána
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Hogyan Működik? Normál körülmények között egyensúly van a savi és lúgos tulajdonságú vegyületek között. Az egyensúlyt a vér puffer rendszere, a tüdő és a vese reguláló mechanizmusa tartja fenn. Olyan vegyületeket bocsájtanak ki, amelyek meggátolják a vérben és más szövetekben a túlzott savasodást (acidózist) vagy lúgosodát (alkalózist).

Az elv egyszerű: Minden sav egy éppen ellenkező tulajdonságokkal rendelkező bázissal kapcsolódik össze. Az összekapcsolódás révén semleges hatású só keletkezik, amely már nem terheli a sav-bázis háztartást.

Vese: képes a savak és a lúgok eltávolítására (a vér pH értéke állandó maradjon) = a vizelet pH értéke változó

A vér normál állapotban Íme az egészséges ember vére - az enyhén lúgos szervezetben. A vörösvértestek alakja szép, szabályos, elkülönülnek egymástól, és közöttük tiszta, áttetsző tér látható.

Milyenek a vörösvértestek savas környezetben? A sejtek össze vannak tapadva, és így lényegesen kevesebb oxigénhez tudják juttatni az elsavasodott szervezetet. Rossz emésztés, fáradtságérzet, bőrelváltozások, elhízás.

Ez a korunk nagy problémája! A sejtszintű folyamatok egyik alapfeltétele a normál pH érték a sejtekben és a sejtközti állományban is. Látens acidózis: a vér pH-ja normális, de a sejtekben, szövetekben már acidozis lehet. Ez a korunk nagy problémája!

Az elsavasodás előidézői például: - rendszertelen életvitel - stressz, idegi túlterheltség - hibás, helytelen táplálkozás - műanyag divatélelmiszerek, gyorsételek, édességek - szénsavas italok fogyasztása - túlzott alkoholfogyasztás - túlzott kávéfogyasztás - gyógyszerek, művitaminok, stb. - cukorbetegség - hasnyálmirigy problémák - kevés folyadékfogyasztás - vérszegénység - kevés alvás - depresszió - emésztési zavarok - koplalás - vesebetegség és veseműködési problémák - légzési zavarok - dohányzás

Néhány példa a különböző savasító ételekre: hús: emésztése során húgysavat termel; kóla: foszforsavban gazdag; buborékos italok: szénsavasak; cukor és finomlisztből készült tésztafélék: ecetsavat termelnek; sajt és a sózott, tartósított felvágottak: salétromsavat termelnek; bor: kénsavvá alakul; kávé, tea: csersavban gazdagok.

Mit érhetünk el ? emésztési problémák szünése erősödik az immunrendszer megszűnik túlzott gyomorsav mennyiség a fáradékonyság és levertség érzet enyhül keringési zavar, fejfájás /legyen az migrén, zsibbadás, hideg végtagok, szédülés, vérnyomás problémák, érszűkület, stb./szünik javul a köröm, haj, bőr állapota megszűnik a köszvény és a reuma kellemetlen fájdalomhalmaza erősödik a csontozat, fogazat megszüntethető a cellulitisz tartós testsúly normalizálódást /fogyás, hízás kinek-melyikre van szüksége/

Méregtelenítés és salaktalanítás együtt! Méregtelenítés: a kiválasztó szervekben felhalmozódott méreganyagok, toxinok, kemikáliák és egyéb vegyületek eltávolítása a veséből, májból, epéből, idegrendszerből, gerincvelőből, szív- és érrendszerből. Salaktalanítás: az emésztőrendszerben keletkezett salakanyag és az ott felhalmozódott méreganyagok, gyógyszer és antibiotikum maradványok, illetve az általuk elpusztított bélflóra, probioticum törzsek és bélbolyhok eltávolítása.

Hidratálás Megtisztítjuk szervezetünket a korábban a szövetekben elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot kell fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

A víz Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz ( a vérnek pedig 94 %-a) ezért a víz a legfontosabb elem az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához .

Tünetek

Helytelen táplálkozás! Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.