Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Mindenszentek temploma Pécs
 Kolozs megyében található,megyeszékhely  Népessége: fő (2009)  Magyar lakossága: fő (2002)  Címere középkorú eredetű,mintája a város.
Készítette:Fekete Ágnes
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felsőregmec.
Készítette: Albert Krisztina
Kazincbarcika főterén a Posta épületének 2/3 része eladó!
Készítette: Tóth Evelin
Értény.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Mondák, dalok útja Zsámbok.
NYON 1.
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
Szülővárosom bemutatása
Magyarország természeti kincsei
5. NAP.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
BÜKKSZÉK.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Kölcse.
Márok A falu bemutatása.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Somogybükkösd.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Az eldugott paradicsom
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Tihany.
Az épület bemutatása Miskolc belváros szívében 4000 m 2 -es irodaház részben felújítva, részben bérbeadva Ft/m 2 áron azaz Ft-ért.
A Miskolc kereskedelmi központjában m2 beépítetlen terület eladó! Ára: €
Egy csipetnyi Egerszalók Bánik Dominka, Fazekas Árnika 11.e
Napkor A mi településünk.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Nagyfüged.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
tételhez Puchner Kastélyszálló **** Bikal Készítette: Panghy Bence.
Kávás.
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Siklós városa a Dráva medencében, Tenkes-hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben fekszik. Történelmi belvárosa, hangulatos utcácskái ma is sajátos.
E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.
Készítette: Klenk Katalin és Szegedi Dóra
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Zemplénagárd.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
CSONGRÁD CSONGRÁD A TISZA JOBB PARTJÁN, A KÖRÖS TORKOLATA FELETT FEKSZIK. KEDVEZŐ FÖLDRAJZI HELYZETE MIATT AZ ÚJKŐKOR ÓTA LAKOTT HELY. ÁRPÁD FEJEDELEM.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Sárrétudvari.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
E G E R S Z A L Ó K.
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Kistérségi település elemzés
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
Készítette: Körtélyesi Nóra
Előadás másolata:

Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre 84. 000 Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre 84.000.000 Ft-ért eladó!

Tartalomjegyzék Verpelét nagyközség bemutatása (4)‏ Verpelét története (4)‏ Verpelét értékei (5-9)‏ Az épület ismertetése, árajánlat (11)‏ Fotók (12-17)‏ Látványkép (18)‏ Alaprajzok (19-23)‏ Elérhetőség

Verpelét nagyközség bemutatása Verpelét nagyközség Heves megyében található. A Mátra lábánál, a Tarna völgyében fekvő falu határában bronzkori és kelta leletek mellett szkíta emlékeket is találtak. Első okleveles említése 1252-ből maradt fenn. A XIV. század végén a siroki vár tartozéka lett, birokosa a Kompolti és az Országh család volt. A török időkben is megmaradt - de a XVIII. században elnéptelenedett. Viszont 1828-ban már mezővárosi rangot kapott. Ma nagyközségként tartják számon. Verpelét mezőgazdaságának két specialitása van: a szőlő- és a dohánytermesztés. Mindkettő hagyománya XVI-XVII. századig vezethető vissza. Kitűnő borai ma is híressé teszik Verpelétet.

Verpelét története Okleveles források először 1331-ben említik Velpelét névalakban. A község 1389-ben a Tari család birtokába jutott és a siroki vár tartozéka lett. A 15. században a falu birtokosai között találjuk az Országh és Kompolti családokat. Száz évvel később egyedül az Országh család birtokolta a falut. A török hódoltság ezt a települést sem kímélte meg, jelentős adót fizettek a töröknek. A falu szinte teljesen elnéptelenedett a 17. század végére. A 18. századi betelepítések után ismét elindult az élet a faluban. A század végén országos vásártartási jogot kaptak.

Verpelét vallási és társadalmi múltjának egyik sajátossága, hogy 17 Verpelét vallási és társadalmi múltjának egyik sajátossága, hogy 17. század első harmadában letelepedtek a zsidók. A temető legrégibb zsidó sírkövén 1628-os évszám látható. Hajdani zsinagógájuk jelenleg tűzoltó szertár. Az 1944-ben elhurcolt zsidó lakosság közül mindössze 11 ember tért vissza, jelenleg már egyetlen zsidó család sem lakik Magyarország egyetlen kóser pincészete működik viszont a településen, amely a magyar és számos európai ország zsidóságát is ellátja borral. Érdekesség, hogy a település környékén sok az akácos, ami ideális a méhészeknek. Az ország több részéről rendszeresen járnak ide méhész szakemberek, mert az akácvirág, az éghajlat és a jó fekvés igen finom és édes a helyi méz.

Római katolikus templom Verpelét értékei Római katolikus templom Az épület középkori eredetű, mindenszentek tiszteletére emelték. Az egyhajós templom román kori és gótikus elemeket is tartalmaz, ugyanakkor a felújítások nyomán a barokk jelleg is fellelhető rajta.

Kovácsműhely 1800 körül épülhetett és 1964-ben állították helyre. A település központjában valószínűleg mindig állhatott kovácsműhely. Belül nagyméretű kohó látható. A hagyomány szerint Egerbe menet már Mátyás király is itt patkoltatta meg lovát.

Várhegy A Tarna-völgyében, a verpeléti vasútállomástól északnyugatra, a közelben csonka hegykúp magasodik, a verpeléti Vár-hegy (196 m). Természetvédelmi ritkaság. A területen található védett növények közül a csinos árvalányhaj, a leánykökörcsin, a piros kígyószisz, sárga kövirózsa, erdei szellőrózsa, a magyar zergevirág és a macskahere a legjellemzőbbek.

Egerszalók 11 km-re Verpeléttől Bükki táj szépsége, Egerszalók egyedülálló természeti adottságai - levegője, termálvize, sódombja, fekvése - a környék szőlődombjain, dűlőin termelt különleges ízvilágú minőségi borok, a hangulatos esték, a falusi élet nyugodtsága és az egerszalóki emberek kedvessége, vendégszeretete várja az idelátogatót. Egerszalókot pihenés, gyógyulás, nyaralás, üdülés, szórakozás céljából. Méltán világhírű termálfürdőjében - Strandfürdő, Gyógy- és Wellnessfürdő - sokan találtak, találnak felüdülést, gyógyulást. Egerszalók egyedülálló értékeit - sódomb, termálvíz, termálfürdő.

Az épület ismertetése Az 24 lakásos társasház pince+földszint +2 emelet+tetőtérből áll. A terület a 407/1/J (1-22) hrsz.-on fekszik, az Ifjúság utca 36. szám alatt. A társasház teljes felújításra szorul mint gépészeti, szerkezeti és nyílászáró cserére. Az épület jó környezetben épült, infrastruktúrája jó. A felújítás után az épület üzemelhet szálloda, pihenő központ, konferencia központként is. Ingatlan vételára: 84.000.000 Ft. Az épület teljes felújítása után lakásonkénti értékesítése esetén az árbevétel: 192.000.000 Ft.

Jelenlegi állapot

Látványkép

Alaprajzok Pince szint

Földszinti alaprajz

I. emeleti alaprajz

II. emeleti alaprajz

Tetőtéri alaprajz

Elérhetőség Információért forduljon Szabó Istvánhoz az alábbi elérhetőségeken: Miskolc, Állomás u. 1. szám alatt lévő Doxabi irodában. Telefon: 30/207-04-02 Email.: doxabi@chello.hu